Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Falisolle

Eenvoudig energie vergelijken in Falisolle? Dankzij de Energiehunter tref je moeiteloos alle grote bedrijven zoals Essent en Lampirus. Vul postcode + gezinssamenstelling in, voer het verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Falisolle de beste deal heeft! Bovendien vergaar je via de Energiehunter nuttige informatie informatie over zaken als bijvoorbeeld overstappen en zakelijke energie. Bovendien bieden wij een aantal praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Sambreville
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,381
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,264
Gemiddeld verbruik: 1565 m3 en 3425 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle maatschappijenin een overzicht
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Bespaar tot wel € 205,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Falisolle?

We zien opvallend veel energieleveranciers in Falisolle. Dit varieert van Engie tot een speler als Ecopower, er zijn meer leveranciers dan ooit. Tegenwoordig kan je kiezen uit om en nabij 20 organisaties. Deze werken uitsluitend met het gas- en elektra netwerk van Ideg. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dit scenario moet je zeker de energiesimulator proberen. Nieuwsgierig welke gas en stroom leveranciers je kunt kiezen? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Falisolle is die past bij jouw verbruik? Geef vlug de privé gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, je kunt altijd koken, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daartegenover, gas & stroom organisaties kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij voorvallen als stroom en gas storingen, dan ga je er vanuit dat er gauw een oplossing volgt. Oftewel: kijk verder dan de tarieven. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen met een eigen huis niet teveel betalen voor energie. En dat is meer dan logisch. D.m.v de energietarievenvergelijker achterhaal je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Falisolle, die past bij jouw plaatje. Heb jij bepaalde wensen? Dit is natuurlijk een optie. Door gebruik te maken van filters in de tool zoek jij simpel en snel een energieovereenkomst dat in lijn is met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Falisolle

 • Engie: Waar loyale klanten worden beloond
 • OCTA+: Met handige energiesimulator
 • Lampiris: Vaste energieprijzen
 • MEGA: Denkt met jou mee over besparen
 • Essent: Goed bereikbare klantendienst
 • Eneco: Diverse looptijden
 • Luminus: Vaste energieprijzen
 • Elegant: Een passend contract voor elk huishouden
 • Watz: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Wase Wind: Sensibiliseren voor zuinig energiegebruik
 • Comfort Energy: Exclusieve kortingen
 • Poweo: Ook met zonnepanelen

Wat zijn de energiekosten in onze straat? (Prijzen april 2024)

De beschikbare producten aanbieders en de energietarieven wijken vaak af per plaats. De achterliggende reden is dat er nogal wat netbeheerders actief zijn. Iedere netbeheerder verwerkt weer andere onkosten voor transport van gas en stroom. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Falisolle betreft Ideg. De tarieven die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn niet overal hetzelfde. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Sambreville is de netbeheerder van het gas Ideg. Bij problemen met het gas wordt dit door hen verholpen.

Feiten en cijfers Falisolle

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Sambreville
 • CV Merk: Benraad
 • Groene stroom: 37,00%
 • Postcodegebied: 5060
 • Gem. mazout: 2480 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,381
 • Stroomtarief kwh: €0,264
 • Gem. gasverbruik: 1565 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3425 kWh
energie-vergelijken-falisolle

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Start met je contactgegevens. Dit zijn omvang van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In en rondom Falisolle is dat gemiddeld 1565 m3 en 3425 kWh. Bezit je een gasloze woning. Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Zonnepanelen op je dak? Geef aan hoeveel kWh er jaarlijks wordt opgewekt. De genoemde zaken werken door in het energietarief.

 3. Specificeer type energie en de contractlooptijd.

  Denk dan onder andere aan groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Wat betreft contracten kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar tot 5 jaar en wisselende korte termijn modelcontracten. Normaliter is het verstandig om elk jaar opnieuw een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Prijzen vergelijken

  Er volgt nu een lijst met alle beschikbare aanbieders van energie. Van alle abonnementen achterhaal je gegevens zoals soort energie, duur van het contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Falisolle, en de welkomstbonus. Selecteer de partij die klopt met jouw zoekopdracht.

 5. Ga overstappen via internet

  Een passende aanbieder gecheckt? Klik op ‘Bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de website van de energiemaatschappij. O.a. www.essent.be en www.elegant.be. Jouw aanstaande maatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Nooit zonder stroom en gas in Falisolle


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €250 winst geven. Toch, wil jij nog meer adviezen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via onze hunters profiteer je van 5 handige bespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Advies 1: deksel op de pan houden wanneer je kookt
 • Advies 2: doe je wasmachine zo vol mogelijk.
 • Praktische tip 3: sloffen dragen in huis.
 • Advies 4: vergeet opladers niet uit het stopcontact te halen
 • Tip 5: zet je koelkast minimaal 10cm voor de wand

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om de overstap te regelen?

Mensen vragen regelmatig: wat is het moment om over te stappen? De energiehunters adviseren: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Falisolle. In dat geval betaal je het minst voor je energie. Alleen, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Einde contract in zicht? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met bepaalde looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Overstappen zou eerder kunnen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract met onbepaalde looptijd? Je mag op ieder moment, wisselen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Ben je nog nooit geswitcht? Dan heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energieprijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bij te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen gedurende de contractperiode. Doorgaans vinden deze wijzigingen plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit soort contracten is dus ook erg interessant wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is wat je gaat betalen. En misschien wordt je ook tegemoet gekomen met een scherpe welkomstbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In energieland is het principe: contracten voor 3 of 5 jaar zijn duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Falisolle. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Evenwel, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg jij ieder jaar een zeer interessante welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken regelt de nieuwe gas en stroom organisatie het beëindigen van jouw huidige overeenkomst met de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle tarieven en selecteer een beschikbare energiemaatschappij. Bijv. Eneco, ENGIE of Ecopower. Tevens bespreek je wanneer het contract in moet gaan. Jullie toekomstige leverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Dankzij de Energiehunter ontdek je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.zeno.be, dan ontdek je dat dit vaak fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Via lagere onkosten en grote welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Op basis daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Falisolle vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Falisolle en ontdek de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Falisolle

De meeste bedrijven leveren ondertussen groene stroom in Falisolle. Toch zijn er diverse keuzes te maken. Hoe ze de groene stroom inkopen is zeer divers. Niet elk “groene energie” label kent ook echt een groene bron. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ongeoorloofd geprofileerd als groen of duurzaam. Er zeker van zijn dat aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Kies dan een filter voor “100% groene stroom uit BE”. Jij kan dan alle groene energieleveranciers in Falisolle vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Sambreville zijn er meerdere stappen binnen het domein duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 5060. In deze omgeving kan je soms tegen een aantrekkelijke prijs meedelen in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook wil de gemeente dat wij ons eigen huis te verduurzamen. Binnen 30 jaar moet Namen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isolatie van de woning
 • Zonnepanelen integreren
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk info over Vijf praktische bespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Bezoek ook Essent april 2024.