Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Forêt

Eenvoudig energie vergelijken in Forêt? Middels onze vergelijker tref je snel en simpel alle beschikbare aanbieders als Mega & Comfort Energy. Specificeer jouw situatie, schat jouw verbruik, en ontdek welke energieleverancier in Forêt voor jou de beste prijs heeft. Daarnaast bekijk je via de energievergelijker uitgebreide informatie over onderwerpen als o.a. wat een geschikt overstapmoment is en vaste en variabele tarieven. Verder bieden wij een aantal praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Trooz
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,426
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,289
Gemiddeld verbruik: 1495 m3 en 3365 kwh
Populaire aanbiederEngie

Supersnel vergelijken

 • Alle providers in een overzicht
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Gemiddelde besparing van € 250,00.

Eenvoudig overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Forêt?

Wij zien flink wat energieleveranciers actief in Forêt. Van Essent tot Luminus, de keuze is enorm. Momenteel tellen we ruim 35 maatschappijen. Deze leveranciers werken uitsluitend met het net van Tecteo. Het is niet mogelijk om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In deze context kun jij terecht bij de energiesimulator. Weten welke energiebedrijven je kunt kiezen? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Forêt is op dit moment? Voer gemakkelijk jouw gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en regel jouw overstap eenvoudig online. Check daarnaast de 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je je hebt altijd licht, en je hebt aan aangenaam warm huis. Toch, bedrijven zijn niet allemaal hetzelfde. Bij een storing, dan is het prioriteit dat er meteen transparantie is. Anders gezegd: kijk ook naar service. Uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis een goedkope energieleverancier. Dit geldt uiteraard altijd. Met behulp van de energievergelijker vergelijk je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Forêt, die aansluit op jouw wensen. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is natuurlijk een optie. Aan de hand van de keuzevakjes in de tarievenvergelijker zoek jij eenvoudig een energieovereenkomst dat past bij jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Forêt

 • Engie: Betaalbare energie
 • OCTA+: Verstand van zaken!
 • Lampiris: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • MEGA: Snelle inschrijving, in minder dan 5 minuten
 • Essent: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Eneco: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Luminus: Uitstekende klantenservice
 • Elegant: Meer dan 112.000 klanten
 • Watz: Overzichtelijke contracten
 • Wase Wind: Uitstekende klantenservice
 • Comfort Energy: Exclusieve aanbiedingen
 • Poweo: Voor de klein- en grootverbruiker

Wat kost energie in de regio? (Prijzen april 2024)

De pakketten van bedrijven en de onkosten kunnen verschillen per locatie. Dat wordt veroorzaakt doordat er verscheidene beheerders van het net op deze markt werken. Iedere beheerder van het net gebruikt weer andere onkosten voor transport van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Forêt betreft Tecteo. De tarieven die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder wisselen per postcodegebied. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Trooz is de aardgas netbeheerder Tecteo. Bij problemen met het gas kan je bij hen terecht voor vragen.

Informatie over Forêt

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Trooz
 • CV Merk: Fasto
 • Aandeel groen: 31,50%
 • Postcodegebied: 4870
 • Gem. mazout: 1930 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,426
 • Stroomtarief kwh: €0,289
 • Gem. gasverbruik: 1495 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3365 kWh
energie-vergelijken-foret

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Situatieschets

  Als eerste je huis en woningdetails. Dit gaat over samenstelling huishouden, en adres (postcode).

 2. Voer energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. Rondom Forêt bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1495 m3 en 3365 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Zonnepanelen op je dak? Selecteer het aantal kWh dat je opwekt. Dit alles hebben invloed op de energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Is dit voor jou om het even? Laat dit dan open. Betreffende prijsafspraken kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar tot 5 jaar en variabele tarieven / abonnementen. Normaal is het voordeliger om elke 12 of 24 maanden een nieuwe energieleverancier te nemen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  In de volgende stap vind je de totaallijst met alle grote energiebedrijven. Bij elk pakket bekijk je data met betrekking tot herkomst energie, looptijd abonnement, de prijzen van gas en elektra in Forêt, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de leverancier die rijmt met jouw voorwaarden.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een interessante actie gevonden? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de bestelpagina van het bedrijf. Zoals www.octaplus.be en ook www.ecopower.be. De betreffende energie-partij zet alles netjes voor jou om. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Forêt


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan soms wel €375 rendement bieden. Daartegenover, is er nog meer mogelijk om besparingen te realiseren op de energierekening? Onderstaand vind je 5 concrete tips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bespaaradvies 1: gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas
 • Praktische tip 2: voorkom zoveel mogelijk halve wasjes
 • Bespaaradvies 3: zorg er voor dat je vriezer goed dicht gaat.
 • Bezuinigtip 4: zet apparaten echt uit i.p.v. in de stand-by modus
 • Bespaartip 5: vervang gloeilampen door spaar- of ledlampen

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze energie-experts zijn erover eens: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Forêt. Zo betaal je het minst voor je energie. Alleen, let wel even op wanneer je dit doet. Einde contract in zicht? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met bepaalde looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract voor onbepaalde duur? In dat geval kun je overstappen van maatschappij, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Mogelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Kiezen voor lange termijn of wil jij een model contract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je 2 opties: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij modelcontracten. Meestal worden de prijzen aangepast op 1 januari en op 1 juli. Bij een variabel contract kan dus uit op het moment dat gas en elektra prijsgunstiger worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt interessant: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is wat het energietarief is. En als je geluk hebt wordt je wel beloond met een introductiekorting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiemarkt geldt in de basis: langlopende contracten zijn duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Forêt. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Daarentegen, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang jij elke 12 maanden een zeer interessante welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, vaak verzorgt je nieuwe energie-organisatie het volledige overstaptraject middels de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en ga voor de beste maatschappij. Denk aan OCTA+, Lampiris en ook Eni. Vervolgens beslis je over de ingangsdatum van het contract. De geselecteerde gas en stroom maatschappij levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan als ik het zelf afsluit?

Door gebruik te maken van deze website tref je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.octaplus.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe bestaat dat? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Door gebruik te maken van lagere onkosten en intense welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En op die manier krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Forêt vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Forêt en ontdek de beste deal die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Forêt

Het gros van de organisaties bieden momenteel groene stroom in Forêt. Toch zijn er diverse keuzes te maken. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is bij veel aanbieders weer anders. Niet elk “groene stroom” label draagt terecht die naam. Het gros van duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ongeoorloofd neergezet als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat energie aanbieders 100% transparant zijn? Ga dan voor zeker weten “Groen gas/elektra uit België”. In de volgende stap kan jij alle groene energieleveranciers in Forêt vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de omgeving van de gemeente Trooz onderscheiden we verscheidene opdrachten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Zaken zoals windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 4870. Als inwoner van deze plaats kan je meer en meer relatief goedkoop meedelen in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook stimuleert de gemeente ons om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In 2050 moet Luik eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen integreren
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Zonneboiler in de woning
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En zeker onmisbaar: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk ook de 5 handige bespaartips of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk info van Watz contract.