Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Sart-Saint-Laurent

Meteen energie vergelijken in Sart-Saint-Laurent? Middels deze website ontdek je snel en simpel alle bekende energieleveranciers als o.a. Eneco & Aspiravi. Specificeer jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en check welke energieleverancier in Sart-Saint-Laurent voor jou de beste prijs heeft. Daarbij lees je op onze website belangrijke info over thema’s als o.a. de netbeheerder en vaste of variabele tarieven. Voorts verschaffen wij jou tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Fosses-La-Ville
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,389
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,272
Gemiddeld verbruik: 1400 m3 en 3465 kwh
Populaire aanbiederEngie

Moeiteloos vergelijken

 • Alle landelijke aanbieders onder elkaar
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Bespaar tot wel € 355,00.

Snel & simpel overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Sart-Saint-Laurent?

We zien meer en meer energieleveranciers in Sart-Saint-Laurent. Dit loopt van Lampirus tot aanbieders zoals Mega, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Vandaag de dag zijn het zo’n 25 organisaties. Zij werken uitsluitend met de leidingen van Ideg. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor die situatie hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Benieuwd welke gas en stroom aanbieders in deze regio actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sart-Saint-Laurent voor jou is? Vul vlug de gevraagde gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en stap meteen over. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de verwarming werkt wanneer nodig. Echter, maatschappijen hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er een stroomstoring, dan is het prioriteit dat dit adequaat wordt opgelost. Anders gezegd: vergelijk op meer dan alleen prijs. Uiteindelijk wil iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dit is heel snel te regelen. Geholpen door de energievergelijker vergelijk je vlug de goedkoopste energieleverancier van Sart-Saint-Laurent, die past bij jouw plaatje. Speur je naar iets unieks? Ook dit kun je hier vinden. Met behulp van filteren in de vergelijkingstool zoek jij zonder problemen een product dat past bij jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Sart-Saint-Laurent

 • Engie: Reken jouw energiekoste online uit
 • OCTA+: Handige website
 • Lampiris: Blog met handige bespaartips
 • MEGA: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Essent: Transparant en eerlijk
 • Eneco: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Luminus: Alle producten brengen een ecologische oplossing
 • Elegant: Ook met zonnepanelen
 • Watz: Blog met handige bespaartips
 • Wase Wind: Verstand van (duurzame) energie
 • Comfort Energy: Transparant en eerlijk
 • Poweo: Uitstekende klantenservice

Wat kost energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van aanbieders en de onkosten kunnen verschillen per locatie. De reden hiervan is dat er verschillende beheerders diensten leveren. Elke netbeheerder verwerkt eigen prijsstellingen voor transport van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Sart-Saint-Laurent betreft Ideg. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn per regio weer anders. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Fosses-La-Ville wordt transport van het aardgas beheerd door Ideg. Bij problemen met het gas wordt dit door hen verholpen.

Feiten over Sart-Saint-Laurent

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Fosses-La-Ville
 • Populair merk: Itho Daalderop
 • Groene stroom: 37,80%
 • Postcodegebied: 5070
 • Mazout verbruik: 2560 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,389
 • Stroomtarief kwh: €0,272
 • Gem. gasverbruik: 1400 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3465 kWh
energie-vergelijken-sart-saint-laurent

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Als eerste de standaard informatie. Daarmee wordt bedoeld; het aantal bewoners, de postcode en het huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? In de buurt van Sart-Saint-Laurent is het gemiddelde verbruik ong. 1400 m3 en 3465 kWh. Gebruik jij geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb je zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je opwekt. De data die je invult bepalen de jaarlijkse energiekosten.

 3. Specificeer type energie en contracttermijn.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Laat dit dan open. Inzake prijsafspraken kun jij opties nemen van 1 t/m 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. In algemene zin loont het om elk jaar opnieuw een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Er volgt nu een overzicht met alle populaire maatschappijen en contracten. Van ieder contract bekijk jij gegevens zoals soort stroom/gas, looptijd contract, de prijzen van gas en elektra in Sart-Saint-Laurent, en de eventuele korting. Kies de partij die overeenkomst met jouw voorwaarden.

 5. Stap online over

  Een geldige korting gespot? Klik op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de relevante pagina op de website van de maatschappij. Onder andere www.energie2030.be of natuurlijk www.zeno.be. Jouw aanstaande energie-partij zegt jouw huidige contract op. Zo ben je zeker van gas en stroom in Sart-Saint-Laurent


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €375 besparen. Daarentegen, zijn er meerdere mogelijkheden om te besparen op de gas- en stroom rekening? Onderstaand bekijk jij vijf energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bespaartip 1: kouder douchen
 • Bespaartip 2: niet een te grote koelkast kopen.
 • Bespaartip 3: stel je vriezer niet te koud af.
 • Bespaartip 4: spouwmuren isoleren.
 • Bezuinigadvies 5: een perlator (schuimstraalmondstuk) gebruiken.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? De energiehunters zeggen altijd: probeer elke 12 maanden; overstappen in Sart-Saint-Laurent. Daarna realiseer je de hoogste besparing. Let op, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Einde contract in zicht? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst kan je al overstappen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract voor onbepaalde duur? In dat scenario kan iedereen wisselen van aanbieder, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Ben je nog nooit geswitcht? Mogelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een meerjarige contract of meer vrijheid met modelcontracten?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zin dit de twee opties: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je betaalt niets extra’s als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen het modelcontract. Door de bank genomen wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in januari en in juli. Bij een variabel contract kan dus uit op het moment dat elektriciteit en gas goedkoper worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En als je geluk hebt krijg je ook nog eens een mooie korting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor energiecontracten geldt in beginsel: contracten met een lange looptijd zijn vrijwel altijd duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Sart-Saint-Laurent. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desalniettemin, bij een jaarcontract krijg je jaarlijks een persoonlijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, normaal gesproken regelt de aanstaande gas en stroom maatschappij dat alles netjes wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle tarieven en neem de beste of voordeligste energieaanbieder. Onder andere OCTA+, ENGIE of natuurlijk Ecopower. Ook selecteer je de startdatum van het abonnement. Jouw aanstaande maatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan bij de aanbieder zelf?

Dankzij energiehunter.be bekijk je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.luminus.be, dan valt al gauw op dat dit vaak fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Aan de hand van voordelige prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door het resultaat daarvan zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Sart-Saint-Laurent vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Sart-Saint-Laurent en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Sart-Saint-Laurent

Het gros van de energie aanbieders leveren onderwijl groene stroom in Sart-Saint-Laurent. Op dit front is onderling veel verschil te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is zeer wisselend. Niet alle groene energie komt 100% groen tot stand. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief als “duurzaam” gekenmerkt. De zekerheid hebben dat maatschappijen daadwerkelijk groen zijn? Selecteer dan de optie “Groene stroom uit België”. Jij kan dan geschikte groene energieleveranciers in Sart-Saint-Laurent vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Fosses-La-Ville bestaan er steeds meer stappen met een focus op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 5070. In deze buurt kan je wellicht met financiële bonussen meedoen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Het is natuurlijk ook goed om ons eigen huis te verduurzamen. In 2050 moet Namen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Zonneboiler installeren
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Zie ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken of speur op sites zoals mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Lees verder alles over Elegant juli 2024.