Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Saint-Marc

Eenvoudig energie vergelijken in Saint-Marc? Aan de hand van de energievergelijker vergelijk je probleemloos alle interessante maatschappijen zoals Luminus en Comfort Energy. Omschrijf jouw situatie, voer het verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Saint-Marc het goedkoopste contract aanbiedt. Tevens lees je via de energievergelijker bruikbare informatie over topics als overstappen en zakelijke energie. Tevens vind je hier tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Namur
Netbeheerder Elektra:Interest/Interost
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,455
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,278
Gemiddeld verbruik: 1435 m3 en 3510 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote organisaties vergelijken
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Bespaar tot wel € 445,00.

Snel overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Saint-Marc?

Er zijn best veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Saint-Marc. Dit loopt van Lampirus tot en met Luminus, er zijn opties bij de vleet. Vandaag heb je de keuze uit zo’n 20 aanbieders. Deze energieleveranciers werken allemaal op basis van het gas- en stroom netwerk van Interest/Interost. Het is niet mogelijk om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dat geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Bekijken welke maatschappijen in deze regio actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Saint-Marc is die past bij jouw verbruik? Vul moeiteloos jouw eigen gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en regel het overstappen direct. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je je hebt altijd licht, en de verwarming werkt wanneer nodig. Desalniettemin, gas en stroom bedrijven zijn niet allemaal hetzelfde. Is er sprake van een stroom- of gasstoring, dan is het noodzakelijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Conclusie: kijk verder dan de tarieven. Alles bij elkaar genomen zoekt iedereen een goede én goedkope maatschappij. En dat snappen wij best! Geholpen door de energiehunter ontdek je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Saint-Marc, die matcht met jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Ook dit kun je hier vinden. Middels selecties in de energievergelijker check jij verrassend eenvoudig een product dat matcht met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Saint-Marc

 • Engie: Met zonnepanelen service
 • OCTA+: OCTA + BeOnline
 • Lampiris: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • MEGA: Online facturen bekijken
 • Essent: Online meterstanden doorgeven
 • Eneco: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Luminus: Online prijs berekenen
 • Elegant: Simpel en eenvoudig
 • Watz: Prima klantendienst
 • Wase Wind: Prima klantendienst
 • Comfort Energy: Exclusieve aanbiedingen
 • Poweo: Klantendienst die voor jou klaar staat

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze buurt? (Prijzen april 2024)

De producten van gas en stroom bedrijven en de energietarieven zijn weer anders per regio. De reden hiervan is dat er meerdere beheerders verbonden zijn. Elke beheerder gebruikt weer zijn eigen prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Saint-Marc is Interest/Interost. De tarieven voor zo’n netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Namur wordt transport van het aardgas beheerd door Tecteo. Mocht er een stroing zijn, dan lossen zij dit normaal gesproken op.

Facts and figures Saint-Marc

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Namur
 • Populair merk: Faber
 • Groene energie: 34,40%
 • Hoofdpostcode: 5003
 • Verbruik stookolie: 2220 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Interest/Interost
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,455
 • Stroomtarief kwh: €0,278
 • Gem. gasverbruik: 1435 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3510 kWh
energie-vergelijken-saint-marc

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Start met de basisinfo. Bijvoorbeeld de grootte van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de regio Saint-Marc is dat gemiddeld 1435 m3 plus 3510 kWh. Gebruik jij geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je panelen opleveren. De data die je invult zie je weer terug in jouw energierekening.

 3. Kies herkomst energie en contractduur.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Is dit voor jou om het even? Kies dan ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van prijszekerheid zijn er mogelijkheden voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een modelcontract. Door de bank genomen is het een goed idee om eens in de 12 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Wat daarna komt is een overzicht met alle grote energie aanbieders. Van ieder abonnement tref jij voorwaarden m.b.t. herkomst van stroom en gas, contracttermijn, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Saint-Marc, en de overstapbonus. Kies de leverancier die aansluit op jouw zoekopdracht.

 5. Stap online over

  Een geldige korting tegengekomen? Druk op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de pagina van de maatschappij. Bijv. www.luminus.be en ook www.ebem.be. Jouw aanstaande maatschappij zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd zekerheid van gas en stroom in Saint-Marc


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan meer dan €255 rendement bieden. Toch, zijn er meerdere mogelijkheden om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op energiehunter.be profiteer je van 5 energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bezuinigtip 1: draai geen halve wasjes
 • Advies 2: de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt.
 • Bespaaradvies 3: niet een te grote pan gebruiken.
 • Bezuinigadvies 4: een thermoskan gebruiken om je koffie warm te houden.
 • Bespaartip 5: maak zoveel mogelijk gebruik van het daglicht

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om het overstappen in gang te zetten?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer moet ik overstappen? Onze energiespecialisten adviseren: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Saint-Marc. Dan maak je gebruik van lagere tarieven. Toch, doe dit wel op het juiste moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt eerder overstappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat geval kun je switchen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder overgestapt? Dan heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Kiezen voor lange termijn of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zijn er 2 smaken: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel tijdens halfjaarlijkse indexaties. Doorgaans wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit soort contracten kan dus uit op het moment dat de kosten van gas en stroom dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En wellicht ontvang je ook wel een nieuwe klanten korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiemarkt geldt in de basis: contracten voor een langere periode zijn duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Saint-Marc. In het geval van een lang contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desondanks, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je alle jaren een aantrekkelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, vaak verzorgt de toekomstige energie-aanbieder de opzegging van de actuele contracten middels de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle aanbieders en kies een nieuwe leverancier. Populaire bedrijven zijn OCTA+, Lampiris of Energie 2030. Hierna beslis je over wanneer het contract in moet gaan. Jullie toekomstige leverancier levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Via www.energiehunter.be bekijk je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.luminus.be, dan zul je zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe kan zoiets? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Door gebruik te maken van voordelige prijzen en fikse welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En op die manier zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Saint-Marc vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Saint-Marc en achterhaal de voordeligste leverancier die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Saint-Marc

Veel maatschappijen leveren momenteel groene stroom in Saint-Marc. Rondom dit thema is er veel variatie te vinden. De oorsprong van deze groene stroom is zeer divers. Niet ieder “groene stroom” contract is ook echt groen. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt ten onrechte 100% duurzaam genoemd. 100% zeker weten dat energieleveranciers eerlijk en duurzaam zijn? Gebruik dan de selectie “Groene Energie uit België”. Dan kan je alle groene energieleveranciers in Saint-Marc vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In het leefgebied van de gemeente Namur zien we steeds meer acties binnen het domein duurzame energie. Denk dan aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 5003. In deze buurt kan je vaak extra voordelig meedelen in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook wil de gemeente dat wij het eigen energieverbruik gaan beperken. In 2050 moet Namen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: realiseer een besparing op energiegebruik. Check de 5 handige bespaartips of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Check ook Antargaz abonnement.