Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Grand-Manil

Snel online energie vergelijken in Grand-Manil? Met behulp van de energievergelijker doorzoek je snel en simpel alle bekende maatschappijen. Voorbeelden zijn Mega en Lampirus. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte verbruik in, en check welke energieleverancier in Grand-Manil voor jou de beste prijs heeft. Voorts check je via de Energiehunter praktische info over thema’s als bijv. onderwerpenen verschillende contractsoorten. Voorts verschaffen wij jou tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Gembloux
Netbeheerder Elektra:Intermosane Wallonie
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,37
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,253
Gemiddeld verbruik: 1510 m3 en 3370 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Moeiteloos vergelijken

 • Alle maatschappijeneenvoudig vergelijken
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 235,00.

Snel overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Grand-Manil?

We zien een groot aantal energieleveranciers beschikbaar in Grand-Manil. Van Poweo tot aanbieders zoals Ecopower, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Op dit ogenblik kan je kiezen uit om en nabij 20 aanbieders. Deze energieleveranciers nuttigen stuk voor stuk het netwerk van Intermosane Wallonie. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor die situatie kan jij onze energiesimulator gebruiken. Weten welke energiemaatschappij mogelijk zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Grand-Manil is die past bij jouw verbruik? Geef moeiteloos de privé gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en regel jouw overstap eenvoudig online. Check daarnaast de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Evenwel, energiemaatschappijen focussen toch allemaal op andere dingen. In een situatie als een storing, dan is het noodzakelijk dat er gauw een oplossing volgt. Anders gezegd: vergelijk op meer dan alleen prijs. Uiteindelijk verlangt iedereen een betaalbaar energiecontract. En dat is meer dan logisch. Met behulp van onze prijzencheck vergelijk je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Grand-Manil, die past bij jouw plaatje. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is zelfstandig in te regelen. Door middel van de keuzevakjes in de Energiehunter ontdekt men moeiteloos een energieovereenkomst dat rijmt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Grand-Manil

 • Engie: Contact via telefoon, mail en social media
 • OCTA+: Inzicht in energiegebruik
 • Lampiris: Altijd inzicht in het verbruik
 • MEGA: Eigen account
 • Essent: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Eneco: Online inzicht in verbruik
 • Luminus: Alles beheren via de klantzone
 • Elegant: Prima klantendienst
 • Watz: Online meterstanden doorgeven
 • Wase Wind: Eigen windparken door hele land
 • Comfort Energy: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Poweo: Online energiesimulator

Wat betaal ik voor energie in onze straat? (Prijzen juni 2024)

Het aanbod van energie-aanbieders en de energiekosten kunnen verschillen per locatie. De achterliggende reden is dat er allerlei netbeheerders op deze markt werken. Iedere afzonderlijke beheerder heeft eigen prijsstellingen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Grand-Manil betreft Intermosane Wallonie. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Gembloux valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Ideg. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen verholpen.

Feiten over Grand-Manil

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Gembloux
 • CV ketel: Bulex
 • Groene stroom: 35,90%
 • Postcodegebied: 5030
 • Gem. mazout: 2370 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Intermosane Wallonie
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,37
 • Stroomtarief kwh: €0,253
 • Gem. gasverbruik: 1510 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3370 kWh
energie-vergelijken-grand-manil

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Je begint altijd met de basisinfo. Daarmee wordt bedoeld; het aantal bewoners, en straatnaam + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In en rondom Grand-Manil bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1510 m3 en nog eens 3370 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Sprake van zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je panelen opleveren. Alle ingevoerde gegevens bepalen de kosten van gas en elektra.

 3. Specificeer type energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Omtrent abonnementen kun jij opties nemen van 1 jarig tot 5 jarig of specifieke model (variabele) prijzen. Vaak kan het uit om eens in de 12 maanden weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een tabel met alle beschikbare aanbieders van energie. Bij ieder pakket tref jij informatie zoals soort energie, type contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Grand-Manil, en de welkomstkorting. Selecteer de partij die matcht met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een mooie korting gevonden? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je browser gaat dan direct naar de afsluitpagina van het bedrijf. Bijvoorbeeld www.engie.be en www.comfortenergy.be. Jouw toekomstige energie-partij regelt alles voor jou. Nooit zonder stroom en gas in Grand-Manil


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan ruim €395 rendement bieden. Maar, zijn er andere tips om besparingen te realiseren op de energierekening? Via onze hunters bekijk jij 5 handige adviezen waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: kouder douchen
 • Bespaartip 2: maak van je koelkast geen iglo.
 • Bespaaradvies 3: tijdig de afzuigkap uitzetten.
 • Praktische tip 4: een hr-ketel gebruiken.
 • Bezuinigtip 5: neem een klokthermostaat

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om de overstap te regelen?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be adviseren: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Grand-Manil. Daarna kun je profiteren van lage prijzen. Desondanks, doe dit wel op het juiste moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat geval kun je switchen van leverancier, zonder boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Zeer waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Energietarieven vastzetten of wil jij een model contract?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er 2 smaken: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en je wordt niet extra belast als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt tijdens halfjaarlijkse indexaties. In de regel vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij de variabele variant werkt in jouw voordeel als de energieprijs trend neerwaarts is.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is hoeveel je gaat betalen. En vaak ontvang je ook wel een hoge overstapkorting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In energieland hanteren we: meerjarige contracten zijn prijziger dan diverse kortlopende energiecontracten voor Grand-Manil. Kies je voor een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Maar, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je alle jaren deze aantrekkelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, standaard verzorgt jouw toekomstige organisatie de opzegging van de actuele contracten middels de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle contracten en selecteer de goedkoopste energiemaatschappij. Bedrijven als Eneco, Essent + Comfort Energy. Daarna selecteer je de startdatum van het abonnement. De toekomstige gas en stroom organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan via de site van de maatschappij?

Geholpen door onze vergelijker check je altijd de allerlaagste tarieven. Indien je zelf een website bezoekt als www.watz.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe komt dat? Heel eenvoudig: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Middels voordelige prijzen en scherpe welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En op die manier kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Grand-Manil vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Grand-Manil en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Grand-Manil

Het merendeel van de maatschappijen leveren inmiddels groene stroom in Grand-Manil. Toch is onderling veel verschil te vinden. De oorsprong van deze groene stroom varieert per leverancier. Niet ieder “groene stroom” contract is ook echt duurzaam. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt oneerlijk als “duurzaam” gekenmerkt. Er vanuit kunnen gaan dat energieleveranciers duurzaam en eerlijk zijn? Ga dan voor de optie “Groen uit België”. Je kan dan authentieke groene energieleveranciers in Grand-Manil vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de omgeving van de gemeente Gembloux zijn er verscheidene acties rondom duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 5030. In deze buurt kan je wellicht extra voordelig deelnemen met duurzaamheidsprojecten in de regio. Uiteraard is het aan te raden om thuis minder energie te verbruiken. In zo’n 25 jaar moet Namen helemaal energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Installeren van zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: minder energie verbruiken! Bekijk ook de Vijf praktische bespaartips en lees info op mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bekijk details over Eneco overstappen.