Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Moresnet

Direct energie vergelijken in Moresnet? Door gebruik te maken van onze website tref je probleemloos alle grote maatschappijen zoals OCTA+ en Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, schat in wat je ongeveer verbruikt, en achterhaal welke energieleverancier in Moresnet de beste deal heeft! Ook check je via de energievergelijker waardevolle informatie over items zoals stroomtarieven en vaste en variabele tarieven. Verder geven wij handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Plombières
Netbeheerder Elektra:Interest/Interost
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,419
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,282
Gemiddeld verbruik: 1460 m3 en 3330 kwh
Populaire aanbiederEngie

Eenvoudig vergelijken

 • Alle erkende energiebedrijvengemakkelijk vergelijken
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Eenvoudig besparen tot wel € 350,00.

Probleemloos overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Moresnet?

We zien erg veel energieleveranciers voorhanden in Moresnet. Dat loopt uiteen van Essent tot en met Comfort Energy, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Vandaag de dag zijn het zo’n 40 bedrijven. Deze maatschappijen werken uitsluitend met de infrastructuur van Interest/Interost. Het is onuitvoerbaar om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Hiervoor is de energiesimulator toe te passen. Ontdekken welke energie-aanbieders mogelijk zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Moresnet is? Vul hierna jouw gegevens in, kies voor de laagste prijs, en stap meteen over. Zie ook onze 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je hebt aan aangenaam warm huis. Evenwel, organisaties kun je toch goed van elkaar onderscheiden. In het geval van een stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat dit snel opgelost wordt. Het punt is: kijk niet alléén naar prijs. Onderaan de streep verlangt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! Dit geldt uiteraard altijd. Dankzij onze energie ontdek je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Moresnet, die past bij jouw plaatje. Speur je naar iets unieks? Dat kun je zelf bepalen. Geholpen door filteren in onze vergelijker bekijken jullie probleemloos een product dat past bij jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Moresnet

 • Engie: Ook modelcontracten
 • OCTA+: Multi-energie: elektra, aardgas, brandstof en mazout
 • Lampiris: Meerdere contracten
 • MEGA: Goed bereikbare klantendienst
 • Essent: Ook met zonnepanelen
 • Eneco: Vaste energieprijzen
 • Luminus: Goed bereikbare klantendienst
 • Elegant: Altijd bereikbaar
 • Watz: Elektriciteit en aardgas tegen de best haalbare prijs
 • Wase Wind: Altijd inzicht in het verbruik
 • Comfort Energy: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Poweo: Inzicht in energiegebruik

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

De pakketten van gas en stroom organisaties en de vergoedingen kunnen verschillen per locatie. De reden hiervan is dat er nogal wat beheerders verbonden zijn. Iedere beheerder van het net hanteert weer andere onkosten voor de transport van elektra en gas. De actuele netbeheerder (elektra) in Moresnet is Interest/Interost. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn niet overal hetzelfde. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Plombières valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Niet Beschikbaar. Bij problemen in het netwerk kan je bij hen terecht voor vragen.

Stats & Facts Moresnet

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Plombières
 • CV Merk: AWB
 • Aandeel duurzaam: 30,80%
 • Hoofdpostcode: 4850
 • Mazout: 1860 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Interest/Interost
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,419
 • Stroomtarief kwh: €0,282
 • Gem. gasverbruik: 1460 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3330 kWh
energie-vergelijken-moresnet

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Als eerste jouw basisgegevens. Daarmee wordt bedoeld; het aantal bewoners, en adres (postcode).

 2. Schat jouw verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de buurt van Moresnet bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1460 m3 plus 3330 kWh. Heb jij een gasloze woning? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je realiseert. Al deze zaken hebben effect op de energiekosten.

 3. Selecteer type energie een duur van het abonnement.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Hoef jij geen groene stroom? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Rondom contracten kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar tot 5 jaar en een modelcontract. Gewoonlijk loont het om eens per jaar een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de totaallijst met alle mogelijke aanbieders + contracten. Bij alle contracten zie jij specificaties zoals herkomst van stroom en gas, looptijd contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Moresnet, en nieuwe klanten korting. Kies de leverancier die klopt met jouw eisen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een geldige leverancier beschikbaar? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de webpagina van de aanbieder. O.a. www.engie.be of natuurlijk www.zeno.be. De door jou gekozen energiemaatschappij regelt de overstap. Geen dag zonder gas of stroom in Moresnet


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan soms wel €335 opleveren. Daartegenover, zijn er andere tips zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op deze pagina profiteer je van 5 handige tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: draai geen halve wasjes
 • Praktische tip 2: je eten in de koelkast laten ontdooien.
 • Tip 3: bij elektrisch koken een pan gebruiken die plat is.
 • Bezuinigtip 4: een volle koelkast blijft gemakkelijker koud dan een lege
 • Advies 5: profiteer van gratis daglicht

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van energiemaatschappij?

Mensen vragen regelmatig: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze specialisten vinden: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Moresnet. Zodoende bespaar je het meeste geld. Belangrijk, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor afloop contracttermijn mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Heb jij een modelcontract? Je mag op ieder moment, switchen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Vermoedelijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Kiezen voor lange termijn of een modelovereenkomst?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast tijdens halfjaarlijkse indexaties. In algemene zin vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij een variabel contract is dus ook erg interessant wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je exact weet wat je gaat betalen. En als je geluk hebt is er sprake van een nieuwe klanten korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energie industrie is het principe: contracten voor een langere periode zijn eigenlijk altijd prijziger dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Moresnet. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Echter, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je jaarlijks een dergelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, meestal verzorgt jouw nieuwe aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd met de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle tarieven en neem een beschikbare partij. Bijv. Luminus, Lampiris of natuurlijk Aspiravi. Tevens beslis je over de aansluitdatum (moment van leveren). De toekomstige energiemaatschappij zal precies op die dag starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan de energie-onderneming zelf?

Geholpen door onze website tref je altijd de laagste prijzen. Op het moment dat je navigeert naar www.lampiris.be, dan valt al gauw op dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe kan zoiets? Heel eenvoudig: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Aan de hand van lage prijzen en flinke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Op basis daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Moresnet vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Moresnet en zoek het juiste contract voor jouw gezin

Duurzame energie in Moresnet

Een aanzienlijk deel van de organisaties bieden vandaag de dag groene stroom in Moresnet. Echter is onderling veel verschil te vinden. De afkomst van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet ieder groene energie contract kent ook echt een groene bron. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte gelabeld als “groen”. 100% zeker weten dat maatschappijen daadwerkelijk groen zijn? Kies dan een filter voor “Groene energie uit NL”. Daarna kan je authentieke groene energieleveranciers in Moresnet vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Voor inwoners van de gemeente Plombières zien we meerdere acties met doelstellingen voor duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 4850. Als inwoner van deze plaats kan je vaak financieel aantrekkelijk bijdragen aan duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder energie in huis te gebruiken. Rond 2050 moet Luik hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Zie ook de 5 handige bespaartips of bekijk mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk info van Antargaz.