Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Olne

Eenvoudig energie vergelijken in Olne? Via de Energiehunter vind je snel en simpel alle grote maatschappijen als o.a. Engie & Antargaz. Specificeer jouw situatie, voer het verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Olne de beste deal heeft! Daarbij check je op deze website belangrijke informatie over zaken als de netbeheerder en slimme thermostaten. Daarnaast geven wij bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Olne
Netbeheerder Elektra:Intermosane Wallonie
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,401
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,281
Gemiddeld verbruik: 1435 m3 en 3460 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle populaire aanbieders in een overzicht
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 495,00.

Eenvoudig overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Olne?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Olne. Van Lampirus tot bijvoorbeeld Mega, er zijn meer leveranciers dan ooit. Momenteel heb je de keuze uit zo’n 20 bedrijven. Deze bedrijven werken uitsluitend met het gas- en elektra netwerk van Intermosane Wallonie. Het is onmogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dit scenario hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Achterhalen welke energieleveranciers tot de mogelijkheden behoren? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Olne is op dit moment? Geef gemakkelijk je persoonlijke gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en regel het overstappen direct. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en in de winter is het lekker warm in huis. Desalniettemin, energieleveranciers kennen toch grote onderlinge verschillen. Tijdens gas- en stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit adequaat wordt opgelost. Wat dus belangrijk is: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Per slot van rekening wil iedereen een goede én goedkope maatschappij. Dat is logisch natuurlijk. Door middel van onze handige vergelijker vind je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Olne, altijd op basis van jouw verbruik. Unieke behoeften? Dat is geen probleem! Aan de hand van filters in de prijzenvergelijker vinden jullie moeiteloos een product dat naadloos aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Olne

 • Engie: Met zonnepanelen service
 • OCTA+: Gas, elektra en mazout
 • Lampiris: Uitstekende klantenservice
 • MEGA: Altijd bereikbaar
 • Essent: Inzicht in energiegebruik
 • Eneco: Prima klantendienst
 • Luminus: Overzichtelijke contracten
 • Elegant: Prima klantendienst
 • Watz: Exclusieve kortingen
 • Wase Wind: Ook modelcontracten
 • Comfort Energy: Exclusieve aanbiedingen
 • Poweo: Voor de klein- en grootverbruiker

Wat kost energie in de regio? (Prijzen april 2024)

De condities van energiebedrijven en de prijzen variëren per postcodegebied. Dat wordt veroorzaakt doordat er nogal wat beheerders van het net service verlenen. Iedere gas en stroom beheerder gebruikt eigen prijsstrategieën voor de transport van elektra en gas. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Olne heet Intermosane Wallonie. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder wisselen per postcodegebied. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Olne valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Tecteo. Bij een storing wordt dit door hen verholpen.

Facts and figures Olne

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Olne
 • Populaire CV: Pelgrim
 • Groene energie: 0,253%
 • Hoofdpostcode: 4877
 • Mazout consumptie: 2930 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Intermosane Wallonie
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,401
 • Stroomtarief kwh: €0,281
 • Gem. gasverbruik: 1435 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3460 kWh
energie-vergelijken-olne

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie direct regelen.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Start met de basisinfo. Hiermee bedoelen we de grootte van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Geef je gas en stroomverbruik op. Rondom Olne gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1435 m3 + 3460 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Liggen er zonnepanelen op je pad? Geef aan hoeveel kWh er per 12 maanden wordt opgewekt. De genoemde zaken werken door in het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer soort energie en contracttermijn.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Sla dit dan over. Aangaande contracttermijn kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een modelcontract. In algemene zin is het verstandig om eens in de 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Wat volgt is een handig overzicht met alle verkrijgbare energieleveranciers. Bij alle abonnementen achterhaal je voorwaarden aangaande herkomst energie, soort contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Olne, en de welkomstkorting. Kies de leverancier die aansluit op jouw wensenpakket.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een actuele actie beschikbaar? Klik op ‘Bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de bestelpagina van de leverancier. Zoals www.luminus.be en www.ecopower.be. De betreffende aanbieder neemt het administratieve deel voor zich. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Olne


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €365 winst geven. Echter, wat zijn de andere opties zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op deze pagina check je 5 energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigadvies 1: gebruik uitsluitend A+ apparaten
 • Tip 2: zorg voor een goed sluitende koelkastdeur
 • Praktisch advies 3: zorg er voor dat je vriezer goed dicht gaat.
 • Advies 4: profiteer zoveel mogelijk van eco-programma’s
 • Bespaaradvies 5: kies voor het eco-programma op de vaatwasser of wasmachine

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om een nieuw energiecontract te nemen?

Mensen vragen regelmatig: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energiespecialisten zijn erover eens: probeer elke 12 maanden; overstappen in Olne. Zo kun je profiteren van lage prijzen. Echter, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag te allen tijde switchen van maatschappij, zonder boete te betalen. Niet eerder overgestapt? Vermoedelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Een meerjarige contract of een flexibel modelcontract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bij te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij modelovereenkomsten. Vaak worden de prijzen aangepast in de eerste en zevende maand. Binnen deze flex-overeenkomst wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijs trend neerwaarts is.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel exact weet hoeveel je gaat betalen. En eventueel wordt je ook tegemoet gekomen met een mooie korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In energieland geldt: langlopende contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Olne. Kies je voor een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Daarentegen, bij 12 maandelijkse contracten ontvang jij alle jaren een aantrekkelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, doorgaans faciliteert jouw aanstaande organisatie het beëindigen van jouw huidige overeenkomst middels de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies de beste of voordeligste energieaanbieder. Bedrijven als OCTA+, Lampiris + Ecopower. Vervolgens beslis je over het moment waarop het contract ingaat. Je nieuwe energiemaatschappij levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan via de site van de maatschappij?

Middels www.energiehunter.be check je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.engie.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is daarvan de reden? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Geholpen door voordelige tarieven en flinke welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En op die manier krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Olne vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Olne en sluit een goed abonnement af voor je huishouden

Duurzame energie in Olne

De meeste aanbieders leveren momenteel groene stroom in Olne. Echter is er veel variatie te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is zeer divers. Niet elk “groene energie” label draagt terecht die naam. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk “groen” genoemd. Er op kunnen vertrouwen dat organisaties duurzaam en eerlijk zijn? Ga dan voor de optie “Groene Energie uit België”. Dan kan je onvervalste groene energieleveranciers in Olne vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Olne zien we diverse activiteiten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 4877. In deze plaats kan je meer en meer tegen een gunstig tarief meedraaien in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. De overheid wil ook ons verplichten om jouw eigen energieverbruik te minderen. In zo’n 25 jaar moet Luik de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Dak met zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Zie ook de Vijf praktische bespaartips of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Check ook Watz prijzen.