Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Isnes

Meteen energie vergelijken in Isnes? Via onze vergelijker check je overzichtelijk alle interessante energiebedrijven als o.a. Essent en Comfort Energy. Vul postcode + gezinssamenstelling in, begroot het stroom- en gasverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Isnes de laagste prijs hanteert. Voorts check je via de energievergelijker bruikbare informatie over zaken als bijv. wat een geschikt overstapmoment is en info over de enkele of dubbele meter. Verder bieden wij een aantal bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Gembloux
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,377
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,260
Gemiddeld verbruik: 1545 m3 en 3405 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle erkende bedrijven in een overzicht
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Besparingen mogelijk tot wel € 200,00.

Probleemloos overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Isnes?

Wij zien steeds meer energieleveranciers beschikbaar in Isnes. Dit loopt van Essent tot en met OCTA+, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. In april 2024 moet je een keuze maken uit ruim 25 maatschappijen. Deze energieleveranciers nuttigen stuk voor stuk het netwerk van Ideg. Het is vrijwel uitgesloten om handmatig alle prijzen te vergelijken. Daarvoor moet je zeker de energiesimulator proberen. Ontdekken welke bedrijven tot de mogelijkheden behoren? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Isnes is op dit moment? Geef gemakkelijk de gevraagde gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en stap binnen 5 minuten over. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Daarentegen, maatschappijen kun je toch goed van elkaar onderscheiden. In het geval van een gasstoring, dan is het gewenst dat er meteen transparantie is. Oftewel: staar je niet blind op tarieven. Per slot van rekening verlangt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dit geldt uiteraard altijd. Geholpen door onze tarievencheck check je snel de goedkoopste energieleverancier van Isnes, specifiek voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Dat is geen probleem! Dankzij jouw input in onze vergelijker vindt men gemakkelijk een energiecontract dat matcht met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Isnes

 • Engie: Meester over je verbruik
 • OCTA+: Online prijs berekenen
 • Lampiris: Exclusieve aanbiedingen
 • MEGA: Meer dan 90% van de klanten zijn tevreden
 • Essent: Verschillende termijnen
 • Eneco: Exclusieve aanbiedingen
 • Luminus: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Elegant: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Watz: Altijd scherpe acties
 • Wase Wind: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Comfort Energy: Reken jouw energiekoste online uit
 • Poweo: Uitgebreide contactmogelijkheden

Wat betaal ik voor energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

De voorwaarden van leveranciers en de energietarieven zijn weer anders per regio. De reden hiervan is dat er verschillende beheerders service verlenen. Iedere gas en stroom beheerder gebruikt weer aparte prijzen voor logistiek. De actuele netbeheerder (elektra) in Isnes betreft Ideg. De prijzen van het netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Gembloux is de aardgas netbeheerder Ideg. In het geval van een storing zullen zij dit afhandelen.

Facts and figures Isnes

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Gembloux
 • CV Merk: Bosch
 • Aandeel duurzaam: 36,60%
 • Centrale postcode: 5032
 • Mazout verbruik: 2440 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,377
 • Stroomtarief kwh: €0,260
 • Gem. gasverbruik: 1545 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3405 kWh
energie-vergelijken-isnes

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Geef woningdetails in

  Natuurlijk de standaard informatie. Hiermee bedoelen we omvang van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. Rondom Isnes is dit gemiddeld zo’n 1545 m3 + 3405 kWh. Verbruik je geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Selecteer het aantal kWh dat je genereert. Alle ingevoerde gegevens hebben invloed op de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer soort energie en de contractlooptijd.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Hoef jij geen groene stroom? Sla dit dan over. Betreffende contracten kan je kiezen voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist flexibele model-abonnementen. Gewoonlijk is het een goed idee om elke 12 maanden een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Je ziet nu een opsomming met alle grote energie aanbieders. Bij ieder abonnement zie jij data als herkomst van stroom en gas, looptijd contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Isnes, en de welkomstbonus. Selecteer de aanbieder die klopt met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een interessante actie tussen de resultaten? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de pagina van de energieleverancier. Zoals www.luminus.be en www.ecopower.be. De betreffende leverancier regelt alles voor jou. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Isnes


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan in sommige gevallen wel €340 korting realiseren. Desalniettemin, zijn er meerdere mogelijkheden voor een lagere energierekening? Onderstaand bieden wij 5 handige adviezen waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktisch advies 1: nemen van led verlichting
 • Bespaartip 2: af en toe de condensor aan de achterkant van de koelkast schoonmaken.
 • Bespaaradvies 3: sloffen dragen in huis.
 • Bezuinigtip 4: gebruik zo weinig mogelijk apparaten die warm worden.
 • Tip 5: neem een buitenlamp met bewegingssensor

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze overstap-medewerkers adviseren: ga elke jaar opnieuw overstappen in Isnes. In dat geval ben je het voordeligst uit. Belangrijk, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor einddatum contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met vaste looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Al eerder switchen van leverancier kan wel, doorgaans levert dat wel een boete op. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat scenario kan iedereen switchen van maatschappij, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Heb jij geen ervaring met overstappen? In dat geval heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energietarieven nemen of meer vrijheid met modelcontracten?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je meerdere keuzes: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bij te betalen als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij modelcontracten. Dikwijls vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in de eerste en zevende maand. Bij het variabele alternatief profiteer je dus ook als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En soms ontvang je ook wel een nieuwe klanten bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor energiecontracten geldt in beginsel: contracten voor een langere periode zijn duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Isnes. Ga je voor een meerjarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Daarentegen, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je elk jaar zo’n scherpe welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, standaard regelt de betreffende gas en stroom organisatie de opzegging van het contract middels de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle aanbieders en ga voor de beste of voordeligste aanbieder. Bijvoorbeeld Eneco, Essent of Poweo. Daarna bespreek je de ingangsdatum (start levering). De geselecteerde gas en stroom aanbieder zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan als ik het zelf afsluit?

Door gebruik te maken van onze vergelijker vind je altijd de laagste prijzen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.luminus.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat het hier lang niet zo goedkoop is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Heel eenvoudig: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Via voordelige tarieven en hoge welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Met dat prijsbeleid stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Isnes vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Isnes en zoek het juiste contract voor je huishouden

Duurzame energie in Isnes

Het merendeel van de organisaties bieden inmiddels groene stroom in Isnes. Toch is hier veel variatie in mogelijk. De manier van produceren van groene stroom is zeer divers. Niet alle “groene stroom” is ook echt groen. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onrechtmatig “groen” genoemd. Er op kunnen vertrouwen dat energie aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer dan een filter voor “Groene Energie uit België”. Dan kan je onvervalste groene energieleveranciers in Isnes vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In en rondom de gemeente Gembloux zijn er diverse projectenbinnen het domein duurzame energie. Denk dan aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 5032. In deze plaats kan je meer en meer zeer betaalbaar meedoen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. De overheid wil ook ons verplichten om ons eigen huis te verduurzamen. In een korte tijd moet Namen energieneutraal zijn (los van gas). De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En niet te vergeten: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Lees de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bezoek mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, vreg.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Bekijk ook Elegant overstappen.