Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Le Roux

Gemakkelijk energie vergelijken in Le Roux? Middels deze website vergelijk je probleemloos alle verkrijgbare energieleveranciers als bijv. Mega & Antargaz. Vul de postcode en het huisnummer in, begroot het stroom- en gasverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Le Roux prijstechnisch het meest interessant is. Voorts vergaar je via de energievergelijker handige info over thema’s zoals overstappen en concrete energiebespaartips. Ook komen we met bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Fosses-La-Ville
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,387
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,270
Gemiddeld verbruik: 1595 m3 en 3455 kwh
Populaire aanbiederEneco

Supersnel vergelijken

 • Alle populaire aanbieders in een overzicht
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Enorme besparingen tot wel € 255,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Le Roux?

We zien steeds meer energieleveranciers actief in de regio Le Roux. Dat loopt van Lampirus tot Mega, je ziet door de bomen het bos niet meer. Momenteel moet je een keuze maken uit ruim 25 providers. Zij werken uitsluitend met het elektra- en gasnetwerk van Ideg. Het is niet mogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In dit geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Nieuwsgierig welke energie-aanbieders er beschikbaar zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Le Roux is? Vul gelijk jouw gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en regel het overstappen direct. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Echter, gas & stroom bedrijven kennen toch grote onderlinge verschillen. Bij voorvallen als stroom en gas storingen, dan is het prioriteit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Conclusie: kijk niet alléén naar prijs. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis een goedkoop energiecontract. En dat is meer dan logisch. Middels onze handige vergelijker vind je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Le Roux, altijd op basis van jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is geen probleem! Geholpen door filters in de prijzenvergelijker vindt men zonder problemen een energiecontract dat rijmt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Le Roux

 • Engie: Gemakkelijke verhuisservice
 • OCTA+: Inzicht in energiegebruik
 • Lampiris: Verstand van (duurzame) energie
 • MEGA: Verstand van (duurzame) energie
 • Essent: Goed bereikbare klantendienst
 • Eneco: Online grip op je kosten
 • Luminus: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Elegant: Online prijs berekenen
 • Watz: Alles beheren via de klantzone
 • Wase Wind: Eigen windparken door hele land
 • Comfort Energy: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Poweo: Ook met zonnepanelen

Wat kost energie in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

Het aanbod van energiemaatschappijen en de energiekosten wijken vaak af per plaats. Dat heeft te maken met het feit dat er verschillende beheerders op deze markt werken. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas hanteert zijn eigen tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Le Roux heet Ideg. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn niet overal hetzelfde. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Fosses-La-Ville wordt transport van het aardgas beheerd door Ideg. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Kerngegevens Le Roux

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Fosses-La-Ville
 • Populair merk: Ferroli
 • Groene stroom: 37,60%
 • Centrale postcode: 5070
 • Mazout: 2540 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,387
 • Stroomtarief kwh: €0,270
 • Gem. gasverbruik: 1595 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3455 kWh
energie-vergelijken-le-roux

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Situatieschets

  Allereerste de standaard informatie. Dit gaat over de grootte van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de regio Le Roux is dat gemiddeld 1595 m3 en 3455 kWh. Verbruik je geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Liggen er zonnepanelen op je pad? Selecteer het aantal kWh dat je genereert. Deze aspecten hebben invloed op het energietarief.

 3. Specificeer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Hoef jij geen groene stroom? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van prijs zekerheden kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of modelcontracten. Normaal is het een goed idee om elke 12 of 24 maanden een nieuw contract te kiezen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Je ziet nu de resultaatpagina met alle mogelijke maatschappijen en contracten. Bij elk abonnement check jij voorwaarden over oorsprong energie (groen of grijs), soort contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Le Roux, en de overstapbonus. Kies de organisatie die aansluit op jouw voorwaarden.

 5. Ga overstappen via internet

  Een geschikte kortingsactie gevonden? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de bestelpagina van het bedrijf. Onder andere www.octaplus.be of www.wasewind.be. Jouw toekomstige energieonderneming neemt het administratieve deel voor zich. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Le Roux


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan in sommige gevallen wel €250 besparen. Evenwel, wil jij nog meer adviezen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via de energiehunter lees je 5 concrete tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bespaaradvies 1: gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas
 • Praktische tip 2: draai geen warm programma als dit niet nodig is.
 • Bezuinigadvies 3: sloffen dragen in huis.
 • Tip 4: een volle koelkast blijft gemakkelijker koud dan een lege
 • Praktische tip 5: gebruik een tijdschakelaar om je close-in boiler uit te schakelen.

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze energie-experts adviseren: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Le Roux. Dan maak je gebruik van lagere tarieven. Toch, kies een geschikt moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met bepaalde looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt eerder overstappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag op ieder moment, switchen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Mogelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of overeenkomst met flex-tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren gedurende de contractperiode. Vaak wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1 januari en op 1 juli. Bij dit soort contracten is dus met name interessant als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En mogelijk wordt je ook tegemoet gekomen met een overstapbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energiewereld is het principe: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Le Roux. Kies je voor een langlopend contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Evenwel, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang jij alle jaren zo’n dergelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, in de regel faciliteert de betreffende energie-aanbieder de opzegging van het contract met de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle actuele prijzen en kies een nieuwe partij. Bijv. OCTA+, Essent en Ecopower. Daarna kies je wanneer het contract in moet gaan. Je geselecteerde energiemaatschappij zal precies op die dag starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Aan de hand van onze website vind je altijd de beste deals. Indien je zelf een website bezoekt als www.energypeople.be, dan ontdek je dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe is dit mogelijk? Super simpel: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Met behulp van voordelige tarieven en goede welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Op basis daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Le Roux vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Le Roux en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Le Roux

Tal van leveranciers faciliteren ondertussen groene stroom in Le Roux. Als het gaat om groene energie kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe ze de groene stroom inkopen wisselt nogal. Niet elk “groene energie” label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk gelabeld als “groen”. Er zeker van zijn dat organisaties daadwerkelijk groen zijn? Kies dan de optie “100% groene stroom uit BE”. Jij kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Le Roux vergelijken, tegen de laagste prijs.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Rondom de gemeente Fosses-La-Ville bestaan er allerlei opdrachten met doelstellingen voor duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 5070. In deze regio kan je soms vrij voordelig meewerken met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook stimuleert de gemeente ons om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet Namen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En niet te vergeten: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check de 5 nuttige energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Doorzoek informatie over Lampirus april 2024.