Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Ernonheid

Eenvoudig energie vergelijken in Ernonheid? Dankzij energiehunter.be ontdek je supersnel alle erkende energie aanbieders. Je kunt denken aan Watz en Antargaz. Vul de postcode en het huisnummer in, voer het verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Ernonheid prijstechnisch het meest interessant is. Voorts verzamel je op onze website belangrijke informatie over thema’s zoals verbruik in de regio en info over de enkele of dubbele meter. Tevens vind je hier praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Aywaille
Netbeheerder Elektra:Interest/Interost
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,433
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,256
Gemiddeld verbruik: 1530 m3 en 3400 kwh
Populaire aanbiederEngie

Eenvoudig vergelijken

 • Alle erkende energiebedrijvenonder elkaar
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Bespaar tot wel € 430,00.

Zonder problemen overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Ernonheid?

Er zijn nogal wat energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Ernonheid. Van Antargaz tot bijvoorbeeld Watz, er zijn meer leveranciers dan ooit. Vandaag moet je een keuze maken uit ruim 25 bedrijven. Zij werken uitsluitend met het stroom- en gas netwerk van Interest/Interost. Het is niet mogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dit scenario biedt onze energiesimulator de oplossing. Nieuwsgierig welke gas & stroom aanbieders er allemaal zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ernonheid is op dit moment? Vul direct de privé gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en stap meteen over. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Desondanks, gas & stroom bedrijven focussen toch allemaal op andere dingen. In het geval van een gasstoring, dan is het wenselijk dat er snel een monteur komt. Oftewel: kijk ook naar service. Per slot van rekening wil iedereen met een eigen huis een goedkoop energiecontract. En dat is meer dan logisch. Geholpen door onze handige vergelijker vergelijk je rap de goedkoopste energieleverancier van Ernonheid, die aansluit op jouw wensen. Wil je kunnen filteren? Dit is natuurlijk een optie. Via jouw input in de Energiehunter detecteert men verrassend eenvoudig een abonnement dat matcht met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Ernonheid

 • Engie: Meerdere contracten
 • OCTA+: Online energiesimulator
 • Lampiris: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • MEGA: Handige website
 • Essent: Overzichtelijke contracten
 • Eneco: Een passend contract voor elk huishouden
 • Luminus: Exclusieve aanbiedingen
 • Elegant: Transparant en eerlijk
 • Watz: Exclusieve kortingen
 • Wase Wind: Gemakkelijke verhuisservice
 • Comfort Energy: Alles beheren via de klantzone
 • Poweo: Gemakkelijke verhuisservice

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze straat? (Prijzen mei 2024)

De beschikbare producten energie-organisaties en de energiekosten variëren per postcodegebied. Dat heeft te maken met het feit dat er verschillende beheerders van het net werkzaam zijn. Iedere netbeheerder gebruikt zijn eigen tarieven voor logistiek. De huidige elektriciteit netbeheerder in Ernonheid is Interest/Interost. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Aywaille is de aardgas netbeheerder Tecteo. Bij een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Feiten en cijfers Ernonheid

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Aywaille
 • Populair merk: Pentec
 • Aandeel duurzaam: 32,20%
 • Postcodegebied: 4920
 • Verbruik Mazout: 2000 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Interest/Interost
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,433
 • Stroomtarief kwh: €0,256
 • Gem. gasverbruik: 1530 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3400 kWh
energie-vergelijken-ernonheid

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Situatieschets

  Stap 1 is het invoeren van je woning en gezinssituatie. Dit gaat over grootte van het gezin, en adres (postcode).

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de regio Ernonheid bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1530 m3 en 3400 kWh. Gebruik jij geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb je zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je genereert. Al deze zaken dragen bij aan het energietarief.

 3. Kies soort energie een duur van het abonnement.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Geen voorkeur? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van contractduur kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een modelcontract. Veelal is het gunstiger om eens per jaar weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Wat volgt is een handig overzicht met alle erkende leveranciers en contracten. Bij alle contracten achterhaal je data over herkomst energie, looptijd abonnement, de prijzen van gas en elektra in Ernonheid, en de eventuele korting. Selecteer de organisatie die klopt met jouw wensenpakket.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een mooie aanbieding gespot? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de website van de energiemaatschappij. Zoals www.luminus.be en ook www.eni.com. De betreffende energiemaatschappij regelt de overstap. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Ernonheid


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan wel €380 opleveren. Desalniettemin, is er nog meer mogelijk voor een lagere energierekening? Via de energiehunter tref je 5 concrete tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Advies 1: neem een waterbespaarder
 • Bezuinigadvies 2: zorg voor een goed sluitende koelkastdeur
 • Tip 3: de verwarming uitzetten in kamers die waar je weinig komt.
 • Advies 4: een volle koelkast blijft gemakkelijker koud dan een lege
 • Advies 5: zet je koelkast minimaal 10cm voor de wand

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energiespecialisten zeggen altijd: maak een sport van het overstappen in Ernonheid. Dan ben je het voordeligst uit. Belangrijk, kies een geschikt moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 2 maanden voor het verlopen van het contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met bepaalde looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt eerder overstappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat geval kun je switchen van aanbieder, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Vermoedelijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of wil jij een model contract?

Zodra je een nieuw contract neemt kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en je komt niet voor verrassingen te staan zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen gedurende de contractperiode. Normaliter worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit type contract kan dus uit op het moment dat gas en elektra prijsgunstiger worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: zo’n meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En soms wordt je ook tegemoet gekomen met een nieuwe klanten korting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiewereld geldt: contracten voor 3 of 5 jaar zijn prijziger dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Ernonheid. Bij een langdurig contract zijn de tarieven wel iets lager. Daarentegen, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang jij elke 12 maanden een zeer interessante welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, in de regel regelt je toekomstige maatschappij het beëindigen van jouw huidige overeenkomst aan de hand van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor de voordeligste partij. Bedrijven als Eneco, Essent en Comfort Energy. Ook bespreek je de ingangsdatum (start levering). Je nieuwe leverancier levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan op de website van de leverancier?

Aan de hand van de Energiehunter achterhaal je altijd de meest interessante aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.luminus.be, dan ontdek je dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is daarvan de reden? Dat gebeurd overal: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Via lage prijzen en flinke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Ernonheid vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Ernonheid en stap over naar de beste aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Ernonheid

Tal van maatschappijen faciliteren inmiddels groene stroom in Ernonheid. Op dit gebied zijn er diverse keuzes te maken. De afkomst van groene stroom wijkt nogal af. Niet alle “groene stroom” is ook echt groen. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt onjuist geprofileerd als groen of duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat bedrijven een groene strategie voeren? Gebruik dan uiteraard voor “Groen uit NL”. Daarna kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Ernonheid vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In en rondom de gemeente Aywaille zijn er vele plannen met doelstellingen voor duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 4920. In deze woonplaats kan je wellicht tegen een gunstig tarief meedoen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Uiteraard is het aan te raden om thuis minder energie te verbruiken. Binnen afzienbare tijd moet Luik helemaal energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: beperkt je verbruik van gas en stroom. Ga verder naar de 5 nuttige energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Check ook Essent tarieven.