Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Keumiée

Snel online energie vergelijken in Keumiée? Aan de hand van energiehunter.be vergelijk je overzichtelijk alle bekende leveranciers zoals Mega & Comfort Energy. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw gas- en stroomverbruik, en check welke energieleverancier in Keumiée de laagste prijs biedt. Voorts tref je op energiehunter.be belangrijke info over thema’s zoals energiebelastingen en handige bespaartips. Daarnaast verschaffen wij jou bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Sambreville
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,382
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,265
Gemiddeld verbruik: 1570 m3 en 3430 kwh
Populaire aanbiederEngie

Supersnel vergelijken

 • Alle landelijke aanbieders eenvoudig vergelijken
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Gemiddelde besparing van € 425,00.

Eenvoudig overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Keumiée?

We zien enorm veel energieleveranciers voorhanden in Keumiée. Dat loopt van Essent tot en met Comfort Energy, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Op dit ogenblik zijn het zo’n 30 organisaties. Deze lopen allemaal via het gas- en elektra netwerk van Ideg. Het is onmogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dat geval kun jij terecht bij de energiesimulator. Ontdekken welke gas en stroom aanbieders tot de mogelijkheden behoren? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Keumiée is? Vul hierna jouw gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en regel jouw overstap eenvoudig online. Meer weten? Check onze 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Toch, gas & stroom maatschappijen kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er sprake van een stroom- of gasstoring, dan is het wenselijk dat dit adequaat wordt opgelost. Kortom: kijk verder dan de tarieven. Als het puntje bij paaltje komt verlangt iedereen een goedkope energieleverancier. Dit geldt uiteraard altijd. Door middel van de energietarievenvergelijker check je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Keumiée, voor jouw situatie. Wil je kunnen filteren? Dat kun je zelf bepalen. Met behulp van de keuzevakjes in de energievergelijker ontdek jij zonder problemen een energieovereenkomst dat naadloos aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Keumiée

 • Engie: Een passend contract voor elk huishouden
 • OCTA+: OCTA + BeOnline
 • Lampiris: Online inzicht in verbruik
 • MEGA: Goede klantenservice
 • Essent: Alles beheren via de klantzone
 • Eneco: Alles beheren via de klantzone
 • Luminus: Ook flexibele prijzen
 • Elegant: Altijd bereikbaar
 • Watz: Denkt met jou mee over besparen
 • Wase Wind: Inzicht in energiegebruik
 • Comfort Energy: Eerlijk en transparant
 • Poweo: Online grip op je kosten

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

De beschikbare producten gas en stroom maatschappijen en de kosten zijn anders per regio. De achterliggende reden is dat er allerlei beheerders service verlenen. Elke beheerder past eigen voorwaarden toe en weer aparte prijzen voor transport. De netbeheerder van stroom in Keumiée is Ideg. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn per gebied weer anders bepaald. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Sambreville is de netbeheerder van het gas Ideg. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen geregeld.

Feiten over Keumiée

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Sambreville
 • CV Merk: Brotje
 • Groene stroom: 37,10%
 • Centrale postcode: 5060
 • Verbruik Mazout: 2490 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,382
 • Stroomtarief kwh: €0,265
 • Gem. gasverbruik: 1570 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3430 kWh
energie-vergelijken-keumiee

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie direct regelen.

 1. Schets jouw situatie

  Start met je contactgegevens. Bijvoorbeeld het aantal bewoners, en straatnaam + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Keumiée ligt dat gemiddeld op circa 1570 m3 en 3430 kWh. Heb jij een gasloze woning? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Geef aan hoeveel kWh je realiseert. Alle ingevoerde gegevens werken door in jouw energierekening.

 3. Kies type energie een duur van het abonnement.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Ben jij neutraal? Kies dan ‘geen voorkeur’. Aangaande abonnementen kan je kiezen voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een variabel contract. In de regel is het voordeliger om elke 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Je ziet nu de totaallijst met alle verkrijgbare energieleveranciers. Van alle pakketten zie je info als soort energie, looptijd contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Keumiée, en de welkomstbonus. Selecteer de leverancier die aansluit op jouw persoonlijke wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een goede aanbieding gespot? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de relevante pagina op de website van de maatschappij. Zoals www.energie2030.be en ook www.belpower.be. Jouw nieuwe energiemaatschappij neemt het papierwerk uit handen. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Keumiée


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan in sommige gevallen wel €335 korting realiseren. Desalniettemin, is er nog meer mogelijk om besparingen te realiseren op de energierekening? Op deze pagina check jij vijf energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Praktisch advies 1: gebruik alleen A++ producten
 • Praktisch advies 2: draai geen warm programma als dit niet nodig is.
 • Bezuinigtip 3: Was op 30 – of 40 graden
 • Praktische tip 4: niet meer water koken dan nodig voor je kopje thee.
 • Bezuinigadvies 5: stap regelmatig over van energieleverancier

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten raden aan: wacht niet langer en ga overstappen in Keumiée. Zodanig realiseer je de hoogste besparing. Toch, let wel even op wanneer je dit doet. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In zo’n situatie mag men switchen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Dan heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energietarieven nemen of een modelovereenkomst?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je wordt niet extra belast wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren tijdens halfjaarlijkse indexaties. Normaliter wijzigen leveranciers hun variabele tarieven aan het begin- en halverwege het jaar. Bij het variabele alternatief kan positief uitvallen wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En soms wordt je ook tegemoet gekomen met een nieuwe klanten bonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor energiecontracten geldt in beginsel: een contract voor meerdere jaren zijn vrijwel altijd duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Keumiée. Ga je voor een meerjarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Toch, bij 12 maandelijkse contracten krijg jij jaarlijks deze dergelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, in de regel faciliteert de geselecteerde gas en stroom maatschappij het volledige overstaptraject middels de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies de beste maatschappij. Bedrijven als Eneco, ENGIE en Comfort Energy. Daarna neem je een besluit over wanneer het contract in moet gaan. Jullie gekozen energie-organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan het bedrijf zelf?

Met behulp van de energievergelijker check je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.lampiris.be, dan zul je zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is daarvan de reden? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Aan de hand van goedkope prijzen en flinke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Op basis daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Keumiée vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Keumiée en stap over naar de beste aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Keumiée

Bijna alle energie aanbieders bieden onderhand groene stroom in Keumiée. Echter zijn er diverse keuzes te maken. De manier waarop groene stroom tot stand komt is zeer wisselend. Niet ieder groene energie contract heeft ook echt een groene oorsprong. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt foutief neergezet als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat leveranciers daadwerkelijk groen zijn? Selecteer dan een filter voor “100% groene stroom uit BE”. In de volgende stap kan jij erkende groene energieleveranciers in Keumiée vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de streek van de gemeente Sambreville zijn er vele plannen rondom duurzame energie. Aspecten als windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 5060. In deze plaats kan je steeds vaker relatief goedkoop meedoen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook stimuleert de gemeente ons om het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen afzienbare tijd moet Namen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Zonnepanelen op het dak
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En misschien het meest interessant: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Zie ook de 5 handige bespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Check ook Eneco april 2024.