Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Gelbressée

Direct energie vergelijken in Gelbressée? Dankzij onze website check je supersnel alle beschikbare bedrijven als Engie & Antargaz. Vul postcode + gezinssamenstelling in, voer het verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Gelbressée de laagste prijs hanteert. Voorts bekijk je op energiehunter.be nuttige info info over items als wat een geschikt overstapmoment is en slimme thermostaten. Verder verschaffen wij jou handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Namur
Netbeheerder Elektra:Intermosane Wallonie
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,366
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,289
Gemiddeld verbruik: 1490 m3 en 3350 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote providers eenvoudig vergelijken
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Eenvoudig besparen tot wel € 375,00.

Probleemloos overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Gelbressée?

We zien een groot aantal energieleveranciers in Gelbressée. Van Lampirus tot bijvoorbeeld Ecopower, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Op dit moment heb je de keuze uit zo’n 30 energieleveranciers. Deze aanbieders maken allemaal gebruik van het gas- en stroom netwerk van Intermosane Wallonie. Het is onuitvoerbaar om handmatig alle prijzen te vergelijken. In deze context is de energiesimulator toe te passen. Bekijken welke energiemaatschappij mogelijk zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Gelbressée is? Geef hieronderde privé gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en regel het overstappen direct. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, je kunt altijd koken, en je hebt aan aangenaam warm huis. Desalniettemin, energie-aanbieders handelen allemaal op hun eigen manier. In een situatie als een stroomstoring, dan is het prioriteit dat dit adequaat wordt opgelost. Met andere woorden: vergelijk op meer dan alleen prijs. Alles bij elkaar genomen zoekt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is nooit anders geweest. Via de energiehunter vind je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Gelbressée, specifiek voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Dat is mogelijk. Met behulp van selecties in de Energiehunter vinden jullie gemakkelijk een energieproduct dat naadloos aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Gelbressée

 • Engie: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • OCTA+: Denkt met jou mee over besparen
 • Lampiris: Inzicht in energiegebruik
 • MEGA: Transparante prijzen
 • Essent: Duidelijke website
 • Eneco: Met praktische energie-bespaartips
 • Luminus: Eerste producent van groene energie in België
 • Elegant: Duidelijke website
 • Watz: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Wase Wind: Samen Wase Wind Oogsten
 • Comfort Energy: Online grip op je kosten
 • Poweo: Transparant en eerlijk

Hoe hoog bedragen de energiekosten in de regio? (Prijzen april 2024)

De aansluitingen van bedrijven en de kosten zijn anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verschillende netbeheerders verbonden zijn. Iedere afzonderlijke beheerder rekent eigen prijsstellingen voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Gelbressée heet Intermosane Wallonie. De tarieven voor het beheer van het netwerk verschillen per regio. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Namur valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Niet Beschikbaar. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Facts and figures Gelbressée

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Namur
 • Populair merk: Watts
 • Aandeel groen: 35,50%
 • Postcode: 5024
 • Mazout: 2330 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Intermosane Wallonie
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,366
 • Stroomtarief kwh: €0,289
 • Gem. gasverbruik: 1490 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3350 kWh
energie-vergelijken-gelbressee

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Specificeer jouw situatie

  Stap 1 is het invoeren van de basisinformatie. Dit zijn aantal gezinsleden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Kies verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de omgeving Gelbressée is dit gemiddeld zo’n 1490 m3 en nog eens 3350 kWh. Verbruik je geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb je zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze factoren bepalen de energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Heb jij niets met groen? Laat dit dan open. Met betrekking tot prijs zekerheden heb je de keuze uit o.a. 1 jaar tot 5 jaar en een modelcontract. Veelal is het voordeliger om eens per jaar een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. Tarieven vergelijken

  In de volgende stap vind je een overzicht met alle interessante aanbieders van energie. Van alle abonnementen achterhaal je info over oorsprong energie (groen of grijs), abonnementstermijn, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Gelbressée, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de leverancier die matcht met jouw voorwaarden.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een interessante aanbieder gevonden? Klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de relevante pagina op de website van de aanbieder. Bijv. www.essent.be + www.eni.com. De door jou gekozen energie-partij zorg dat de overstap wordt geregeld. Nooit zonder stroom en gas in Gelbressée


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan meer dan €310 besparen. Desondanks, kan ik nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op energiehunter.be bekijk jij 5 concrete tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktisch advies 1: doe de kraan dicht als je ‘m niet gebruikt
 • Bespaaradvies 2: zet de wasmachine na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Bespaartip 3: je verwarming op tijd op de nachtstand zetten.
 • Praktisch advies 4: de gevels isoleren.
 • Bezuinigtip 5: zet de verwarming een graadje lager

FAQ gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers raden aan: wacht niet langer en ga overstappen in Gelbressée. Dan is de besparing het grootst. Toch, doe dit wel op het juiste moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt dan meteen switchen van maatschappij, en je betaalt geen boete. Niet eerder overgestapt? In zo’n geval is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Energietarieven vastzetten of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je betaalt niets extra’s wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens halfjaarlijkse indexaties. Vaak worden de prijzen aangepast in de eerste en zevende maand. Bij dit type contract is dus met name interessant als de energieprijs trend neerwaarts is.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt interessant: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je exact weet wat je de komende jaren betaalt. En tevens ontvang je ook wel een hoge overstapkorting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energiewereld geldt in beginsel: contracten voor een langere periode zijn eigenlijk altijd prijziger dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Gelbressée. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Daarentegen, bij 1 jarige contracten ontvang jij alle jaren zo’n concurrerende welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, standaard verwerkt jouw gekozen leverancier het opzeggen van het huidige contract door middel van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor de beste of voordeligste leverancier. Denk aan Eneco, Essent en Eni. Hierna bespreek je de ingangsdatum van het contract. Jouw aankomende aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan de energie-onderneming zelf?

Dankzij energiehunter.be vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.luminus.be, dan kom je tot de ontdekking dat de energie hier fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Fluitje van een cent: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Aan de hand van goedkope prijzen en hoge welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Gelbressée vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Gelbressée en vind de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Gelbressée

De meeste energieleveranciers bieden onderwijl groene stroom in Gelbressée. Binnen dit domein zijn er veel verschillen. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is zeer divers. Niet ieder “groene stroom” contract komt 100% groen tot stand. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte als “duurzaam” gekenmerkt. Wil je er op gerust zijn dat maatschappijen daadwerkelijk groen zijn? Kies dan een filter voor “Groen gas/elektra uit België”. Je kan dan echte groene energieleveranciers in Gelbressée vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Maak jouw regio groener
In en rondom de gemeente Namur bestaan er tegenwoordig allerlei opdrachten met doelstellingen voor duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 5024. In deze plaats kan je meer en meer tegen een gunstig tarief meedraaien in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we ons eigen huis te verduurzamen. Op termijn moet Namen energieneutraal zijn (los van gas). Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Integreren van zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En niet te vergeten: realiseer een besparing op energiegebruik. Lees de Praktische energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk info van Poweo afsluiten.