Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Malonne

Gemakkelijk energie vergelijken in Malonne? Dankzij de energievergelijker doorzoek je overzichtelijk alle beschikbare bedrijven als Mega & Poweo. Schets jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Malonne prijstechnisch het meest interessant is. Verder vind je via de energievergelijker handige info over topics als o.a. verschillende gasregio’s en salderen. Verder vind je hier nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Namur
Netbeheerder Elektra:Intermosane Wallonie
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,46
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,283
Gemiddeld verbruik: 1460 m3 en 3320 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Makkelijk vergelijken

 • Alle energiebedrijvenbij elkaar
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Besparing loopt op tot € 325,00.

Zonder problemen overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Malonne?

We zien opvallend veel energieleveranciers voorhanden in Malonne. Van Engie tot bijvoorbeeld Watz, de keuze is enorm. Tegenwoordig tellen we ruim 35 maatschappijen. Deze maatschappijen zijn allemaal aangesloten op het stroom- en gas netwerk van Intermosane Wallonie. Het is niet mogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. In dit geval hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Uitzoeken welke aanbieders in deze regio actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Malonne is in april 2024? Voer hieronderjouw eigen gegevens in, check het goedkoopste contract, en regel jouw overstap eenvoudig online. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Toch, energieleveranciers verschillen wel degelijk van elkaar. Is er sprake van een stroom- of gasstoring, dan is het wenselijk dat er meteen transparantie is. Anders gezegd: kijk verder dan de tarieven. Uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis een goedkope energieleverancier. En wij begrijpen dat! Aan de hand van de energiehunter vind je direct de goedkoopste energieleverancier van Malonne, die aansluit bij jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is natuurlijk een optie. D.m.v keuzes in de tarievenvergelijker achterhaal jij probleemloos een product dat klopt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Malonne

 • Engie: Eigen termijnbedrag kiezen
 • OCTA+: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Lampiris: Online meterstanden doorgeven
 • MEGA: Alles beheren via de klantzone
 • Essent: Contact via telefoon, mail en social media
 • Eneco: Duidelijke website
 • Luminus: Competitieve tarieven
 • Elegant: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Watz: Volledig Belgische onderneming
 • Wase Wind: Online facturen bekijken
 • Comfort Energy: Online inzicht in verbruik
 • Poweo: Prettige klantendienst

Wat zijn de energiekosten in onze straat? (Prijzen april 2024)

De beschikbare producten gas en stroom aanbieders en de onkosten variëren per postcodegebied. Dat zit’m in het feit dat er nogal wat beheerders van het net service verlenen. Iedere netbeheerder hanteert weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Malonne is Intermosane Wallonie. De kosten die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Namur wordt transport van het aardgas beheerd door Tecteo. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen geregeld.

Facts and figures Malonne

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Namur
 • Populaire CV: Nibe
 • Groene energie: 34,90%
 • Centrale postcode: 5020
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2270 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Intermosane Wallonie
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,46
 • Stroomtarief kwh: €0,283
 • Gem. gasverbruik: 1460 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3320 kWh
energie-vergelijken-malonne

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Als eerste de standaard informatie. Daarmee wordt bedoeld; aantal gezinsleden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Malonne ligt dit gemiddeld op 1460 m3 + 3320 kWh. Heb jij een gasloze woning? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je panelen opleveren. Al deze zaken werken door in de kosten van gas en elektra.

 3. Kies soort energie en contracttermijn.

  Denk dan onder andere aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Laat deze optie achterwege. Aangaande prijszekerheid kun jij opties nemen van 1 jaar tot 5 jaar en een modelcontract. Meestal is het verstandig om elke 12 maanden een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Er volgt nu de resultaatpagina met alle interessante energie aanbieders. Bij alle pakketten check jij info als herkomst van stroom en gas, looptijd abonnement, de kostprijs van gas en elektra in Malonne, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de organisatie die rijmt met jouw budget.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een geldige aanbieding tussen de resultaten? Druk op de groene button. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de pagina van de energie-onderneming. Dit kan zijn www.essent.be en www.elegant.be. Jouw nieuwe energie-partij neemt het papierwerk uit handen. Geen dag zonder gas of stroom in Malonne


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan tot wel €375 winst geven. Daarentegen, wil jij nog meer adviezen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hieronder check jij 5 concrete tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Tip 1: de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken
 • Tip 2: overweeg een “slim” strijkijzer die zichzelf uitzet
 • Praktische tip 3: dekens op de bank leggen.
 • Bespaartip 4: de gevels isoleren.
 • Praktisch advies 5: switch van energiemaatschappij

Info over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer mag je overstappen van energie? De energiehunters zijn erover eens: probeer elke 12 maanden; overstappen in Malonne. Zo bespaar je het meeste geld. Let op, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk te switchen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract voor onbepaalde duur? Je mag op ieder moment, switchen van aanbieder, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder overgestapt? In dat geval is je contract dan al tijden verlopen. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energieprijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je betaalt niets extra’s als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij de modelovereenkomst. Doorgaans wijzigen leveranciers hun variabele tarieven begin januari en rond juli. Bij dit type contract is dus ook erg interessant wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is hoeveel je gaat betalen. En misschien krijg je ook nog eens een mooie korting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiemarkt is het principe: een contract voor meerdere jaren zijn vrijwel altijd duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Malonne. Bij een langdurig contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Evenwel, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg jij jaarlijks deze scherpe welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, meestal regelt jouw gekozen leverancier de opzegging van het contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer de beste partij. Bijvoorbeeld OCTA+, Lampiris of Energy People. Daarnaast beslis je over de startdatum van het abonnement. Je geselecteerde energiemaatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan bij de aanbieder zelf?

Aan de hand van de Energiehunter ontdek je altijd de scherpste aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.eneco.be, dan valt als eerste op dat de energie hier fors duurder is. Wat is de achterliggende reden? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Geholpen door voordelige prijzen en flinke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Malonne vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Malonne en zoek het juiste contract die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Malonne

Bijna alle energie aanbieders ondersteunen onderhand groene stroom in Malonne. Op dit gebied is hier veel variatie in mogelijk. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wisselt behoorlijk. Niet ieder groene stroom contract draagt terecht die naam. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte als “duurzaam” gekenmerkt. Er zeker van zijn dat aanbieders een groene strategie voeren? Selecteer dan zeker weten “Groen gas/elektra uit België”. Hier kan jij echte groene energieleveranciers in Malonne vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de streek van de gemeente Namur onderscheiden we diverse stappen met een focus op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 5020. In deze omgeving kan je vaak tegen een gunstig tarief meedraaien in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook wil de gemeente dat wij minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In een korte tijd moet Namen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Integreren van zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk info over 5 handige bespaartips en lees info op mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk ook Luminus afsluiten.