Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Belgrade

Direct energie vergelijken in Belgrade? Aan de hand van onze website tref je supersnel alle verkrijgbare leveranciers als Essent en Aspiravi. Kies samenstelling van jouw gezin, begroot het stroom- en gasverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Belgrade de beste deal heeft! Ook lees je op deze website bruikbare informatie over thema’s als bijvoorbeeld maatschappijen en info over de enkele of dubbele meter. Verder bieden wij een aantal tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Namur
Netbeheerder Elektra:Interest/Interost
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,453
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,276
Gemiddeld verbruik: 1425 m3 en 3500 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle erkende organisaties gemakkelijk vergelijken
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Bespaar tot wel € 250,00.

Probleemloos overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Belgrade?

Er zijn steeds meer energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Belgrade. Dat gaat van Engie tot aan Ecopower, er zijn meer leveranciers dan ooit. Vandaag de dag is het aanbod ongeveer 30 bedrijven. Deze maken allemaal gebruik van het net van Interest/Interost. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In dit geval kan jij onze energiesimulator gebruiken. Nieuwsgierig welke gas & stroom maatschappijen je kunt kiezen? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Belgrade is? Vul vlug de gevraagde gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Meer weten? Check onze 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je ook klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Toch, gas & stroom organisaties focussen toch allemaal op andere dingen. Tijdens een stroom- of gasstoring, dan is het wenselijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Oftewel: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Onderaan de streep verlangt iedereen een betaalbaar energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Geholpen door onze handige vergelijker check je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Belgrade, die aansluit op jouw wensen. Zoeken op unieke aspecten? Dat kun je zelf bepalen. Door gebruik te maken van selecties maken in de Energiehunter zoek jij eenvoudig een product dat naadloos aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Belgrade

 • Engie: Meer dan alleen een energiecontract
 • OCTA+: Uitstekende klantenservice
 • Lampiris: Contact via telefoon, mail en social media
 • MEGA: Ook flexibele prijzen
 • Essent: Altijd scherpe acties
 • Eneco: Contact via telefoon, mail en social media
 • Luminus: Overzichtelijke contracten
 • Elegant: Met handige energiesimulator
 • Watz: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Wase Wind: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Comfort Energy: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Poweo: Met praktische energie-bespaartips

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen mei 2024)

De producten van gas en stroom bedrijven en de energiekosten variëren per postcodegebied. De reden hiervan is dat er nogal wat beheerders actief zijn. Iedere afzonderlijke beheerder wordt gekenmerkt door weer aparte prijzen voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Belgrade heet Interest/Interost. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per woonplaats weer anders. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Namur valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Tecteo. Als er sprake is van een storing wordt dit door hen geregeld.

Feiten en cijfers Belgrade

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Namur
 • Populaire CV: Cenvax
 • Groene energie: 34,20%
 • Postcodegebied: 5001
 • Mazout verbruik: 2200 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Interest/Interost
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,453
 • Stroomtarief kwh: €0,276
 • Gem. gasverbruik: 1425 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3500 kWh
energie-vergelijken-belgrade

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Je begint altijd met jouw basisgegevens. Daarmee wordt bedoeld; omvang van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Energieverbruik schatten

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de buurt van Belgrade is het gemiddelde verbruik ong. 1425 m3 + 3500 kWh. Verbruik je geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je realiseert. Deze aspecten dragen bij aan de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer type energie een duur van het abonnement.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Heb jij niets met groen? Laat deze optie achterwege. Omtrent looptijd kun jij opties nemen van 1 jaar tot 5 jaar en flexibele model-abonnementen. In algemene zin is het een goed idee om elke 12 of 24 maanden een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Er volgt nu een opsomming met alle populaire energiebedrijven. Bij ieder pakket zie jij informatie zoals oorsprong energie (groen of grijs), looptijd contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Belgrade, en de welkomstbonus. Selecteer de leverancier die rijmt met de opgegeven wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een relevante actie in het lijstje? Klik op ‘Bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de pagina van de onderneming. Zoals www.lampiris.be en ook www.ecopower.be. De door jou gekozen leverancier zet alles netjes voor jou om. Geen dag zonder gas of stroom in Belgrade


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan ruim €385 voordeel geven. Maar, zijn er andere tips voor lagere maandlasten? Onderstaand vind jij 5 handige adviezen die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bespaaradvies 1: gebruik niet de standby modus
 • Bespaartip 2: eerst de vaatwasser goed vullen, voordat je hem aanzet.
 • Bezuinigadvies 3: plaats een doorstroombegrenzer
 • Advies 4: elektrische apparaten niet op stand-by laten staan.
 • Bezuinigtip 5: laat lichten niet onnodig branden

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om de overstap te regelen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer moet ik overstappen? Onze energie-experts vinden: wacht niet langer en ga overstappen in Belgrade. Daarna kun je profiteren van lage prijzen. Echter, kies een geschikt moment. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor afloop contracttermijn is het al mogelijk te switchen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Overstappen zou eerder kunnen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt dan meteen overstappen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Zeer waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een contract voor meerdere jaren of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je komt niet voor verrassingen te staan als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen gedurende de contractperiode. In algemene zin vindt deze jaarlijkse indexatie plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij de variabele variant werkt in jouw voordeel als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: zo’n meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat je gaat betalen. En eventueel beloont de maatschappij jou met een mooie korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiemarkt geldt: contracten voor een langere periode kunnen qua prijs niet concurreren met jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Belgrade. Bij een langdurig contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Desondanks, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je elke 12 maanden zo’n persoonlijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, in de regel verwerkt jouw geselecteerde gas en stroom leverancier de opzegging van de actuele contracten middels de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer de beste of voordeligste partij. Denk aan Luminus, Lampiris of natuurlijk Watz. Ook bespreek je het moment waarop het contract ingaat. Jullie aanstaande energie-aanbieder levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan de energie-onderneming zelf?

Geholpen door www.energiehunter.be tref je altijd de scherpste aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.luminus.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de energie hier fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Aan de hand van lagere onkosten en scherpe welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En op die manier trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Belgrade vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Belgrade en zoek het juiste contract voor jouw situatie

Duurzame energie in Belgrade

Veel leveranciers faciliteren op dit moment groene stroom in Belgrade. Binnen dit domein zijn er diverse keuzes te maken. De manier van produceren van groene stroom is zeer wisselend. Niet elk “groene energie” label draagt terecht die naam. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt illegitiem 100% duurzaam genoemd. Er zeker van zijn dat energie aanbieders 100% transparant zijn? Kies in dat geval zeker voor “Groen uit België”. Vervolgens kan jij echte groene energieleveranciers in Belgrade vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
Voor inwoners van de gemeente Namur zien we meerdere stappen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Bijvoorbeeld windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 5001. In deze woonplaats kan je soms tegen een gunstig tarief participeren in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook moedigt de gemeente ons aan om thuis minder energie te verbruiken. Binnen 30 jaar moet Namen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Spouwmuurisolatie
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En misschien het meest interessant: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk ook de Praktische energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, energieleveranciers.be. Lees verder alles over Elegant abonnement.