Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Ernage

Meteen energie vergelijken in Ernage? Dankzij de Energiehunter doorzoek je probleemloos alle bekende aanbieders als o.a. Mega en Antargaz. Specificeer jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en bekijk welke energieleverancier in Ernage de beste deal heeft! Bovendien vind je op deze website bruikbare info over items als bijv. energiegebruik in de regio en info over duurzame energie. Tevens vind je hier een lijstje met 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Gembloux
Netbeheerder Elektra:Intermosane Wallonie
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,369
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,252
Gemiddeld verbruik: 1505 m3 en 3365 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote leveranciersgemakkelijk vergelijken
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Besparing loopt op tot € 470,00.

Probleemloos overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Ernage?

Wij zien opvallend veel energieleveranciers actief in Ernage. Dat loopt van Poweo tot en met Watz, er zijn meer leveranciers dan ooit. Op dit ogenblik heb je de keuze uit zo’n 30 organisaties. Deze energieleveranciers nuttigen stuk voor stuk het stroom- en gas netwerk van Intermosane Wallonie. Het is niet te doen om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In deze context is de energiesimulator toe te passen. Bekijken welke gas en stroom maatschappijen er beschikbaar zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ernage is in april 2024? Geef gemakkelijk de privé gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en stap meteen over. Check daarnaast de 5 hulpvolle bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je kunt lekker warm douchen. Maar, energie-aanbieders kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij gasstoringen of stroomproblemen, dan wil je dat dit snel opgelost wordt. Kortom: kijk ook naar service. Uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis een energieleverancier die niet te duur is! En dat snappen wij best! Via onze tarievencheck check je rap de goedkoopste energieleverancier van Ernage, specifiek voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Dit is zelfstandig in te regelen. Geholpen door filteren in de Energiehunter achterhalen jullie moeiteloos een abonnement dat in lijn is met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Ernage

 • Engie: Eenvoudig verbruik inzien
 • OCTA+: Met praktische energie-bespaartips
 • Lampiris: Goed bereikbare klantendienst
 • MEGA: Online grip op je kosten
 • Essent: Goed bereikbare klantendienst
 • Eneco: Eerlijk en transparant
 • Luminus: Overzichtelijke contracten
 • Elegant: Vlekkeloze service
 • Watz: Duidelijke website
 • Wase Wind: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Comfort Energy: Ook flexibele prijzen
 • Poweo: Met praktische energie-bespaartips

Hoe duur is energie in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

De aansluitingen van bedrijven en de prijzen variëren per postcodegebied. Dit komt doordat er meerdere netbeheerders diensten leveren. Iedere gas en stroom beheerder heeft eigen prijsstrategieën voor de transport van elektra en gas. De netbeheerder van het stroom in Ernage betreft Intermosane Wallonie. De tarieven voor het beheer van het netwerk verschillen per regio. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Gembloux is de huidige netbeheerder van het aardgas Niet Beschikbaar. Als er sprake is van een storing wordt dit door hen verholpen.

Facts and figures Ernage

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Gembloux
 • CV ketel: Atag
 • Aandeel groen: 35,80%
 • Postcode: 5030
 • Verbruik Mazout: 2360 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Intermosane Wallonie
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,369
 • Stroomtarief kwh: €0,252
 • Gem. gasverbruik: 1505 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3365 kWh
energie-vergelijken-ernage

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Als eerste je contactgegevens. Bijvoorbeeld gezinssamenstelling, de postcode en het huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. Rondom Ernage is het gemiddelde verbruik ong. 1505 m3 en 3365 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Liggen er zonnepanelen op je pad? Kies het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Dit alles bepalen jouw energierekening.

 3. Selecteer soort energie en contracttermijn.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Heb jij niets met groen? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Rondom looptijd kan je kiezen voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. Dikwijls kan het uit om elk jaar opnieuw over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een lijst met alle populaire aanbieders + contracten. Bij elk abonnement tref je voorwaarden met betrekking tot soort energie, duur van het contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Ernage, en nieuwe klanten korting. Selecteer de organisatie die rijmt met jouw budget.

 5. Stap online over

  Een relevante prijsaanbieding tussen de resultaten? Klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de bestelpagina van de energie-onderneming. Zoals www.engie.be + www.energypeople.be. Jouw nieuwe maatschappij zet alles netjes voor jou om. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Ernage


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €375 voordeel geven. Evenwel, wat zijn de andere opties om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via de energiehunter check jij 5 handige bespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Tip 1: een programmeerbare thermostaat
 • Tip 2: draai geen warm programma als dit niet nodig is.
 • Bezuinigadvies 3: tijdig de afzuigkap uitzetten.
 • Tip 4: niet meer water koken dan nodig voor je kopje thee.
 • Praktische tip 5: een perlator (schuimstraalmondstuk) gebruiken.

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze klantenservice specialisten zeggen altijd: maak een sport van het overstappen in Ernage. Zodoende bespaar je het meeste geld. Echter, kies een geschikt moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt altijd, wisselen van aanbieder, en hoef je nooit een boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Dan zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er 2 smaken: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft nooit extra te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt gedurende de contractperiode. In algemene zin kom je deze tariefupdate tegen begin januari en rond juli. Bij dit type contract wordt je dus ook ‘beloond’ als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En eventueel is er sprake van een scherpe welkomstbonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiemarkt hanteren we: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Ernage. Bij een contract met een langere looptijd zijn de tarieven wel iets lager. Daartegenover, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang jij elk jaar zo’n zeer interessante welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, doorgaans verwerkt je aanstaande energiemaatschappij het volledige overstaptraject door de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle aanbieders en ga voor de goedkoopste energiemaatschappij. Bedrijven als OCTA+, Lampiris en ook ZENO. Hierna selecteer je het moment waarop het contract ingaat. Jullie aanstaande energie-organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Aan de hand van www.energiehunter.be tref je altijd de beste deals. Op het moment dat je navigeert naar www.comfortenergy.be, dan ontdek je dat de energie hier fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Aan de hand van lagere onkosten en fikse welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Op basis daarvan zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Ernage vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Ernage en vind de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Ernage

Bijna alle energie aanbieders leveren onderhand groene stroom in Ernage. Binnen dit domein is hier veel variatie in mogelijk. Hoe ze de groene stroom inkopen wisselt behoorlijk. Niet elk “groene stroom” label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt onrechtmatig gelabeld als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat organisaties een groene strategie voeren? Gebruik dan zeker weten “Groen gas/elektra uit België”. In de volgende stap kan jij geschikte groene energieleveranciers in Ernage vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de buurt van de gemeente Gembloux zijn er verscheidene projectenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Je kunt denken aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 5030. In deze plaats kan je soms heel gunstig meewerken met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook moedigt de gemeente ons aan om het eigen energieverbruik gaan beperken. Op termijn moet Namen helemaal energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zonnepanelen integreren
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En ook belangrijk: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Ga verder naar de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bezoek mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Doorzoek informatie over Essent overstappen.