Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Thimister

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Thimister? Door gebruik te maken van de energievergelijker vind je gemakkelijk alle interessante energiebedrijven als bijvoorbeeld OCTA+ en Antargaz. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en check welke energieleverancier in Thimister voor jou de beste prijs heeft. Voorts check je op energiehunter.be praktische informatie over zaken als de netbeheerder en uitleg over jouw energierekening. Verder vind je hier bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Thimister-Clermont
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,43
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,253
Gemiddeld verbruik: 1515 m3 en 3385 kwh
Populaire aanbiederEssent

Eenvoudig vergelijken

 • Alle populaire bedrijven eenvoudig vergelijken
 • De beste energie aanbiedingen
 • Besparing loopt op tot € 250,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Thimister?

Er zijn nogal wat energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Thimister. Dit varieert van Lampirus tot Luminus, er is gewoon veel te kiezen. Vandaag is het aanbod ongeveer 25 maatschappijen. Deze leveranciers nuttigen stuk voor stuk het elektra- en gasnetwerk van Tecteo. Het is vrijwel uitgesloten om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dat geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Benieuwd welke aanbieders actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Thimister voor jou is? Geef vlug jouw gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en stap meteen over. Overtuigd? Lees de 5 bruikbare bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je je hebt altijd licht, en je hebt aan aangenaam warm huis. Desalniettemin, gas & stroom bedrijven handelen allemaal op hun eigen manier. Is er sprake van een stroom- of gasstoring, dan ga je er vanuit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Met andere woorden: kijk ook naar service. Ten slotte wil iedereen een goede én goedkope maatschappij. En dit is heel snel te regelen. Door gebruik te maken van de vergelijkingstool tref je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Thimister, altijd op basis van jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Ook dat bieden wij. Met behulp van filters in de energievergelijker ontdekken jullie moeiteloos een overeenkomst dat naadloos aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Thimister

 • Engie: Prima klantendienst
 • OCTA+: Een passend contract voor elk huishouden
 • Lampiris: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • MEGA: Met praktische energie-bespaartips
 • Essent: Met handige bespaartips voor energie
 • Eneco: Overzichtelijke contracten
 • Luminus: Alle producten brengen een ecologische oplossing
 • Elegant: Simpel en eenvoudig
 • Watz: Altijd bereikbaar
 • Wase Wind: Prettige klantendienst
 • Comfort Energy: Grootste verdeler van kwaliteitsmazout in België
 • Poweo: Duidelijk en eerlijke aanbieder

Wat kost energie in de regio? (Prijzen mei 2024)

De beschikbare producten gas en stroom organisaties en de vergoedingen verschillen per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verscheidene beheerders van het net dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas heeft eigen prijsstrategieën voor transport van gas en stroom. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Thimister betreft Tecteo. De kosten van het netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Thimister-Clermont wordt transport van het aardgas beheerd door Tecteo. Bij problemen met het gas wordt dit door hen geregeld.

Facts and figures Thimister

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Thimister-Clermont
 • CV Merk: Nibe
 • Groene stroom: 31,90%
 • Postcode: 4890
 • Aantal mazout liters: 1970 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,43
 • Stroomtarief kwh: €0,253
 • Gem. gasverbruik: 1515 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3385 kWh
energie-vergelijken-thimister

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Begin met jouw basisgegevens. Onder andere de grootte van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Thimister is dit gemiddeld zo’n 1515 m3 en 3385 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Zonnepanelen op je dak? Geef aan hoeveel kWh er per 12 maanden wordt opgewekt. Al deze zaken dragen bij aan de kosten van gas en elektra.

 3. Specificeer type energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Geen voorkeur? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Omtrent looptijd kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of flexibele model-abonnementen. Veelal is het voordeliger om eens per jaar een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Prijzen vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een tabel met alle verkrijgbare maatschappijen en contracten. Van alle contracten zie je details als soort stroom/gas, looptijd abonnement, de kostprijs van gas en elektra in Thimister, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de partij die klopt met jouw zoekopdracht.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een geschikte aanbieding tegengekomen? Druk op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de pagina van het bedrijf. Onder andere www.energie2030.be + www.eneco.be. Jouw aanstaande aanbieder regelt alles voor jou. Geen dag zonder gas of stroom in Thimister


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan tot wel €320 rendement bieden. Maar, zijn er meerdere mogelijkheden om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hieronder bieden wij 5 handige tips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bespaaradvies 1: isoleer loze ruimtes zo veel mogelijk
 • Praktisch advies 2: houd koffie warm in de thermoskan
 • Bezuinigtip 3: zorg er voor dat je vriezer goed dicht gaat.
 • Bespaaradvies 4: een thermoskan gebruiken om je koffie warm te houden.
 • Bezuinigtip 5: Benut de pompschakelaar

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer mag je overstappen van energie? De energiehunters adviseren: wacht niet langer en ga overstappen in Thimister. Dan maak je gebruik van lagere tarieven. Desondanks, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van het contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract voor onbepaalde duur? In dat geval kun je wisselen van aanbieder, zonder boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? Zeer waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energietarieven nemen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Zodra je een nieuw contract neemt kan je diverse opties kiezen: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bij te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens halfjaarlijkse indexaties. Normaal worden de prijzen aangepast in januari en in juli. Binnen deze flex-overeenkomst kan dus uit op het moment dat de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: dit meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je heel exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En mogelijk beloont de maatschappij jou met een hoge overstapkorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In energieland werkt het zo: contracten voor 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Thimister. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Desalniettemin, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je alle jaren zo’n persoonlijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, standaard verwerkt jouw gekozen gas en stroom aanbieder het opzeggen van het huidige contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle contracten en selecteer de goedkoopste leverancier. Bijvoorbeeld Luminus, ENGIE + Eni. Daarna kies je de startdatum van het abonnement. Jouw geselecteerde gas en stroom organisatie zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan op de website van de leverancier?

Geholpen door onze website vind je altijd de laagste prijzen. Als je zelf gaat naar bijv. www.elegant.be, dan ontdek je dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe komt dat? Kinderspel: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Geholpen door goedkope tarieven en flinke welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Thimister vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Thimister en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Thimister

Een aanzienlijk deel van de leveranciers faciliteren onderwijl groene stroom in Thimister. Op dit gebied kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt varieert per leverancier. Niet ieder “groene energie” contract heeft ook echt een groene oorsprong. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief 100% duurzaam genoemd. Wil je er op gerust zijn dat leveranciers een groene strategie voeren? Selecteer in dit geval zeker voor “100% groene stroom uit BE”. In de volgende stap kan jij alle groene energieleveranciers in Thimister vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de streek van de gemeente Thimister-Clermont bestaan er tegenwoordig allerlei opdrachten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Bijvoorbeeld windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 4890. In deze plaats kan je meer en meer financieel aantrekkelijk meedraaien in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook wil de gemeente dat wij zelf maatregelen te treffen. Binnen afzienbare tijd moet Luik helemaal energieneutraal zijn. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen op het dak
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Zonneboiler voor warm water
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En het ligt voor de hand: realiseer een besparing op energiegebruik. Check ook onze 5 handige bespaartips en lees info op mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bekijk details over Poweo contract.