Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Hombourg

Op je gemak energie vergelijken in Hombourg? Dankzij onze vergelijker tref je eenvoudig alle erkende energie aanbieders zoals Mega en Comfort Energy. Specificeer jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Hombourg de scherpste prijs kan bieden. Ook vergaar je via de energievergelijker bruikbare info over zaken als verbruik in de regio en handige bespaartips. Daarbij verschaffen wij jou praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Plombières
Netbeheerder Elektra:Intermosane Wallonie
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,422
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,285
Gemiddeld verbruik: 1475 m3 en 3345 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote bedrijven in een overzicht
 • Geen addertjes onder het gras
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 270,00.

Snel & simpel overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Hombourg?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers actief in Hombourg. Dit varieert van Essent tot en met Mega, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Hedendaags zijn het zo’n 20 organisaties. Zij werken allemaal op basis van de leidingen van Intermosane Wallonie. Het is niet mogelijk om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dat geval hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Benieuwd welke gas & stroom maatschappijen er allemaal zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Hombourg is voor jouw verbruik? Vul gelijk jouw gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Desondanks, gas & stroom bedrijven focussen toch allemaal op andere dingen. Tijdens een stroom- of gasstoring, dan is het wenselijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Met andere woorden: kijk ook naar service. Uiteindelijk zoekt elke Belg een betaalbare en betrouwbare leverancier. En wij begrijpen dat! Met behulp van onze energie vind je direct de goedkoopste energieleverancier van Hombourg, die matcht met jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dit kun je hier vinden. Door middel van filteren in de vergelijkingstool ontdekken jullie verrassend eenvoudig een product dat in lijn is met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Hombourg

 • Engie: Inzicht in energiegebruik
 • OCTA+: Alles beheren via de klantzone
 • Lampiris: Uitstekende klantenservice
 • MEGA: Meer dan 90% van de klanten zijn tevreden
 • Essent: Contact via telefoon, mail en social media
 • Eneco: Online facturen bekijken
 • Luminus: Online facturen bekijken
 • Elegant: Met praktische energie-bespaartips
 • Watz: Ook met zonnepanelen
 • Wase Wind: Verstand van zaken!
 • Comfort Energy: Altijd inzicht in het verbruik
 • Poweo: Transparant en eerlijk

Hoe duur is energie in mijn regio? (Prijzen april 2024)

De beschikbare producten gas & stroom bedrijven en de tarieven verschillen per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er allerlei beheerders van het net op deze markt werken. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas past eigen voorwaarden toe en zijn eigen tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Hombourg is Intermosane Wallonie. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn niet overal hetzelfde. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Plombières is de huidige netbeheerder van het aardgas Tecteo. In het geval van een storing zullen zij dat oplossen.

Feiten over Hombourg

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Plombières
 • CV Merk: Brotje
 • Aandeel groen: 31,10%
 • Centrale postcode: 4852
 • Mazout consumptie: 1890 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Intermosane Wallonie
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,422
 • Stroomtarief kwh: €0,285
 • Gem. gasverbruik: 1475 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3345 kWh
energie-vergelijken-hombourg

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Start met de basisinfo. Hiermee bedoelen we de grootte van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Hombourg ligt dit gemiddeld op 1475 m3 plus 3345 kWh. Verbruik je geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Sprake van zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je opwekt. Alle ingevoerde gegevens zie je weer terug in het energietarief.

 3. Selecteer soort energie en contractduur.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Hoef jij geen groene stroom? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Betreffende looptijd heb je de keuze uit o.a. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist specifieke model (variabele) prijzen. Meestal is het voordeliger om eens in de 12 maanden een nieuw contract te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Je gaat nu door naar een tabel met alle populaire energieleveranciers. Van elk abonnement lees je specificaties aangaande soort energie, soort contract, de prijzen van gas en elektra in Hombourg, en de eventuele korting. Kies de organisatie die klopt met jouw persoonlijke wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een goede actie gevonden? Klik op de ‘bekijk’ knop. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de webpagina van de maatschappij. O.a. www.lampiris.be en www.belpower.be. Jouw aanstaande energieonderneming regelt alles voor jou. Zo ben je zeker van gas en stroom in Hombourg


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan wel €310 winst geven. Desalniettemin, is er nog meer mogelijk voor lagere maandlasten? Op energiehunter.be tref jij 5 handige tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Praktisch advies 1: de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken
 • Tip 2: laat je eten eerst koud worden voordat je het in de koelkast zet.
 • Bespaaradvies 3: was eens wat vaker op lagere temperaturen
 • Tip 4: spouwmuren isoleren.
 • Bezuinigadvies 5: de warme kraan niet onnodig laten lopen.

Info over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is het moment om over te stappen? Onze energie-experts geven als tip: wacht niet langer en ga overstappen in Hombourg. In dat geval bespaar je het meeste geld. Echter, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met bepaalde looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Heb jij een modelcontract? Je kunt altijd, switchen van leverancier, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder overgestapt? Dan heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of kiezen voor variabele tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bij te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast gedurende de contractperiode. Doorgaans wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in het begin en in midden van het jaar. Bij het variabele alternatief werkt in jouw voordeel als de energieprijzen dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Een goed idee zou je denken: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En wellicht wordt je wel beloond met een scherpe welkomstbonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In energieland geldt in beginsel: contracten voor 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Hombourg. Bij een contract met een langere looptijd profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Daartegenover, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je alle jaren zo’n zeer interessante welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, meestal verwerkt je gekozen gas en stroom aanbieder de opzegging van het contract met de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en neem de goedkoopste of meest populaire aanbieder. Denk aan Luminus, Essent of natuurlijk Comfort Energy. Tevens kies je de datum waarop het contract van start gaat. Jullie toekomstige aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan wanneer ik het direct afsluit?

Geholpen door www.energiehunter.be check je altijd de scherpste aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.aspiravi.be, dan valt als eerste op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Fluitje van een cent: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Met behulp van lage kosten en flinke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Hombourg vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Hombourg en vind de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Hombourg

De meeste organisaties verschaffen op dit moment groene stroom in Hombourg. Als het gaat om groene energie kunnen grote verschillen optreden. De manier waarop groene stroom tot stand komt varieert per leverancier. Niet elk “groene energie” label komt 100% groen tot stand. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt foutief “groen” genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat maatschappijen 100% transparant zijn? Kies in dat geval zeker weten “Groen gas/elektra uit België”. Vervolgens kan jij echte groene energieleveranciers in Hombourg vergelijken, tegen de laagste prijs.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de buurt van de gemeente Plombières zien we steeds meer activiteiten met een focus op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 4852. In deze regio kan je soms tegen een aantrekkelijke prijs meedelen in allerlei burgercollectieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Luik volledig energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Integreren van zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Integreren van de zonneboiler
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En niet te vergeten: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Zie ook de 5 handige bespaartips of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bezoek ook Eneco contract.