Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Basse-Bodeux

Op je gemak energie vergelijken in Basse-Bodeux? Aan de hand van energiehunter.be vind je moeiteloos alle relevante energieleveranciers. Je kunt denken aan Mega & Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw gas- en stroomverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Basse-Bodeux de scherpste prijs kan bieden. Bovendien vergaar je op onze website uitgebreide informatie over topics als bijv. overstappen en handige bespaartips. Daarbij vind je hier nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Trois-Ponts
Netbeheerder Elektra:Intermosane Wallonie
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,445
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,268
Gemiddeld verbruik: 1590 m3 en 3460 kwh
Populaire aanbiederEneco

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle erkende maatschappijengemakkelijk vergelijken
 • Geen addertjes onder het gras
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 315,00.

Zonder problemen overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Basse-Bodeux?

We zien enorm veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Basse-Bodeux. Dit loopt van Lampirus tot en met Luminus, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Op dit moment tellen we ruim 20 energie aanbieders. Deze werken uitsluitend met het netwerk van Intermosane Wallonie. Het is onmogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dit scenario moet je zeker de energiesimulator proberen. Uitzoeken welke leveranciers actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Basse-Bodeux is in april 2024? Voer eenvoudig de gevraagde gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Check daarnaast de 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je ook klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je kunt lekker warm douchen. Daartegenover, leveranciers zijn niet allemaal hetzelfde. Tijdens een storing, dan is het noodzakelijk dat dit snel opgelost wordt. Het punt is: vergelijk op meer dan alleen prijs. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen met een eigen huis een goede én goedkope maatschappij. En dit is heel snel te regelen. D.m.v de energievergelijker check je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Basse-Bodeux, die matcht met jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Ook dit kun je hier vinden. Dankzij jouw input in de tool bekijk jij eenvoudig een product dat matcht met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Basse-Bodeux

 • Engie: Online prijs berekenen
 • OCTA+: Waar loyale klanten worden beloond
 • Lampiris: Contact via telefoon, mail en social media
 • MEGA: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Essent: Online inzicht in verbruik
 • Eneco: Altijd inzicht in het verbruik
 • Luminus: Eenvoudig verbruik inzien
 • Elegant: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Watz: Exclusieve aanbiedingen
 • Wase Wind: Transparante prijzen
 • Comfort Energy: Grip op verbruik en de kosten
 • Poweo: Transparant en eerlijk

Wat zijn de energiekosten in de regio? (Prijzen april 2024)

De condities van energiemaatschappijen en de energietarieven zijn anders per regio. De achterliggende reden is dat er verschillende netbeheerders verbonden zijn. Iedere afzonderlijke beheerder wordt gekenmerkt door weer andere tarieven voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Basse-Bodeux heet Intermosane Wallonie. De tarieven die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder verschillen per regio. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Trois-Ponts wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Tecteo. Bij problemen in het netwerk kan je bij hen terecht voor vragen.

Facts and figures Basse-Bodeux

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Trois-Ponts
 • Populair merk: Vaillant
 • Groene energie: 33,40%
 • Postcodegebied: 4983
 • Mazout verbruik: 2120 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Intermosane Wallonie
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,445
 • Stroomtarief kwh: €0,268
 • Gem. gasverbruik: 1590 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3460 kWh
energie-vergelijken-basse-bodeux

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Start met je contactgegevens. Dit gaat over aantal gezinsleden, en je adresgegevens.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de omgeving Basse-Bodeux is het gemiddelde verbruik ong. 1590 m3 en 3460 kWh. Bezit je een gasloze woning. Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je opwekt. Deze factoren hebben effect op de kosten van energie.

 3. Selecteer herkomst energie en abonnementsduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Is dit voor jou om het even? Laat deze optie achterwege. Omtrent contracten kun jij opties nemen van 1 jaar tot 5 jaar en variabele tarieven / abonnementen. Gewoonlijk is het een goed idee om jaarlijks een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Je gaat nu door naar een lijst met alle grote leveranciers en contracten. Van ieder contract vind je gegevens met betrekking tot soort energie, looptijd abonnement, de prijzen van gas en elektra in Basse-Bodeux, en de eventuele korting. Kies de leverancier die matcht met jouw persoonlijke wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een goede aanbieder gespot? Klik op ‘Bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de bestelpagina van de energiemaatschappij. Zoals www.engie.be of www.comfortenergy.be. Jouw aanstaande leverancier zegt jouw huidige contract op. Nooit zonder stroom en gas in Basse-Bodeux


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €365 voordeel geven. Desondanks, wil jij nog meer adviezen voor lagere maandlasten? Hieronder bekijk je 5 bruikbare tips & tricks waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Tip 1: korter douchen
 • Praktisch advies 2: niet een te grote koelkast kopen.
 • Praktisch advies 3: zorg dat je pan goed op de warmtebron past
 • Praktische tip 4: tochtstrips gebruiken.
 • Praktisch advies 5: check regelmatig de radiatoren

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten adviseren: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Basse-Bodeux. In dat geval realiseer je de hoogste besparing. Desondanks, doe dit wel op het juiste moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor het einde van het contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract voor onbepaalde duur? In zo’n situatie mag men wisselen van maatschappij, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Nog nooit overgestapt? Mogelijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een contract voor meerdere jaren of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je betaalt niets extra’s als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast tijdens halfjaarlijkse indexaties. Normaliter vindt deze jaarlijkse indexatie plaats begin januari en rond juli. Bij dit type contract profiteer je dus ook als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt een goed idee: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat de kosten gaan zijn. En misschien krijg je ook nog eens een nieuwe klanten bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiemarkt geldt in beginsel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Basse-Bodeux. Bij een contract met een langere looptijd is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daartegenover, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je elk jaar een hoge welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, in de regel verwerkt jouw geselecteerde leverancier de opzegging van het contract met de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en neem de goedkoopste aanbieder. Populaire bedrijven zijn Eneco, ENGIE en ook Ecopower. Hierna kies je wanneer het contract in moet gaan. Jullie gekozen aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Door gebruik te maken van deze website vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.eni.com, dan valt al gauw op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe komt dat? Kinderspel: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Via lagere onkosten en aantrekkelijke welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Op basis daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Basse-Bodeux vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Basse-Bodeux en ontdek de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Basse-Bodeux

Een groot deel van de maatschappijen bieden momenteel groene stroom in Basse-Bodeux. Toch is er veel variatie te vinden. De manier van produceren van groene stroom wisselt nogal. Niet alle “groene energie” draagt terecht die naam. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig “groen” genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat energie aanbieders een groene strategie voeren? Selecteer in dit geval zeker voor “100% groene stroom uit BE”. Dan kan je erkende groene energieleveranciers in Basse-Bodeux vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente Trois-Ponts kennen we vele opdrachten volledige gericht op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 4983. In deze regio kan je wellicht heel gunstig meedoen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook wil de gemeente dat wij het eigen energieverbruik gaan beperken. Op termijn moet Luik helemaal energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zonnepanelen integreren
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En misschien het meest interessant: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk ook de 5 nuttige energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Check ook Essent abonnement.