Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Sauvenière

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Sauvenière? Dankzij de Energiehunter achterhaal je supersnel alle erkende aanbieders zoals Essent & Antargaz. Specificeer jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en kom erachter welke energieleverancier in Sauvenière voor jou de beste prijs heeft. Verder check je via de Energiehunter handige info over topics als leveranciers en vaste of variabele tarieven. Voorts geven we 5 tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Gembloux
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,372
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,255
Gemiddeld verbruik: 1520 m3 en 3380 kwh
Populaire aanbiederEssent

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle bedrijven onder elkaar
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Besparingen mogelijk tot wel € 430,00.

Probleemloos overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Sauvenière?

Wij zien meer en meer energieleveranciers in Sauvenière. Dit varieert van Poweo tot en met Comfort Energy, de keuze is reusachtig groot. Vandaag heb je de keuze uit zo’n 25 energieleveranciers. Deze maatschappijen lopen allemaal via de leidingen van Ideg. Voor internetgebruikers is het lastig om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Hiervoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Achterhalen welke gas & stroom bedrijven je kunt kiezen? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sauvenière is in juni 2024? Voer vlug de privé gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en regel jouw overstap eenvoudig online. Bekijk ook de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je je hebt altijd licht, en in de winter is het lekker warm in huis. Daarentegen, maatschappijen zijn niet allemaal hetzelfde. Is er een stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat dit snel opgelost wordt. Conclusie: vergelijk op meer dan alleen prijs. Alles bij elkaar genomen wil iedereen met een eigen huis een goede én goedkope maatschappij. En dit is heel snel te regelen. D.m.v onze prijzencheck vind je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Sauvenière, specifiek voor jouw situatie. Specifieke wensen? Dat kun je zelf bepalen. Met behulp van de keuzevakjes in de prijzenvergelijker zoeken jullie eenvoudig een energiecontract dat aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Sauvenière

 • Engie: Altijd scherpe acties
 • OCTA+: Verschillende termijnen
 • Lampiris: Diverse looptijden
 • MEGA: Meer dan energie!
 • Essent: Goed bereikbare klantendienst
 • Eneco: Ook met zonnepanelen
 • Luminus: Handige website
 • Elegant: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Watz: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Wase Wind: Online grip op je kosten
 • Comfort Energy: Prettige klantendienst
 • Poweo: Uitstekend bereikbare klantenservice

Wat betaal ik voor energie in mijn woonwijk? (Prijzen juni 2024)

De pakketten van energie-aanbieders en de vergoedingen zijn anders per regio. Dit komt doordat er meerdere beheerders van het net verbonden zijn. Elke netbeheerder rekent eigen prijsstellingen voor transport van gas en stroom. De huidige netbeheerder van elektra in Sauvenière is Ideg. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn per woonplaats weer anders. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Gembloux is de huidige netbeheerder van het aardgas Ideg. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Kerngegevens Sauvenière

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Gembloux
 • CV Merk: Elco
 • Groene stroom: 36,10%
 • Hoofdpostcode: 5030
 • Verbruik Mazout: 2390 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,372
 • Stroomtarief kwh: €0,255
 • Gem. gasverbruik: 1520 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3380 kWh
energie-vergelijken-sauveniere

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie direct regelen.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Als eerste je huis en woningdetails. Daarmee wordt bedoeld; gezinssamenstelling, de postcode en het huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Hoeveel energie verbruik jij? In de buurt van Sauvenière bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1520 m3 en nog eens 3380 kWh. Bezit je een gasloze woning. Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh er jaarlijks wordt opgewekt. De data die je invult hebben effect op het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Maakt dit niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Omtrent prijs zekerheden kun jij opties nemen van 1 jaar tot 5 jaar en variabele tarieven / abonnementen. Dikwijls is het slim om elk jaar opnieuw een nieuw contract te nemen.  

 4. Contracten vergelijken

  Wat volgt is een handig overzicht met alle beschikbare aanbieders van energie. Bij ieder abonnement bekijk jij gegevens met betrekking tot soort stroom/gas, type contract, de kostprijs van gas en elektra in Sauvenière, en nieuwe contracten bonus. Kies de leverancier die klopt met jouw wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een populaire aanbieder gespot? Klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de relevante pagina op de website van de energie-onderneming. Dit kan zijn www.lampiris.be en ook www.trevion.be. De gekozen energieleverancier zegt jouw huidige contract op. Zo ben je zeker van gas en stroom in Sauvenière


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan wel €320 voordeel geven. Echter, zijn er andere tips om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hieronder vind jij 5 bruikbare tips & tricks die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Praktisch advies 1: een programmeerbare thermostaat
 • Praktisch advies 2: draai geen warm programma als dit niet nodig is.
 • Praktische tip 3: aan een lagere temperatuur wennen in je huis door de kachel lager zetten.
 • Bezuinigadvies 4: geen open haard gebruiken.
 • Bezuinigadvies 5: maak zoveel mogelijk gebruik van het daglicht

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Mensen vragen regelmatig: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze specialisten raden aan: maak een sport van het overstappen in Sauvenière. Daarna bespaar je het meeste geld. Let op, dit is niet op elk moment mogelijk. Loopt jouw contract bijna af? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met vaste looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt eerder overstappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract voor onbepaalde duur? Je mag op ieder moment, wisselen van maatschappij, en je betaalt geen boete. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In dat geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energieprijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelovereenkomsten. Veelal worden de prijzen aangepast in de eerste en zevende maand. Bij de variabele variant kan dus uit op het moment dat de kosten van gas en stroom dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: het meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je heel exact weet hoeveel je gaat betalen. En wellicht krijg je ook nog eens een nieuwe klanten bonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor energiecontracten geldt: contracten met een lange looptijd zijn op lange termijn duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Sauvenière. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Desondanks, bij een jaarcontract krijg jij alle jaren een hoge welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, standaard regelt je geselecteerde gas en stroom aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door middel van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor een nieuwe energiemaatschappij. Bedrijven als Eneco, Essent en ook Comfort Energy. Vervolgens neem je een besluit over de ingangsdatum van het contract. Jullie nieuwe gas en stroom leverancier zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan het bedrijf zelf?

Met behulp van energiehunter.be vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.aspiravi.be, dan valt als eerste op dat je daar veel duurder uit bent. Wat is de achterliggende reden? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Via lage kosten en fikse welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door het resultaat daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Sauvenière vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Sauvenière en stap over naar de beste aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Sauvenière

Het gros van de aanbieders verschaffen vandaag de dag groene stroom in Sauvenière. Rondom dit thema kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De manier waarop groene stroom tot stand komt verschilt nogal. Niet alle groene stroom is daadwerkelijk groen. Veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onrechtmatig als “duurzaam” gekenmerkt. Er helemaal zeker van zijn dat energiemaatschappijen duurzaam en eerlijk zijn? Kies dan de selectie “Groen gas/elektra uit België”. Je kan dan authentieke groene energieleveranciers in Sauvenière vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
In de gemeente Gembloux zijn er verscheidene stappen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 5030. In deze buurt kan je in toenemende mate tegen een gunstig tarief meedelen in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook ziet de gemeente graag dat we jouw eigen energieverbruik te minderen. Op termijn moet Namen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Spouwmuurisolatie
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En de gouden stelregel: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Ga verder naar de Belangrijke energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Doorzoek informatie over Luminus overstappen.