Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Vedrin

Op je gemak energie vergelijken in Vedrin? Middels energiehunter.be vind je gemakkelijk alle relevante energiebedrijven zoals Eneco en Belpower. Schets jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en ontdek welke energieleverancier in Vedrin voor jou de beste prijs heeft. Verder vergaar je op deze website belangrijke informatie over thema’s als onderwerpenen info over het gasvrij maken van jouw woning. Daarbij vind je hier bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Namur
Netbeheerder Elektra:Intermosane Wallonie
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,363
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,286
Gemiddeld verbruik: 1475 m3 en 3335 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Eenvoudig vergelijken

 • Alle maatschappijengemakkelijk vergelijken
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Besparing loopt op tot € 270,00.

Zonder problemen overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Vedrin?

We zien enorm veel energieleveranciers actief in Vedrin. Van Essent tot bijvoorbeeld Ecopower, er zijn meer leveranciers dan ooit. Hedendaags is het aanbod ongeveer 20 providers. Deze aanbieders werken allemaal op basis van het net van Intermosane Wallonie. Het is niet te doen om alle aanbieders zelf te vergelijken. Hiervoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Bekijken welke gas & stroom maatschappijen er beschikbaar zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Vedrin is in april 2024? Vul gelijk de eigen gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en regel het overstappen direct. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je ook klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Echter, gas & stroom bedrijven kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er sprake van een stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit snel opgelost wordt. Het punt is: kijk verder dan de tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt iedereen een betaalbaar energiecontract. En dat snappen wij best! Met behulp van onze energie vergelijk je direct de goedkoopste energieleverancier van Vedrin, voor jouw situatie. Specifieke wensen? Dat is geen probleem! Aan de hand van selecties maken in onze vergelijker achterhaalt men moeiteloos een energieproduct dat klopt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Vedrin

 • Engie: Transparant en eerlijk
 • OCTA+: Online meterstanden doorgeven
 • Lampiris: Denkt met jou mee over besparen
 • MEGA: Eenvoudig verbruik inzien
 • Essent: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Eneco: Comfrot Bonus, gratis bijstandpakket voor trouwe klantn
 • Luminus: Alles beheren via de klantzone
 • Elegant: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Watz: Alles beheren via de klantzone
 • Wase Wind: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Comfort Energy: Eenvoudig verbruik inzien
 • Poweo: Transparant en eerlijk

Wat zijn de actuele energieprijzen in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

Het aanbod van bedrijven en de energiekosten verschillen per regio. De reden hiervan is dat er verschillende beheerders van het net werkzaam zijn. Iedere beheerder van het net wordt gekenmerkt door weer andere onkosten voor transport. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Vedrin heet Intermosane Wallonie. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Namur valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Niet Beschikbaar. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Stats & Facts Vedrin

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Namur
 • Populair merk: Pentec
 • Groene energie: 35,20%
 • Centrale postcode: 5020
 • Gem. mazout: 2300 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Intermosane Wallonie
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,363
 • Stroomtarief kwh: €0,286
 • Gem. gasverbruik: 1475 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3335 kWh
energie-vergelijken-vedrin

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Begin met je woning en gezinssituatie. Daarmee wordt bedoeld; omvang van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Vul energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de regio Vedrin ligt dit gemiddeld op 1475 m3 en 3335 kWh. Bezit je een gasloze woning. Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Zonnepanelen op je dak? Geef aan hoeveel kWh je panelen opleveren. De genoemde zaken hebben effect op jouw energierekening.

 3. Kies type energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Geen voorkeur? Je kunt deze stap dan overslaan. Ten opzichte van contracttermijn kan je kiezen voor 1 jaar tot 5 jaar en specifieke model (variabele) prijzen. Normaliter loont het om elke 12 of 24 maanden een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Je gaat nu door naar een opsomming met alle beschikbare maatschappijen en contracten. Bij alle contracten bekijk je details m.b.t. herkomst van stroom en gas, looptijd contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Vedrin, en de overstapbonus. Selecteer de maatschappij die past bij jouw voorwaarden.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een geschikte korting gevonden? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van de onderneming. Bijv. www.energie2030.be en ook www.elegant.be. De betreffende energieleverancier regelt alles voor jou. Geen dag zonder gas of stroom in Vedrin


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €345 besparen. Echter, wat kan je nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via onze hunters check jij 5 handige bespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Praktisch advies 1: doe de kraan dicht als je ‘m niet gebruikt
 • Bezuinigadvies 2: laat de wasmachine de was eerst goed centrifugeren.
 • Tip 3: zet je elektrische kookplaat uit voordat het eten helemaal klaar is.
 • Bespaaradvies 4: een hr-ketel gebruiken.
 • Tip 5: de warme kraan niet onnodig laten lopen.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om het overstappen in gang te zetten?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze klantenservice specialisten zeggen: regel jaarlijks het overstappen in Vedrin. Op die manier betaal je het minst voor je energie. Desalniettemin, kies een geschikt moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract met onbepaalde looptijd? Je mag te allen tijde wisselen van maatschappij, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder overgestapt? In zo’n geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Een meerjarige contract of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zin dit de twee opties: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel binnen het modelcontract. Dikwijls kom je deze tariefupdate tegen in januari en in juli. Bij de variabele variant werkt in jouw voordeel als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel exact weet wat je de komende jaren betaalt. En misschien wordt je wel beloond met een scherpe welkomstbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In het energielandschap geldt in de basis: contracten met een lange looptijd zijn vrijwel altijd duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Vedrin. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Desondanks, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je jaarlijks een aantrekkelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, in de regel verzorgt jouw nieuwe energie-aanbieder het opzeggen van het huidige contract door middel van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle tarieven en neem de beste of voordeligste maatschappij. Bedrijven als OCTA+, Lampiris + Trevion. Bij de volgende stap selecteer je de startdatum van het abonnement. De aanstaande energieleverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan bij de aanbieder zelf?

Geholpen door energiehunter.be vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.trevion.be, dan kom je tot de ontdekking dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe komt dat? Fluitje van een cent: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Aan de hand van voordelige prijzen en grote welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Op basis daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Vedrin vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Vedrin en stap over naar de beste aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Vedrin

Het gros van de aanbieders faciliteren vandaag de dag groene stroom in Vedrin. Toch is hier veel variatie in mogelijk. De manier waarop groene stroom tot stand komt wisselt nogal. Niet ieder “groene energie” contract heeft ook echt een groene oorsprong. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk geprofileerd als groen of duurzaam. Er zeker van zijn dat organisaties eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer dan het filter “Groen gas/elektra uit België”. Je kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Vedrin vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de streek van de gemeente Namur onderscheiden we steeds meer activiteiten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 5020. In deze buurt kan je vaak financieel aantrekkelijk meedelen in duurzaamheidsprojecten in de regio. De overheid wil ook ons verplichten om jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen afzienbare tijd moet Namen energieneutraal zijn (los van gas). De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Dak met zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En zeker onmisbaar: minder energie verbruiken! Lees de tips om minder gas en stroom te gebruiken en lees info op mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Check ook Lampirus afsluiten.