Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Francorchamps

Snel online energie vergelijken in Francorchamps? Door gebruik te maken van de Energiehunter vind je snel en simpel alle erkende energie aanbieders als bijvoorbeeld Essent & Comfort Energy. Kies samenstelling van jouw gezin, begroot het stroom- en gasverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Francorchamps het goedkoopste contract aanbiedt. Voorts vergaar je op deze website belangrijke informatie over onderwerpen als bijv. energiebelastingen en slimme thermostaten. Bovendien vind je hier een lijstje met 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Stavelot
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,442
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,265
Gemiddeld verbruik: 1575 m3 en 3445 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Supersnel vergelijken

 • Alle aanbieders vergelijken
 • De beste energie aanbiedingen
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 360,00.

Probleemloos overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Francorchamps?

We zien steeds meer energieleveranciers beschikbaar in Francorchamps. Van Lampirus tot een speler als OCTA+, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Vandaag de dag kun je kiezen uit circa 20 organisaties. Deze zijn allemaal aangesloten op het net van Tecteo. Het is onuitvoerbaar om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Daarvoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Nieuwsgierig welke gas en stroom aanbieders er beschikbaar zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Francorchamps is voor jouw verbruik? Vul gelijk de benodigde gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en regel jouw overstap eenvoudig online. Lees verder over 5 hulpvolle bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Evenwel, bedrijven verschillen wel degelijk van elkaar. Is er sprake van een stroomstoring, dan is het gewenst dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Oftewel: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Ten slotte verlangt iedereen een goedkope energieleverancier. Dit geldt uiteraard altijd. D.m.v de energievergelijker vind je rap de goedkoopste energieleverancier van Francorchamps, die aansluit op jouw wensen. Specifieke wensen? Dit is natuurlijk een optie. D.m.v filteren in onze vergelijker ontdek je probleemloos een energiecontract dat past bij jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Francorchamps

 • Engie: Duidelijke website
 • OCTA+: Een persoonlijke aanpak
 • Lampiris: Met praktische energie-bespaartips
 • MEGA: Grip op verbruik en de kosten
 • Essent: Goed bereikbare klantendienst
 • Eneco: Altijd scherpe acties
 • Luminus: Een passend contract voor elk huishouden
 • Elegant: Reken jouw energiekoste online uit
 • Watz: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Wase Wind: Overzichtelijke contracten
 • Comfort Energy: Waar loyale klanten worden beloond
 • Poweo: Voor de klein- en grootverbruiker

Hoe duur is energie in onze straat? (Prijzen mei 2024)

De beschikbare producten bedrijven en de prijzen zijn anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er veel beheerders verbonden zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas hanteert weer aparte prijzen voor transport van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Francorchamps heet Tecteo. De tarieven van het netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Stavelot is de netbeheerder van het gas Tecteo. Bij een storing wordt dit door hen verholpen.

Stats & Facts Francorchamps

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Stavelot
 • CV ketel: Elco
 • Groene energie: 33,10%
 • Postcodegebied: 4970
 • Verbruik Mazout: 2090 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,442
 • Stroomtarief kwh: €0,265
 • Gem. gasverbruik: 1575 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3445 kWh
energie-vergelijken-francorchamps

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Je begint altijd met de basisinformatie. Dit gaat over de grootte van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de omgeving Francorchamps gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1575 m3 en nog eens 3445 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het totale kWh in dat de zonnecellen renderen. Deze details zie je weer terug in het gas- en stroom tarief.

 3. Kies type energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt het voor jou niet uit? Laat deze optie achterwege. Betreffende contracten kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een variabel contract. Gewoonlijk is het gunstiger om eens per jaar een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Je ziet nu de resultaatpagina met alle erkende energie aanbieders. Bij alle pakketten tref jij specificaties als herkomst van stroom en gas, soort contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Francorchamps, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de organisatie die in lijn is met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een mooie korting gespot? Klik op ‘Bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de website van het energiebedrijf. Denk aan www.octaplus.be of natuurlijk www.energypeople.be. Jouw aanstaande energie-partij zegt jouw huidige contract op. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Francorchamps


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan meer dan €290 rendement bieden. Daarentegen, wil jij nog meer adviezen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Via onze hunters check je 5 handige bespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaaradvies 1: kies voor vloerverwarming
 • Bezuinigtip 2: laat de wasmachine de was eerst goed centrifugeren.
 • Bezuinigadvies 3: was aan de lijn i.p.v. in de droger
 • Tip 4: kies voor een laptop in plaats van een PC
 • Advies 5: gebruik een tijdschakelaar om je close-in boiler uit te schakelen.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze specialisten geven als tip: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Francorchamps. Zo ben je het voordeligst uit. Toch, kies een geschikt moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor einddatum contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht tot het contract afloopt. Overstappen zou eerder kunnen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt dan meteen wisselen van leverancier, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Mogelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of kiezen voor variabele tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er 2 smaken: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij modelcontracten. Door de bank genomen vindt deze jaarlijkse indexatie plaats begin januari en rond juli. Bij de variabele variant is dus met name interessant als de kosten van gas en stroom dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: het meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij het direct duidelijk is hoeveel je gaat betalen. En daarnaast krijg jij daarnaast ook een mooie korting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energiewereld geldt in de basis: een contract voor meerdere jaren zijn op lange termijn duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Francorchamps. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Evenwel, bij 1 jarige contracten krijg jij jaarlijks zo’n zeer interessante welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, in de regel regelt jouw aanstaande organisatie dat alles netjes wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle aanbieders en selecteer de goedkoopste energieaanbieder. Bijv. Luminus, ENGIE of natuurlijk Poweo. Ook neem je een besluit over de startdatum van het abonnement. Jouw betreffende gas en stroom organisatie zal precies op die dag starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Middels de energievergelijker tref je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.essent.be, dan zul je zien dat de energie hier fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Super simpel: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Met behulp van goedkope tarieven en flinke welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Francorchamps vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Francorchamps en stap over naar de beste aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Francorchamps

Veel energie aanbieders ondersteunen inmiddels groene stroom in Francorchamps. Op dit gebied is onderling veel verschil te vinden. De herkomst van groene stroom varieert per leverancier. Niet ieder “groene stroom” contract heeft ook echt een groene oorsprong. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem neergezet als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat energie aanbieders echt helemaal groen zijn? Neem dan een filter voor “Groene stroom uit België”. Je kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Francorchamps vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de buurt van de gemeente Stavelot bestaan er tegenwoordig nogal wat initiatievenbinnen het domein duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 4970. In deze woonplaats kan je meer en meer relatief goedkoop bijdragen aan dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook ziet de gemeente graag dat we minder energie in huis te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Luik de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zonnepanelen installeren
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En misschien het meest interessant: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Ga verder naar de Belangrijke energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk info van Poweo tarieven.