Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Trooz

Gemakkelijk energie vergelijken in Trooz? Via deze website doorzoek je supersnel alle beschikbare maatschappijen als o.a. Essent en Lampirus. Omschrijf jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Trooz de scherpste prijs kan bieden. Tevens vind je op onze website belangrijke informatie over thema’s als o.a. verschillende gasregio’s en de slimme meter. Verder geven wij handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Trooz
Netbeheerder Elektra:Intermosane Wallonie
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,400
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,280
Gemiddeld verbruik: 1430 m3 en 3455 kwh
Populaire aanbiederEngie

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle erkende leveranciersgemakkelijk vergelijken
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Enorme besparingen tot wel € 340,00.

Probleemloos overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Trooz?

We zien nogal wat energieleveranciers actief in de regio Trooz. Dat loopt uiteen van Eneco tot een speler als Comfort Energy, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Hedendaags tellen we ruim 20 aanbieders. Deze bedrijven gebruiken allen het elektra- en gasnetwerk van Intermosane Wallonie. Het is niet mogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In deze context bieden wij de energiesimulator. Benieuwd welke energieleveranciers je kunt kiezen? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Trooz voor jou is? Vul vlug de eigen gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Overtuigd? Lees de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Ongeacht bij wie je klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je kunt lekker warm douchen. Maar, gas & stroom organisaties kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er sprake van een storing, dan is het prioriteit dat er meteen transparantie is. Oftewel: kijk verder dan de tarieven. Ten slotte verlangt iedereen niet teveel betalen voor energie. Dat is nooit anders geweest. Door middel van onze energie check je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Trooz, die aansluit bij jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dat is geen probleem! Geholpen door filteren in de tool achterhaalt men probleemloos een energieovereenkomst dat matcht met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Trooz

 • Engie: Ook modelcontracten
 • OCTA+: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Lampiris: Eigen termijnbedrag kiezen
 • MEGA: Eigen account
 • Essent: Online meterstanden doorgeven
 • Eneco: 100% groen en 100% lokaal
 • Luminus: Duidelijke website
 • Elegant: Blog met handige bespaartips
 • Watz: 5% besparen op de isolatiefactuur
 • Wase Wind: Sensibiliseren voor zuinig energiegebruik
 • Comfort Energy: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Poweo: Uitstekend bereikbare klantenservice

Wat zijn de actuele energieprijzen rondom mijn woonplaats? (Prijzen maart 2024)

De voorwaarden van gas & stroom aanbieders en de tarieven zijn anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er verschillende beheerders van het net service verlenen. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas hanteert eigen prijsstellingen voor de transport van elektra en gas. De netbeheerder van stroom in Trooz heet Intermosane Wallonie. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Trooz wordt transport van het aardgas beheerd door Tecteo. Mocht er een stroing zijn, dan dienen zij dit op te lossen.

Stats & Facts Trooz

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Trooz
 • Populaire CV: Oertli
 • Groene stroom: 0,252%
 • Postcodegebied: 4870
 • Mazout: 2920 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Intermosane Wallonie
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,400
 • Stroomtarief kwh: €0,280
 • Gem. gasverbruik: 1430 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3455 kWh
energie-vergelijken-trooz

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Situatieschets

  Als eerste de standaard informatie. Daarmee wordt bedoeld; aantal gezinsleden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de buurt van Trooz ligt dat gemiddeld op circa 1430 m3 en 3455 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Zonnepanelen op je dak? Selecteer het aantal kWh dat je opwekt. Dit alles bepalen de kosten van energie.

 3. Selecteer herkomst energie en de looptijd.

  Denk dan onder andere aan groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Geen voorkeur? Laat dit dan open. Aangaande abonnementen kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist modelcontracten. Dikwijls is het gunstiger om eens in de 12 maanden een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Je ziet nu een tabel met alle verkrijgbare aanbieders van energie. Bij elk contract vind je gegevens met betrekking tot type stroom/gas, contractsduur, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Trooz, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de maatschappij die overeenkomst met jouw wensenpakket.

 5. Regel online je overstap

  Een goede kortingsactie tegengekomen? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je browser gaat dan direct naar de webpagina van het energiebedrijf. Bijv. www.octaplus.be + www.belpower.be. Jouw nieuwe aanbieder zet alles netjes voor jou om. Geen dag zonder gas of stroom in Trooz


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan soms wel €375 besparen. Toch, is er nog meer mogelijk om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hierna lees je vijf energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bezuinigtip 1: nemen van led verlichting
 • Bezuinigadvies 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) droger koopt.
 • Bespaartip 3: je vriezer af en toe ontdooien zodat er geen ijslaag ontstaat.
 • Praktisch advies 4: radiatorfolie gebruiken.
 • Praktisch advies 5: zo min mogelijk halogeenverlichting gebruiken.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om het overstappen in gang te zetten?

Mensen vragen regelmatig: wat is het moment om over te stappen? Onze energie-experts geven als tip: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Trooz. Zo ben je het voordeligst uit. Maar, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met vaste looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Overstappen zou eerder kunnen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract met onbepaalde looptijd? Je mag te allen tijde wisselen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Nog nooit overgestapt? In zo’n geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Energietarieven vastzetten of een flexibel modelcontract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft nooit extra te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen de looptijd van het contract. Meestal kom je deze tariefupdate tegen op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij variabele prijzen is dus ook erg interessant wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En als je geluk hebt wordt je ook tegemoet gekomen met een nieuwe klanten bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiemarkt geldt in beginsel: contracten voor een langere periode zijn duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Trooz. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Maar, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je elk jaar deze hoge welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, in de regel verwerkt je aanstaande organisatie het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer de beste of voordeligste energieleverancier. Bedrijven als OCTA+, ENGIE en Trevion. Tevens bespreek je wanneer het contract in moet gaan. De gekozen leverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan via de site van de maatschappij?

Geholpen door de Energiehunter ontdek je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.essent.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe bestaat dat? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Middels lagere tarieven en scherpe welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Trooz vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Trooz en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Trooz

Het merendeel van de maatschappijen faciliteren onderwijl groene stroom in Trooz. Op dit front kunnen grote verschillen optreden. De oorsprong van deze groene stroom is zeer wisselend. Niet elk groene energie label is ook echt groen. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem gelabeld als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat leveranciers daadwerkelijk groen zijn? Selecteer dan de selectie “Groen uit België”. Daarna kan je geschikte groene energieleveranciers in Trooz vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Maak jouw regio groener
In en rondom de gemeente Trooz zien we verscheidene opdrachten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Denk dan aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 4870. In deze regio kan je soms financieel aantrekkelijk participeren in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook wil de gemeente dat wij thuis minder energie te verbruiken. In zo’n 25 jaar moet Luik volledig energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Integreren van zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En het ligt voor de hand: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bekijk ook Mega prijzen.


Alle plaatsen in deze gemeente