Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Suarlée

Op je gemak energie vergelijken in Suarlée? Via onze vergelijker achterhaal je supersnel alle grote energie aanbieders als Eneco en Aspiravi. Specificeer jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en zie direct welke energieleverancier in Suarlée voor jou de beste prijs heeft. Daarbij vergaar je op energiehunter.be bruikbare info over topics als bijvoorbeeld de netbeheerder en concrete energiebespaartips. Daarbij vind je hier nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Namur
Netbeheerder Elektra:Intermosane Wallonie
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,361
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,284
Gemiddeld verbruik: 1465 m3 en 3325 kwh
Populaire aanbiederEngie

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle erkende bedrijven in een overzicht
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Bespaar tot wel € 395,00.

Snel overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Suarlée?

Wij zien opvallend veel energieleveranciers actief in Suarlée. Dat loopt uiteen van Eneco tot aanbieders zoals Mega, er zijn meer leveranciers dan ooit. Op dit ogenblik tellen we ruim 20 aanbieders. Deze maatschappijen zijn allemaal aangesloten op de leidingen van Intermosane Wallonie. Het is vrijwel uitgesloten om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Hiervoor bieden wij de energiesimulator. Nieuwsgierig welke energie-organisaties in deze regio actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Suarlée is in mei 2024? Voer eenvoudig jouw eigen gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en stap direct moeiteloos over. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je kunt altijd koken, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Daarentegen, gas & stroom organisaties zijn niet allemaal hetzelfde. Is er een stroomstoring, dan is het wenselijk dat dit adequaat wordt opgelost. Conclusie: kijk verder dan de tarieven. Uiteindelijk zoekt elke Belg een goedkoop energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Via de energiehunter achterhaal je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Suarlée, voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is zelfstandig in te regelen. Geholpen door filters in de prijzenvergelijker ontdekken jullie moeiteloos een energieovereenkomst dat in lijn is met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Suarlée

 • Engie: Denkt met jou mee over besparen
 • OCTA+: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Lampiris: Online grip op je kosten
 • MEGA: Duidelijke website
 • Essent: Eigen account
 • Eneco: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Luminus: Blog met handige bespaartips
 • Elegant: Alles beheren via de klantzone
 • Watz: 5% besparen op de isolatiefactuur
 • Wase Wind: Eerlijk en transparant
 • Comfort Energy: Je staat nooit in de kou!
 • Poweo: Online facturen bekijken

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze straat? (Prijzen mei 2024)

De voorwaarden van gas & stroom maatschappijen en de prijzen wijken vaak af per plaats. De reden hiervan is dat er veel beheerders van het net service verlenen. Iedere beheerder van het net verwerkt eigen prijsstrategieën voor transport van gas en stroom. De huidige netbeheerder van elektra in Suarlée is Intermosane Wallonie. De prijzen voor het beheer van het netwerk wisselen per postcodegebied. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Namur is de aardgas netbeheerder Tecteo. Mocht er een stroing zijn, dan lossen zij dit normaal gesproken op.

Cijfers en feiten Suarlée

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Namur
 • Populair merk: Oertli
 • Groene stroom: 35,00%
 • Hoofdpostcode: 5020
 • Mazout verbruik: 2280 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Intermosane Wallonie
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,361
 • Stroomtarief kwh: €0,284
 • Gem. gasverbruik: 1465 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3325 kWh
energie-vergelijken-suarlee

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie direct regelen.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Stap 1 is het invoeren van je contactgegevens. Dit zijn grootte van het gezin, de postcode en het huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. Rondom Suarlée is dat gemiddeld 1465 m3 en nog eens 3325 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. Al deze zaken dragen bij aan de energiekosten.

 3. Kies type energie een duur van het abonnement.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Omtrent contractduur kun jij opties nemen van 1, 3, of 5 jaar, en wisselende korte termijn modelcontracten. Doorgaans is het voordeliger om elke 12 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Wat daarna komt is de resultaatpagina met alle mogelijke leveranciers en contracten. Van ieder abonnement vind je informatie aangaande herkomst van stroom en gas, contractsduur, de prijzen van gas en elektra in Suarlée, en nieuwe klanten korting. Kies de aanbieder die past bij jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een goede leverancier in het lijstje? Klik op ‘Bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van de onderneming. Bijv. www.engie.be en ook www.aspiravi.be. De door jou gekozen energie-aanbieder neemt het papierwerk uit handen. Altijd zekerheid van gas en stroom in Suarlée


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan meer dan €390 winst geven. Toch, kan ik nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op energiehunter.be bekijk jij 5 concrete tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktische tip 1: de verwarming omlaag doen
 • Bezuinigadvies 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) vaatwasser koopt.
 • Bespaartip 3: zorg dat je koelkast niet te dicht tegen de muur aan staat.
 • Bespaartip 4: tochtstrips gebruiken.
 • Bezuinigadvies 5: minder vaak een warm bad nemen.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze overstap-medewerkers vinden: maak een sport van het overstappen in Suarlée. Daarna ben je het voordeligst uit. Toch, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract met onbepaalde looptijd? In dat geval kun je switchen van leverancier, en je betaalt geen boete. Nog nooit overgestapt? Zeer waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij de modelovereenkomst. Veelal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd aan het begin- en halverwege het jaar. Bij een variabel contract profiteer je dus ook als de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt een goed idee: dit meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je de komende jaren betaalt. En misschien beloont de maatschappij jou met een overstapbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energie industrie is de stelregel: contracten voor 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Suarlée. Bij een contract met een langere looptijd is het tarief van elektra en gas iets lager. Maar, bij een jaarcontract krijg je elke 12 maanden een hoge welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, in de regel regelt jouw betreffende organisatie de opzegging van het contract door middel van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en kies de voordeligste energieleverancier. Bijv. Eneco, ENGIE of natuurlijk Comfort Energy. Hierna kies je de ingangsdatum van het contract. Jouw betreffende maatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan via de site van de maatschappij?

Dankzij www.energiehunter.be tref je altijd de beste deals. Indien je zelf een website bezoekt als www.comfortenergy.be, dan kom je tot de ontdekking dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe kan zoiets? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Aan de hand van lage prijzen en goede welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door het resultaat daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Suarlée vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Suarlée en ontdek de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Suarlée

Een aanzienlijk deel van de energieleveranciers bieden onderwijl groene stroom in Suarlée. Binnen dit domein zijn er diverse keuzes te maken. De manier waarop groene stroom tot stand komt wisselt nogal. Niet ieder “groene stroom” contract komt 100% groen tot stand. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte “groen” genoemd. Er op kunnen vertrouwen dat maatschappijen echt helemaal groen zijn? Ga dan voor uiteraard voor “Groene energie uit NL”. Vervolgens kan jij authentieke groene energieleveranciers in Suarlée vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
Rondom de gemeente Namur zien we nogal wat acties die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 5020. In deze plaats kan je steeds vaker extra voordelig meedraaien in collectieve duurzaamheidsprojecten. Het is natuurlijk ook goed om jouw eigen energieverbruik te minderen. In een korte tijd moet Namen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Huis met zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Zonneboiler in de woning
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En niet te vergeten: beperkt je verbruik van gas en stroom. Lees de Vijf praktische bespaartips of bezoek mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over Mega afsluiten.