Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Thimister-Clermont

Snel energie vergelijken in Thimister-Clermont? Door gebruik te maken van de Energiehunter tref je probleemloos alle verkrijgbare maatschappijen. Voorbeelden zijn Engie en Belpower. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw verbruik, en zie direct welke energieleverancier in Thimister-Clermont het goedkoopste contract aanbiedt. Verder vind je op deze website bruikbare informatie over thema’s als bijvoorbeeld de netbeheerder en verschillende contracttypes. Tevens bieden wij een aantal tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Thimister-Clermont
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,403
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,283
Gemiddeld verbruik: 1445 m3 en 3470 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Eenvoudig vergelijken

 • Alle populaire organisaties gemakkelijk vergelijken
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Enorme besparingen tot wel € 390,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Thimister-Clermont?

Wij zien opvallend veel energieleveranciers beschikbaar in Thimister-Clermont. Dat loopt uiteen van Lampirus tot en met Luminus, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Op dit ogenblik heb je de keuze uit zo’n 30 energieleveranciers. Deze leveranciers gebruiken allen de leidingen van Tecteo. Het is onuitvoerbaar om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor die situatie kan jij onze energiesimulator gebruiken. Ontdekken welke energiebedrijven er allemaal zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Thimister-Clermont voor jou is? Vul eenvoudig jouw gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en stap meteen over. Overtuigd? Lees de 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Daarentegen, gas & stroom maatschappijen zijn niet allemaal hetzelfde. Is er sprake van een storing, dan willen jullie natuurlijk dat er meteen transparantie is. Wat dus belangrijk is: kijk ook naar service. Onderaan de streep zoekt iedereen een goedkope energieleverancier. Dat is nooit anders geweest. Door middel van onze prijzencheck check je snel de goedkoopste energieleverancier van Thimister-Clermont, specifiek voor jouw situatie. Wil je kunnen filteren? Dat is geen probleem! Aan de hand van de keuzevakjes in de vergelijkingstool detecteer jij verrassend eenvoudig een overeenkomst dat in lijn is met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Thimister-Clermont

 • Engie: Altijd inzicht in het verbruik
 • OCTA+: Goed bereikbare klantendienst
 • Lampiris: Waar loyale klanten worden beloond
 • MEGA: Meerdere contracten
 • Essent: Handige tips op Lifebyessent.be
 • Eneco: Overzichtelijke contracten
 • Luminus: Meerdere contracten
 • Elegant: Meer dan 112.000 klanten
 • Watz: Online energiesimulator
 • Wase Wind: Sensibiliseren voor zuinig energiegebruik
 • Comfort Energy: Prettige klantendienst
 • Poweo: Transparante prijzen

Wat zijn de gemiddelde energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen april 2024)

De beschikbare producten gas en stroom leveranciers en de energietarieven wijken vaak af per plaats. Dat zit’m in het feit dat er veel beheerders werkzaam zijn. Elke beheerder heeft zijn eigen tarieven voor transport. De huidige netbeheerder van elektra in Thimister-Clermont heet Tecteo. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Thimister-Clermont is de huidige netbeheerder van het aardgas Tecteo. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen verholpen.

Kerngegevens Thimister-Clermont

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Thimister-Clermont
 • Populaire CV: Rendamax
 • Aandeel groen: 0,255%
 • Postcode: 4890
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2950 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,403
 • Stroomtarief kwh: €0,283
 • Gem. gasverbruik: 1445 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3470 kWh
energie-vergelijken-thimister-clermont

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Je begint altijd met de basisinformatie. Hiermee bedoelen we samenstelling huishouden, en je adresgegevens.

 2. Kies verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In en rondom Thimister-Clermont ligt dit gemiddeld op 1445 m3 & 3470 kWh. Verbruik je geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Beschik jij over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Alle ingevoerde gegevens werken door in de kosten van energie.

 3. Selecteer soort energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Ben jij neutraal? Laat deze optie achterwege. Betreffende contractduur zijn er mogelijkheden voor 1, 3, of 5 jaar, en een variabel contract. Normaal loont het om eens per jaar een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een lijst met alle grote leveranciers en contracten. Van elk pakket lees je data aangaande herkomst energie, looptijd abonnement, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Thimister-Clermont, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de aanbieder die rijmt met jouw zoekopdracht.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een geldige leverancier gecheckt? Druk op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de bestelpagina van de energiemaatschappij. Bijvoorbeeld www.engie.be of www.energypeople.be. De nieuwe energieonderneming zet alles netjes voor jou om. Geen dag zonder gas of stroom in Thimister-Clermont


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan soms wel €365 bonus betekenen. Echter, zijn er meerdere mogelijkheden om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op deze pagina tref jij vijf energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaartip 1: zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent
 • Advies 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) vaatwasser koopt.
 • Tip 3: de verwarming niet hoog aan zetten als je weg bent.
 • Bespaartip 4: de waakvlam uitzette van je ketel in de zomer.
 • Praktisch advies 5: de warme kraan niet onnodig laten lopen.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze experts raden aan: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Thimister-Clermont. Zodanig realiseer je de hoogste besparing. Alleen, kies een geschikt moment. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met vaste looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In zo’n situatie mag men switchen van aanbieder, zonder boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Zeer waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Energietarieven vastzetten of een flexibel modelcontract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens de contracttermijn. Normaliter worden deze prijs-updates gedaan aan het begin- en halverwege het jaar. Bij variabele prijzen wordt je dus ook ‘beloond’ als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is wat je de komende jaren betaalt. En soms ontvang je ook wel een nieuwe klanten korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In het energielandschap is de stelregel: een contract voor meerdere jaren zijn duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Thimister-Clermont. In het geval van een lang contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daarentegen, bij een abonnement van 1 jaar ontvang jij jaarlijks deze aantrekkelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, gewoonlijk faciliteert jouw aankomende energie-organisatie de opzegging van het contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle contracten en selecteer de voordeligste energieaanbieder. Zoals Luminus, Essent + Eni. Tevens neem je een besluit over de ingangsdatum van het contract. Jullie geselecteerde energie-organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Dankzij energiehunter.be vind je altijd de allerlaagste tarieven. Als je zelf gaat naar bijv. www.ecopower.be, dan ontdek je dat dit vaak fors duurder is. Hoe komt dat? Fluitje van een cent: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Door gebruik te maken van lage prijzen en goede welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door deze strategie zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Thimister-Clermont vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Thimister-Clermont en vind de beste deal voor jouw situatie

Duurzame energie in Thimister-Clermont

Een aanzienlijk deel van de leveranciers faciliteren onderhand groene stroom in Thimister-Clermont. Binnen dit domein kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder groene energie contract heeft ook echt een groene oorsprong. Het gros van duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte als “duurzaam” gekenmerkt. Er zeker van zijn dat bedrijven daadwerkelijk groen zijn? Selecteer in dit geval de optie “Groene Energie uit België”. Vervolgens kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Thimister-Clermont vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de gemeente Thimister-Clermont zijn er nogal wat opdrachten met een focus op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 4890. In deze buurt kan je in toenemende mate tegen een aantrekkelijke prijs meedelen in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om ons eigen huis te verduurzamen. Op termijn moet Luik hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Spouwmuurisolatie
 • Dak met zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Woning met zonneboiler
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En het ligt voor de hand: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk ook de 5 nuttige energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bekijk ook Comfort Energy prijzen.


Alle plaatsen in deze gemeente