Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Bossière

Gemakkelijk energie vergelijken in Bossière? Middels de energievergelijker vind je probleemloos alle interessante leveranciers als Mega en Antargaz. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw verbruik, en zie direct welke energieleverancier in Bossière de laagste prijs hanteert. Verder lees je op onze website uitgebreide info over thema’s zoals het ideale overstapmoment en vaste of variabele tarieven. Daarbij bieden wij een aantal nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Gembloux
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,374
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,257
Gemiddeld verbruik: 1530 m3 en 3390 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote organisaties naast elkaar
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 470,00.

Snel overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Bossière?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers voorhanden in Bossière. Dat loopt van Lampirus tot aan Comfort Energy, het aantal aanbieders was nooit zo groot. In april 2024 tellen we ruim 35 aanbieders. Deze maatschappijen zijn allemaal aangesloten op het netwerk van Ideg. Het is vrijwel uitgesloten om handmatig alle prijzen te vergelijken. In dit geval bieden wij de energiesimulator. Weten welke energiebedrijven in deze regio actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bossière is? Geef hierna de benodigde gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en stap meteen over. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Desondanks, gas en stroom leveranciers hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Tijdens een stroom- of gasstoring, dan wil je dat er meteen transparantie is. Wat dus belangrijk is: kijk verder dan de tarieven. Per slot van rekening zoekt elke Belg niet teveel betalen voor energie. En dat snappen wij best! Door gebruik te maken van onze prijzencheck tref je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Bossière, die aansluit bij jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dit is natuurlijk een optie. Via selecties maken in de prijzenvergelijker zoeken jullie verrassend eenvoudig een energieproduct dat in lijn is met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Bossière

 • Engie: Verstand van (duurzame) energie
 • OCTA+: Verschillende termijnen
 • Lampiris: Eigen account
 • MEGA: Online grip op je kosten
 • Essent: Denkt met jou mee over besparen
 • Eneco: Exclusieve aanbiedingen
 • Luminus: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Elegant: Contact via telefoon, mail en social media
 • Watz: Alles beheren via de klantzone
 • Wase Wind: Gemakkelijke verhuisservice
 • Comfort Energy: Denkt met jou mee over besparen
 • Poweo: Inzicht in energiegebruik

Hoe duur is energie in onze buurt? (Prijzen april 2024)

De voorwaarden van bedrijven en de energiekosten kunnen verschillen per locatie. De reden hiervan is dat er nogal wat beheerders diensten leveren. Elke netbeheerder past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstrategieën voor logistiek. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Bossière heet Ideg. De kosten van het netbeheerder zijn weer anders per regio. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Gembloux wordt transport van het aardgas beheerd door Ideg. Mocht er een stroing zijn, dan dienen zij dit op te lossen.

Kerngegevens Bossière

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Gembloux
 • Populaire CV: Remeha
 • Groene stroom: 36,30%
 • Hoofdpostcode: 5032
 • Mazout: 2410 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,374
 • Stroomtarief kwh: €0,257
 • Gem. gasverbruik: 1530 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3390 kWh
energie-vergelijken-bossiere

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Allereerste de standaard informatie. Onder andere de grootte van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In en rondom Bossière is dit gemiddeld zo’n 1530 m3 en 3390 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Sprake van zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je panelen opleveren. De genoemde zaken hebben invloed op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer soort energie een duur van het abonnement.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Geen voorkeur? Laat deze optie achterwege. Ten aanzien van looptijd heb je de keuze uit o.a. 1 jarig tot 5 jarig of een modelcontract. Doorgaans is het slim om jaarlijks een nieuwe energieleverancier te nemen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Je ziet nu een opsomming met alle interessante leveranciers en contracten. Bij alle pakketten check jij gegevens als soort stroom/gas, looptijd contract, de prijzen van gas en elektra in Bossière, en de eventuele korting. Kies de organisatie die past bij jouw persoonlijke wensen.

 5. Stap online over

  Een mooie leverancier tussen de resultaten? Klik op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de aanvraag-pagina van de energiemaatschappij. Bijvoorbeeld www.octaplus.be en ook www.poweo.be. Jouw toekomstige energie-partij neemt het administratieve deel voor zich. Je komt nooit zonder gas en stroom in Bossière


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €250 besparen. Daartegenover, wil jij nog meer adviezen om besparingen te realiseren op de energierekening? Op deze pagina bekijk je vijf energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: let op het energielabel
 • Bespaartip 2: zorg voor een goed sluitende koelkastdeur
 • Praktische tip 3: was met waterbesparing
 • Bezuinigadvies 4: haal de opladers uit het stopcontact als je ze niet nodig hebt.
 • Praktische tip 5: neem een buitenlamp met bewegingssensor

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Mensen vragen regelmatig: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze energiespecialisten vinden: probeer elke 12 maanden; overstappen in Bossière. Daarna realiseer je de hoogste besparing. Toch, doe dit wel op het juiste moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 2 maanden voor het verlopen van het contract kan je al overstappen. Contract met bepaalde looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract met onbepaalde looptijd? In zo’n situatie mag men overstappen van aanbieder, en je zult ook geen boete ontvangen. Nog nooit overgestapt? Vermoedelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energieprijzen of kiezen voor variabele tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je betaalt niets extra’s als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens de contracttermijn. Gewoonlijk kom je deze tariefupdate tegen aan het begin- en halverwege het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst werkt in jouw voordeel als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En mogelijk wordt je wel beloond met een nieuwe klanten korting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energie industrie geldt: meerjarige contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Bossière. In het geval van een lang contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Toch, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg jij elk jaar een scherpe welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, doorgaans verzorgt je toekomstige organisatie dat jouw huidige contract wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle actuele prijzen en kies de voordeligste energieleverancier. Populaire bedrijven zijn Eneco, Essent en Energie 2030. Daarnaast bespreek je wanneer het contract in moet gaan. De geselecteerde gas en stroom maatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan via de site van de maatschappij?

Geholpen door onze website vind je altijd de allerlaagste tarieven. Op het moment dat je navigeert naar www.watz.be, dan valt al gauw op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is de achterliggende reden? Fluitje van een cent: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Dankzij lagere tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En op die manier trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Bossière vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Bossière en sluit een goed abonnement af die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Bossière

Een groot deel van de aanbieders leveren onderwijl groene stroom in Bossière. Echter zijn er diverse keuzes te maken. De manier waarop groene stroom tot stand komt is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder “groene energie” contract is ook echt duurzaam. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt oneerlijk 100% duurzaam genoemd. Er zeker van zijn dat organisaties echt helemaal groen zijn? Selecteer in dit geval een filter voor “Groen gas/elektra uit België”. In de volgende stap kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Bossière vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
Voor inwoners van de gemeente Gembloux zien we allerlei initiatievenrondom duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 5032. In de regio kan je steeds vaker met financiële bonussen meedelen in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Uiteraard is het aan te raden om thuis minder energie te verbruiken. In zo’n 25 jaar moet Namen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En ook belangrijk: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk info over Vijf praktische bespaartips of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bekijk details over Watz overstappen.