Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Arsimont

Meteen energie vergelijken in Arsimont? Via onze vergelijker vind je moeiteloos alle grote energiebedrijven als Essent en Aspiravi. Schets jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Arsimont de laagste prijs biedt. Bovendien verzamel je via de Energiehunter uitgebreide info over thema’s als bijvoorbeeld overstappen en verschillende contractsoorten. Bovendien verschaffen wij jou handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Sambreville
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,379
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,262
Gemiddeld verbruik: 1555 m3 en 3415 kwh
Populaire aanbiederEssent

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle landelijke energiebedrijvenbij elkaar
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Eenvoudig besparen tot wel € 395,00.

Zonder problemen overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Arsimont?

Wij zien enorm veel energieleveranciers beschikbaar in Arsimont. Dat loopt uiteen van Lampirus tot een speler als Mega, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Op dit moment kun je kiezen uit circa 20 bedrijven. Zij werken uitsluitend met het elektra- en gasnetwerk van Ideg. Het is vrijwel uitgesloten om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In dit geval bieden wij de energiesimulator. Bekijken welke gas & stroom organisaties mogelijk zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Arsimont is voor jouw verbruik? Vul hierna de privé gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en regel jouw overstap eenvoudig online. Zie ook onze 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daartegenover, bedrijven kennen toch grote onderlinge verschillen. Bij stroom en gas storingen, dan is het wenselijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Anders gezegd: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Alles bij elkaar genomen zoekt elke Belg een energieleverancier die niet te duur is! Dat is nooit anders geweest. Via de energietarievenvergelijker check je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Arsimont, die matcht met jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Ook dat bieden wij. D.m.v selecties maken in de tool achterhaalt men verrassend eenvoudig een energieproduct dat rijmt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Arsimont

 • Engie: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • OCTA+: Inzicht in energiegebruik
 • Lampiris: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • MEGA: Diverse looptijden
 • Essent: Verstand van (duurzame) energie
 • Eneco: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Luminus: Transparant en eerlijk
 • Elegant: Scherpe tarieven groene stroom en aardgas
 • Watz: Transparant en eerlijk
 • Wase Wind: Overzichtelijke contracten
 • Comfort Energy: Eerlijk en transparant
 • Poweo: Online facturen bekijken

Wat zijn de actuele energieprijzen in de regio? (Prijzen april 2024)

De condities van organisaties en de energiekosten kunnen verschillen per locatie. Dat zit’m in het feit dat er veel beheerders van het net op deze markt werken. Elke beheerder heeft eigen prijsstellingen voor transport van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Arsimont heet Ideg. De kosten die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Sambreville is de aardgas netbeheerder Ideg. Bij problemen met het gas zullen zij dit afhandelen.

Feiten over Arsimont

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Sambreville
 • CV ketel: AWB
 • Aandeel groen: 36,80%
 • Postcodegebied: 5060
 • Mazout consumptie: 2460 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,379
 • Stroomtarief kwh: €0,262
 • Gem. gasverbruik: 1555 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3415 kWh
energie-vergelijken-arsimont

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Start met je contactgegevens. Dit gaat over het aantal bewoners, en straatnaam + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Arsimont ligt dat gemiddeld op circa 1555 m3 en 3415 kWh. Gebruik jij geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze factoren hebben invloed op de kosten van gas en elektra.

 3. Kies soort energie en de contractlooptijd.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van looptijd zijn er mogelijkheden voor 1 jarig tot 5 jarig of flexibele model-abonnementen. Normaal kan het uit om elke 12 maanden een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een handig overzicht met alle erkende energiebedrijven. Bij ieder pakket achterhaal jij specificaties met betrekking tot herkomst energie, contractsduur, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Arsimont, en de welkomstbonus. Selecteer de aanbieder die past bij de opgegeven wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een interessante prijsaanbieding beschikbaar? Klik op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de aanvraag-pagina van de energiemaatschappij. Dit kan zijn www.engie.be of natuurlijk www.ebem.be. De door jou gekozen energiemaatschappij zegt jouw huidige contract op. Geen dag zonder gas of stroom in Arsimont


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €270 korting realiseren. Daartegenover, kan ik nog meer doen voor lagere maandlasten? Op energiehunter.be lees je 5 handige adviezen waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bezuinigtip 1: alleen wassen met volle wasmachine
 • Bespaartip 2: je eten in de koelkast laten ontdooien.
 • Bespaaradvies 3: aan een lagere temperatuur wennen in je huis door de kachel lager zetten.
 • Praktische tip 4: je gaskachel goed onderhouden en ventileren.
 • Advies 5: zet je koelkast minimaal 10cm voor de wand

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wat is het moment om over te stappen? De energiehunters adviseren: wacht niet langer en ga overstappen in Arsimont. Zodanig maak je gebruik van lagere tarieven. Alleen, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Ben je contractvrij? Je mag op ieder moment, switchen van maatschappij, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder overgestapt? In dat geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Energietarieven vastzetten of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en je wordt niet extra belast zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid gedurende de contractperiode. Doorgaans kom je deze tariefupdate tegen aan het begin- en halverwege het jaar. Bij variabele prijzen wordt je dus ook ‘beloond’ als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En misschien is er sprake van een mooie korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor energiecontracten werkt het zo: meerjarige contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Arsimont. Bij een langdurig contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Daartegenover, bij een jaarcontract ontvang jij alle jaren zo’n dergelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, vaak verwerkt de gekozen energieleverancier de opzegging van de actuele contracten door middel van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer een nieuwe leverancier. Bijv. Luminus, Lampiris of Wase Wind. Hierna selecteer je de aansluitdatum (moment van leveren). Je betreffende energieleverancier zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan via de site van de maatschappij?

Door gebruik te maken van de Energiehunter check je altijd de beste deals. Zodra je een website opent zoals www.lampiris.be, dan ontdek je dat het hier lang niet zo goedkoop is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Kinderspel: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Met behulp van lagere tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Arsimont vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Arsimont en vind de beste deal die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Arsimont

Een aanzienlijk deel van de organisaties leveren ondertussen groene stroom in Arsimont. Als het gaat om groene energie zijn er veel verschillen. De manier van produceren van groene stroom is zeer wisselend. Niet ieder “groene energie” contract is ook echt groen. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt oneerlijk geprofileerd als groen of duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat energieleveranciers een groen beleid hanteren? Neem dan de selectie “Groene stroom uit België”. Dan kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Arsimont vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de omgeving van de gemeente Sambreville kennen we meerdere activiteiten met doelstellingen voor duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 5060. In deze plaats kan je steeds vaker relatief goedkoop meewerken met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. De overheid wil ook ons verplichten om zelf maatregelen te treffen. Rond 2050 moet Namen energieneutraal zijn (los van gas). Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Dak met zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • Maar misschien wel het belangrijkste: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check ook onze Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Doorzoek informatie over Antargaz overstappen.