Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Aubel

Direct energie vergelijken in Aubel? Aan de hand van energiehunter.be ontdek je overzichtelijk alle erkende energiebedrijven. Voorbeelden zijn Essent & Aspiravi. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Aubel het goedkoopste contract aanbiedt. Daarbij vergaar je via de Energiehunter uitgebreide info over thema’s zoals energiebelastingen en info over een energieneutrale woning. Voorts vind je hier een lijstje met 5 tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Aubel
Netbeheerder Elektra:Intermosane Wallonie
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,402
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,282
Gemiddeld verbruik: 1440 m3 en 3465 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire maatschappijenbij elkaar
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 340,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Aubel?

We zien een groot aantal energieleveranciers actief in Aubel. Dat loopt uiteen van Lampirus tot Mega, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. In maart 2024 tellen we ruim 30 leveranciers. Deze aanbieders zijn allemaal aangesloten op het netwerk van Intermosane Wallonie. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle tarieven te vergelijken. Daarvoor kan jij onze energiesimulator gebruiken. Ontdekken welke gas en stroom leveranciers mogelijk zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Aubel is die past bij jouw verbruik? Geef eenvoudig jouw eigen gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en stap meteen over. Zie ook onze 5 nuttige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Ongeacht bij wie je klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daartegenover, leveranciers handelen allemaal op hun eigen manier. Tijdens een stroomstoring, dan wil je dat dit snel opgelost wordt. Anders gezegd: staar je niet blind op tarieven. Alles bij elkaar genomen zoekt elke Belg een energieleverancier die niet te duur is! Dat is logisch natuurlijk. Door gebruik te maken van onze tarievencheck achterhaal je vlug de goedkoopste energieleverancier van Aubel, die aansluit bij jouw verbruik. Specifieke wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. Met behulp van filters in onze vergelijker check je moeiteloos een energiecontract dat naadloos aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Aubel

 • Engie: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • OCTA+: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Lampiris: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • MEGA: Een score van 17/20 door Greenpeace
 • Essent: Transparante prijzen
 • Eneco: Prima klantendienst
 • Luminus: Goed bereikbare klantendienst
 • Elegant: Online inzicht in verbruik
 • Watz: Online inzicht in verbruik
 • Wase Wind: Erkende coöperatieve venootschap
 • Comfort Energy: Prima klantendienst
 • Poweo: Uitgebreide contactmogelijkheden

Wat zijn de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen maart 2024)

Het aanbod van gas en stroom maatschappijen en de energiekosten wijken vaak af per plaats. Dat zit’m in het feit dat er veel netbeheerders diensten leveren. Iedere beheerder van het net rekent weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en stroom. De huidige elektriciteit netbeheerder in Aubel is Intermosane Wallonie. De tarieven die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Aubel valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Tecteo. In het geval van een storing zullen zij dat oplossen.

Informatie over Aubel

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Aubel
 • CV ketel: Pentec
 • Aandeel groen: 0,254%
 • Hoofdpostcode: 4880
 • Mazout verbruik: 2940 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Intermosane Wallonie
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,402
 • Stroomtarief kwh: €0,282
 • Gem. gasverbruik: 1440 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3465 kWh
energie-vergelijken-aubel

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Stap 1 is het invoeren van je contactgegevens. Daarmee wordt bedoeld; de grootte van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. Rondom Aubel is dat gemiddeld 1440 m3 en 3465 kWh. Woon jij volledig gasloos? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh er jaarlijks wordt opgewekt. Alle ingevoerde gegevens dragen bij aan jouw energierekening.

 3. Specificeer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Laat deze optie achterwege. Wat betreft contracttermijn kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist flexibele model-abonnementen. Door de bank genomen is het een goed idee om elk jaar opnieuw een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Tarieven vergelijken

  Je gaat nu door naar een opsomming met alle grote aanbieders van energie. Bij ieder contract tref jij data aangaande herkomst energie, soort contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Aubel, en de eventuele korting. Selecteer de partij die rijmt met jouw budget.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een geschikte actie gespot? Klik op ‘Bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de webpagina van de leverancier. Onder andere www.energie2030.be en www.eneco.be. De gekozen aanbieder neemt het administratieve deel voor zich. Nooit zonder stroom en gas in Aubel


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan tot wel €355 bonus betekenen. Maar, kan ik nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op deze pagina bekijk je vijf energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigadvies 1: korter douchen
 • Bespaaradvies 2: de koelkast uitzetten als je op vakantie gaat.
 • Bezuinigadvies 3: kies een waterbesparende douchekop
 • Praktische tip 4: een volle koelkast blijft gemakkelijker koud dan een lege
 • Bespaartip 5: plaats zoveel mogelijk spaar- en ledlampen

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? De energiehunters raden aan: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Aubel. Dan realiseer je de hoogste besparing. Toch, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Komt het einde van het contract dichterbij? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In zo’n situatie mag men wisselen van maatschappij, en er is geen opzegvergoeding. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Vermoedelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Een meerjarige contract of meer vrijheid met modelcontracten?

Indien je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft nooit extra te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen gedurende de contractperiode. Veelal worden de prijzen aangepast aan het begin- en halverwege het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijs trend neerwaarts is.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je exact weet wat je gaat betalen. En daarnaast is er sprake van een mooie korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energiewereld geldt in beginsel: contracten voor 3 of 5 jaar zijn prijziger dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Aubel. Bij een contract met een langere looptijd zijn de tarieven wel iets lager. Daartegenover, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je ieder jaar een aantrekkelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, normaal gesproken verzorgt de gekozen gas en stroom organisatie het volledige overstaptraject aan de hand van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor de beste maatschappij. Denk aan Eneco, Lampiris + Poweo. Ook beslis je over de ingangsdatum van het contract. Jouw geselecteerde gas en stroom maatschappij zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom zijn jullie prijzen lager dan via de site van de maatschappij?

Middels www.energiehunter.be bekijk je altijd de laagste prijzen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.luminus.be, dan valt als eerste op dat dit vaak fors duurder is. Hoe bestaat dat? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Geholpen door goedkope tarieven en hoge welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Aubel vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Aubel en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Aubel

Tal van energiemaatschappijen faciliteren onderwijl groene stroom in Aubel. Als het gaat om groene energie kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De manier van produceren van groene stroom wisselt nogal. Niet alle “groene energie” heeft ook echt een groene oorsprong. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief aangemerkt als duurzaam. 100% zeker weten dat energieleveranciers echt helemaal groen zijn? Kies dan zeker weten “Groen uit België”. Daarna kan je erkende groene energieleveranciers in Aubel vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Maak jouw regio groener
In het leefgebied van de gemeente Aubel zien we nogal wat opdrachten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Neem bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 4880. In deze omgeving kan je soms heel gunstig deelnemen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Het is natuurlijk ook goed om ons eigen huis te verduurzamen. Op termijn moet Luik helemaal energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Integreren van zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En misschien het meest interessant: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check ook onze 5 nuttige energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bekijk info van Lampirus prijzen.