Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Marche-Les-Dames

Direct energie vergelijken in Marche-Les-Dames? Met behulp van www.energiehunter.be vergelijk je moeiteloos alle erkende energiebedrijven als bijv. Luminus en Poweo. Kies samenstelling van jouw gezin, begroot het stroom- en gasverbruik, en check welke energieleverancier in Marche-Les-Dames voor jou de beste prijs heeft. Verder verzamel je via de energievergelijker nuttige info info over thema’s zoals maatschappijen en verschillende contractsoorten. Verder komen we met nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Namur
Netbeheerder Elektra:Intermosane Wallonie
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,367
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,250
Gemiddeld verbruik: 1495 m3 en 3355 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Moeiteloos vergelijken

 • Alle maatschappijenonder elkaar
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Bespaar tot wel € 480,00.

Zonder problemen overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Marche-Les-Dames?

Er zijn best veel energieleveranciers in Marche-Les-Dames. Dit varieert van Antargaz tot en met Luminus, er is gewoon veel te kiezen. Momenteel kun je kiezen uit circa 30 organisaties. Deze bedrijven werken uitsluitend met het gas- en stroom netwerk van Intermosane Wallonie. Het is niet te doen om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Hiervoor moet je zeker de energiesimulator proberen. Uitzoeken welke gas & stroom maatschappijen er beschikbaar zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Marche-Les-Dames is voor jouw verbruik? Voer vlug de eigen gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en stap binnen 5 minuten over. Check daarnaast de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je ook klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Maar, bedrijven kennen toch grote onderlinge verschillen. In een situatie als gas- en stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat dit snel opgelost wordt. Kortom: vergelijk op meer dan alleen prijs. Het is heel simpel, uiteindelijk geeft iedereen prioriteit aan een goedkoop energiecontract. En wij begrijpen dat! Met behulp van onze tarievencheck achterhaal je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Marche-Les-Dames, die aansluit op jouw wensen. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat kun je zelf bepalen. Via filters in de tool bekijken jullie eenvoudig een overeenkomst dat rijmt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Marche-Les-Dames

 • Engie: Online prijs berekenen
 • OCTA+: Gas, elektra en mazout
 • Lampiris: Goede klantenservice
 • MEGA: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Essent: Slimme Tado thermostaat
 • Eneco: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Luminus: Online grip op je kosten
 • Elegant: Met praktische energie-bespaartips
 • Watz: Overzichtelijke contracten
 • Wase Wind: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Comfort Energy: Blog met handige bespaartips
 • Poweo: Verstand van (duurzame) energie

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen mei 2024)

De pakketten van gas & stroom bedrijven en de vergoedingen zijn anders per regio. De reden hiervan is dat er verscheidene netbeheerders werkzaam zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas gebruikt eigen prijsstellingen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Marche-Les-Dames betreft Intermosane Wallonie. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Namur is de huidige netbeheerder van het aardgas Niet Beschikbaar. Als er sprake is van een storing zullen zij dat oplossen.

Stats & Facts Marche-Les-Dames

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Namur
 • CV ketel: Weishaupt
 • Groene energie: 35,60%
 • Hoofdpostcode: 5024
 • Mazout verbruik: 2340 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Intermosane Wallonie
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,367
 • Stroomtarief kwh: €0,250
 • Gem. gasverbruik: 1495 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3355 kWh
energie-vergelijken-marche-les-dames

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Als eerste jouw basisgegevens. Hiermee bedoelen we het aantal bewoners, en je adresgegevens.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de regio Marche-Les-Dames gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1495 m3 en 3355 kWh. Gebruik jij geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb je zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze aspecten hebben effect op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie een duur van het abonnement.

  Denk dan onder andere aan groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Sla dit dan over. Met betrekking tot prijsafspraken kun jij opties nemen van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of variabele tarieven / abonnementen. Gewoonlijk is het verstandig om elke 12 of 24 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Wat daarna komt is een lijst met alle populaire energie aanbieders. Van elk contract zie jij informatie als soort energie, looptijd contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Marche-Les-Dames, en de eventuele korting. Kies de aanbieder die matcht met jouw wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een interessante prijsaanbieding gevonden? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de afsluitpagina van de onderneming. Bijv. www.octaplus.be en ook www.zeno.be. De gekozen aanbieder regelt de overstap. Zo ben je zeker van gas en stroom in Marche-Les-Dames


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan ruim €385 opleveren. Maar, wil jij nog meer adviezen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via de energiehunter check jij 5 handige bespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaartip 1: alleen wassen met volle wasmachine
 • Bespaaradvies 2: de eco-stand gebruiken met vieze was.
 • Bezuinigadvies 3: je verwarming op tijd op de nachtstand zetten.
 • Bezuinigadvies 4: spouwmuren isoleren.
 • Bespaartip 5: overweeg een zwakkere lamp te gebruiken als je een lamp hebt met een dimmer die je nooit op de sterkste stand gebruikt.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer kan ik het beste overstappen? Wij van energiehunter.be adviseren: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Marche-Les-Dames. Daarna ben je het voordeligst uit. Belangrijk, kies een geschikt moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Zit je nog vast aan een contract? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat scenario kan iedereen switchen van aanbieder, en er is geen opzegvergoeding. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Zeer waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Kiezen voor lange termijn of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zijn er grofweg 2 mogelijkheden: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft nooit extra te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren binnen de looptijd van het contract. In de regel kom je deze tariefupdate tegen in januari en in juli. Bij het variabele alternatief kan positief uitvallen wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt interessant: het meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En eventueel krijg jij daarnaast ook een overstapbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In energieland is de stelregel: een contract voor meerdere jaren zijn op lange termijn duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Marche-Les-Dames. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Maar, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je ieder jaar zo’n dergelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, normaal gesproken verwerkt de geselecteerde aanbieder de opzegging van het contract door de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer de goedkoopste energiemaatschappij. Denk aan Eneco, Lampiris of Trevion. Daarnaast bepaal je de datum waarop het contract van start gaat. Je toekomstige energiemaatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan via de site van de maatschappij?

Door gebruik te maken van deze website ontdek je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.zeno.be, dan valt als eerste op dat de prijzen daar hoger zijn. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Fluitje van een cent: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Via lagere tarieven en goede welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Op basis daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Marche-Les-Dames vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Marche-Les-Dames en achterhaal de voordeligste leverancier die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Marche-Les-Dames

Een groot deel van de energieleveranciers ondersteunen op dit moment groene stroom in Marche-Les-Dames. Echter is onderling veel verschil te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd varieert per leverancier. Niet ieder groene energie contract kent ook echt een groene bron. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte als “duurzaam” gekenmerkt. Er helemaal zeker van zijn dat energieleveranciers 100% transparant zijn? Selecteer dan de optie “Groen uit België”. Je kan dan echte groene energieleveranciers in Marche-Les-Dames vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
In de gemeente Namur onderscheiden we nogal wat acties rondom duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 5024. In deze buurt kan je wellicht heel gunstig bijdragen aan duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen 30 jaar moet Namen helemaal energieneutraal zijn. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Installeren van zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En niet te vergeten: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Zie ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk details over Antargaz afsluiten.