Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Montzen

Gemakkelijk energie vergelijken in Montzen? Via deze website vergelijk je probleemloos alle grote leveranciers als bijvoorbeeld Engie & Comfort Energy. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw gas- en stroomverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Montzen het goedkoopste contract aanbiedt. Voorts lees je op deze pagina uitgebreide info over onderwerpen als verbruik in de regio en handige bespaartips. Bovendien vind je hier een lijstje met 5 handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Plombières
Netbeheerder Elektra:Interest/Interost
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,418
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,281
Gemiddeld verbruik: 1455 m3 en 3325 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire bedrijven in een overzicht
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Gemiddelde besparing van € 310,00.

Snel & simpel overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Montzen?

Er zijn meer en meer energieleveranciers in Montzen. Dit varieert van Poweo tot Mega, er is gewoon veel te kiezen. Hedendaags moet je een keuze maken uit ruim 30 maatschappijen. Deze energieleveranciers maken allemaal gebruik van de infrastructuur van Interest/Interost. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dat geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Achterhalen welke leveranciers tot de mogelijkheden behoren? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Montzen is op dit moment? Geef hierna jouw eigen gegevens in, check het goedkoopste contract, en regel jouw overstap eenvoudig online. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en er is warm water in het hele huis. Daartegenover, gas en stroom bedrijven kennen toch grote onderlinge verschillen. Bij een gasstoring, dan is het prioriteit dat er snel een monteur komt. Kortom: staar je niet blind op tarieven. Als het puntje bij paaltje komt verlangt iedereen een goedkoop energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Met behulp van onze energie ontdek je vlug de goedkoopste energieleverancier van Montzen, voor jouw situatie. Wil je kunnen filteren? Dit is natuurlijk een optie. Met behulp van filteren in de energievergelijker ontdekt men verrassend eenvoudig een energieproduct dat aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Montzen

 • Engie: Gemakkelijk prijs berekenen
 • OCTA+: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Lampiris: Altijd inzicht in het verbruik
 • MEGA: Online facturen bekijken
 • Essent: Met handige bespaartips voor energie
 • Eneco: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Luminus: Contact via telefoon, mail en social media
 • Elegant: Geen administratieve rompslomp
 • Watz: Contact via telefoon, mail en social media
 • Wase Wind: Erkende coöperatieve venootschap
 • Comfort Energy: Verstand van (duurzame) energie
 • Poweo: Meerdere contracten

Wat betaal ik voor energie in mijn regio? (Prijzen april 2024)

De producten van gas & stroom organisaties en de onkosten kunnen verschillen per locatie. Dat heeft te maken met het feit dat er verschillende beheerders werkzaam zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas past eigen voorwaarden toe en weer aparte prijzen voor de transport van elektra en gas. De actuele netbeheerder (elektra) in Montzen heet Interest/Interost. De kosten voor zo’n netbeheerder wisselen per postcodegebied. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Plombières wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Niet Beschikbaar. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen verholpen.

Facts and figures Montzen

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Plombières
 • CV ketel: Agpo
 • Aandeel groen: 30,70%
 • Centrale postcode: 4850
 • Mazout verbruik: 1850 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Interest/Interost
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,418
 • Stroomtarief kwh: €0,281
 • Gem. gasverbruik: 1455 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3325 kWh
energie-vergelijken-montzen

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Situatieschets

  Stap 1 is het invoeren van de standaard informatie. Dit gaat over samenstelling huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Hoeveel energie verbruik jij? In en rondom Montzen bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1455 m3 en 3325 kWh. Gebruik jij geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je panelen opleveren. Deze details werken door in de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en contractduur.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Geen voorkeur? Kies dan ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot contracten kan men gaan voor producten van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of flexibele model-abonnementen. Veelal is het een goed idee om eens in de 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Wat volgt is een tabel met alle verkrijgbare aanbieders van energie. Van ieder abonnement achterhaal jij specificaties als soort stroom/gas, contractsduur, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Montzen, en nieuwe klanten korting. Kies de partij die aansluit op de opgegeven wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een populaire leverancier beschikbaar? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de afsluitpagina van de energiemaatschappij. Dit kan zijn www.luminus.be of www.elegant.be. Jouw aanstaande leverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Je komt nooit zonder gas en stroom in Montzen


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan wel €300 opleveren. Daarentegen, kan ik nog meer doen voor lagere maandlasten? Hieronder profiteer je van 5 handige adviezen waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Advies 1: de verwarming omlaag doen
 • Praktische tip 2: zorg voor een goed sluitende koelkastdeur
 • Praktisch advies 3: zorg dat je koelkast niet te dicht tegen de muur aan staat.
 • Bespaaradvies 4: een ketel kopen die past bij de grote van je huis.
 • Advies 5: vervang gloeilampen door spaar- of ledlampen

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Mensen vragen regelmatig: wat is nu het juiste overstapmoment? Wij van energiehunter.be zeggen: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Montzen. Zodanig kun je profiteren van lage prijzen. Desalniettemin, kies een geschikt moment. Loopt jouw contract bijna af? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het al mogelijk te switchen. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat geval kun je wisselen van maatschappij, en er is geen opzegvergoeding. Ben je nog nooit geswitcht? Waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je komt niet voor verrassingen te staan als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij modelovereenkomsten. Gewoonlijk worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1 januari en op 1 juli. Bij variabele prijzen wordt je dus ook ‘beloond’ als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En daarnaast wordt je wel beloond met een aantrekkelijke bonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor energiecontracten geldt in beginsel: een contract voor meerdere jaren zijn op lange termijn duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Montzen. Kies je voor een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Maar, bij een jaarcontract krijg je elke 12 maanden deze persoonlijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, doorgaans verzorgt je aankomende energieleverancier dat jouw huidige contract wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies de goedkoopste energieaanbieder. Onder andere Luminus, ENGIE + Trevion. Hierna bepaal je het moment waarop het contract ingaat. Jullie betreffende gas en stroom maatschappij levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Via de Energiehunter achterhaal je altijd de laagste prijzen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.eneco.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar veel duurder uit bent. Wat is daarvan de reden? Kinderspel: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Geholpen door lagere tarieven en fikse welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Met dat prijsbeleid kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Montzen vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Montzen en stap over naar de beste aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Montzen

Tal van energieleveranciers ondersteunen vandaag de dag groene stroom in Montzen. Als het gaat om groene energie zijn er veel verschillen. De oorsprong van deze groene stroom is zeer wisselend. Niet alle “groene stroom” heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist gelabeld als “groen”. Er zeker van zijn dat energiemaatschappijen duurzaam en eerlijk zijn? Kies in dat geval de optie “Groen uit NL”. Vervolgens kan jij echte groene energieleveranciers in Montzen vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In het leefgebied van de gemeente Plombières bestaan er tegenwoordig diverse initiatievenmet een focus op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 4850. In deze omgeving kan je in toenemende mate relatief goedkoop meedraaien in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook stimuleert de gemeente ons om minder energie in huis te gebruiken. Rond 2050 moet Luik energieneutraal zijn (los van gas). Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Het huis isoleren
 • Zonnepanelen integreren
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minder energie verbruiken! Check de 5 nuttige energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bekijk ook Poweo.