Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Weismes

Eenvoudig energie vergelijken in Weismes? Geholpen door energiehunter.be check je eenvoudig alle interessante energiebedrijven zoals Watz en Antargaz. Schets jouw situatie, schat jouw verbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Weismes de beste deal heeft! Verder vergaar je op deze pagina nuttige info info over onderwerpen zoals gastarieven en salderen. Bovendien geven we 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Weismes
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,407
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,287
Gemiddeld verbruik: 1465 m3 en 3490 kwh
Populaire aanbiederEngie

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote maatschappijennaast elkaar
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 240,00.

Probleemloos overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Weismes?

Er zijn nogal wat energieleveranciers beschikbaar in Weismes. Dat gaat van Poweo tot en met Luminus, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Vandaag de dag kan je kiezen uit om en nabij 30 maatschappijen. Deze energieleveranciers gebruiken allen het netwerk van Tecteo. Het is onuitvoerbaar om alle aanbieders zelf te vergelijken. Hiervoor is de energiesimulator toe te passen. Weten welke energiemaatschappij er beschikbaar zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Weismes voor jou is? Vul hieronderjouw eigen gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en stap binnen 5 minuten over. Zie ook onze 5 bruikbare bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je ook klant bent, er is altijd stroom, en je kunt lekker warm douchen. Toch, leveranciers verschillen wel degelijk van elkaar. Bij een gasstoring, dan is het wenselijk dat er meteen transparantie is. Wat dus belangrijk is: vergelijk op meer dan alleen prijs. Het is heel simpel, uiteindelijk wenst elke consument niet teveel betalen voor energie. En wij begrijpen dat! Met behulp van onze handige vergelijker bekijk je vlug de goedkoopste energieleverancier van Weismes, die past bij jouw plaatje. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is geen probleem! Via jouw input in de vergelijkingstool detecteer jij verrassend eenvoudig een overeenkomst dat matcht met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Weismes

 • Engie: Handige website
 • OCTA+: Handige website
 • Lampiris: Gemakkelijke verhuisservice
 • MEGA: Een score van 17/20 door Greenpeace
 • Essent: Denkt mee over duurzame oplossingen
 • Eneco: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Luminus: Online meterstanden doorgeven
 • Elegant: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Watz: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Wase Wind: Online facturen bekijken
 • Comfort Energy: Goed bereikbare klantendienst
 • Poweo: Altijd inzicht in het verbruik

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze straat? (Prijzen februari 2024)

De condities van gas en stroom leveranciers en de prijzen variëren per postcodegebied. Dat heeft te maken met het feit dat er meerdere beheerders van het net werkzaam zijn. Iedere beheerder van het net gebruikt eigen prijsstrategieën voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Weismes heet Tecteo. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Weismes is de netbeheerder van het gas Tecteo. In het geval van een storing wordt dit door hen verholpen.

Stats & Facts Weismes

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Weismes
 • Populair merk: ACV
 • Aandeel duurzaam: 0,259%
 • Postcodegebied: 4950
 • Verbruik Mazout: 2990 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,407
 • Stroomtarief kwh: €0,287
 • Gem. gasverbruik: 1465 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3490 kWh
energie-vergelijken-weismes

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie direct regelen.

 1. Situatieschets

  Allereerste je woning en gezinssituatie. Bijvoorbeeld de grootte van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Energieverbruik schatten

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Weismes is dat gemiddeld 1465 m3 en nog eens 3490 kWh. Heb jij een gasloze woning? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je opwekt. Deze factoren dragen bij aan de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer type energie en contractduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Ben jij neutraal? Kies dan ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van looptijd kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jarig tot 5 jarig of modelcontracten. Normaal loont het om elke 12 maanden een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Prijzen vergelijken

  In de volgende stap vind je een overzicht met alle mogelijke aanbieders van energie. Van ieder contract bekijk je details met betrekking tot herkomst van stroom en gas, looptijd abonnement, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Weismes, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de leverancier die matcht met jouw eisen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een geldige aanbieder gecheckt? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de webpagina van de energiemaatschappij. Zoals www.engie.be + www.eni.com. De nieuwe energie-aanbieder regelt alles voor jou. Nooit zonder stroom en gas in Weismes


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan tot wel €290 bonus betekenen. Maar, wat kan je nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Via de energiehunter profiteer je van 5 concrete tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bezuinigadvies 1: neem een waterbespaarder
 • Praktisch advies 2: wokken of stomen is energiezuiniger dan koken
 • Bezuinigadvies 3: kies een waterbesparende douchekop
 • Praktisch advies 4: zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat.
 • Bespaartip 5: de warme kraan niet onnodig laten lopen.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om de overstap te regelen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer moet ik overstappen? Wij van energiehunter.be zeggen: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Weismes. In dat geval ben je het voordeligst uit. Desalniettemin, doe dit wel op het juiste moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Zit je nog vast aan een contract? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Overstappen zou eerder kunnen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Ben je contractvrij? In zo’n situatie mag men veranderingen aanbrengen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Vermoedelijk is je contract dan al tijden verlopen. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een meerjarige contract of kiezen voor variabele tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bij te betalen als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen de looptijd van het contract. Gewoonlijk wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst profiteer je dus ook als de energieprijs trend neerwaarts is.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: een meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En soms krijg jij daarnaast ook een introductiekorting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In de energiewereld is het principe: contracten voor 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Weismes. Kies je voor een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Desondanks, bij 1 jarige contracten ontvang jij alle jaren een scherpe welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, in de regel faciliteert jouw nieuwe energiemaatschappij het volledige overstaptraject met de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle contracten en selecteer de beste energieleverancier. Populaire bedrijven zijn OCTA+, Lampiris + Eni. Daarna bespreek je de aansluitdatum (moment van leveren). Jouw betreffende gas en stroom organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan op de website van de leverancier?

Via www.energiehunter.be check je altijd de allerlaagste tarieven. Indien je zelf een website bezoekt als www.lampiris.be, dan valt al gauw op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe kan zoiets? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Middels lage prijzen en hoge welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door deze strategie zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Weismes vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Weismes en stap over naar de beste aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Weismes

Een aanzienlijk deel van de leveranciers leveren inmiddels groene stroom in Weismes. Binnen dit domein zijn er diverse keuzes te maken. De manier waarop groene stroom tot stand komt varieert per leverancier. Niet ieder “groene stroom” contract draagt terecht die naam. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt foutief als “duurzaam” gekenmerkt. Er helemaal zeker van zijn dat maatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Gebruik dan zeker weten “100% groene stroom uit BE”. Hier kan jij authentieke groene energieleveranciers in Weismes vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de streek van de gemeente Weismes bestaan er tegenwoordig allerlei opdrachten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 4950. In de regio kan je wellicht financieel aantrekkelijk participeren in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook wil de gemeente dat wij jouw eigen energieverbruik te minderen. Op termijn moet Luik de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Dak met zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En ook belangrijk: realiseer een besparing op energiegebruik. Bekijk info over Belangrijke energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk info van Engie prijzen februari 2024.


Alle plaatsen in deze gemeente