Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Sart-Eustache

Direct energie vergelijken in Sart-Eustache? Geholpen door deze website doorzoek je overzichtelijk alle verkrijgbare energie aanbieders als Mega en Antargaz. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Sart-Eustache het goedkoopste contract aanbiedt. Daarnaast verzamel je op deze website uitgebreide informatie over thema’s als energiebelastingen en handige bespaartips. Voorts geven we 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Fosses-La-Ville
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,388
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,271
Gemiddeld verbruik: 1600 m3 en 3460 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote leverancierseenvoudig vergelijken
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Besparing loopt op tot € 240,00.

Zonder problemen overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Sart-Eustache?

Er zijn flink wat energieleveranciers voorhanden in Sart-Eustache. Dat gaat van Eneco tot een speler als Watz, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Tegenwoordig is het aanbod ongeveer 40 bedrijven. Deze leveranciers gebruiken allen het gas- en stroom netwerk van Ideg. Het is onuitvoerbaar om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor die situatie kun jij terecht bij de energiesimulator. Nieuwsgierig welke leveranciers in deze regio actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sart-Eustache is voor jouw situatie? Voer moeiteloos de benodigde gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Lees verder over 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, je je hebt altijd licht, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Echter, energie-aanbieders zijn niet allemaal hetzelfde. In een situatie als gas- en stroomstoring, dan is het prioriteit dat dit adequaat wordt opgelost. Oftewel: vergelijk op meer dan alleen prijs. Alles bij elkaar genomen verlangt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! En dat snappen wij best! Door middel van onze energie vind je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Sart-Eustache, die aansluit op jouw wensen. Wil je kunnen filteren? Ook dit kun je hier vinden. Door gebruik te maken van keuzes in de energievergelijker zoek je probleemloos een energieovereenkomst dat klopt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Sart-Eustache

 • Engie: Grip op verbruik en de kosten
 • OCTA+: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Lampiris: Online grip op je kosten
 • MEGA: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Essent: Goed bereikbare klantendienst
 • Eneco: Prima klantendienst
 • Luminus: Ook modelcontracten
 • Elegant: Uitstekende klantenservice
 • Watz: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Wase Wind: Gemakkelijke verhuisservice
 • Comfort Energy: Eenvoudig verbruik inzien
 • Poweo: Altijd scherpe acties

Hoe hoog bedragen de energiekosten in de regio? (Prijzen juni 2024)

De condities van bedrijven en de prijzen kunnen verschillen per locatie. Dat zit’m in het feit dat er nogal wat beheerders van het net werkzaam zijn. Iedere afzonderlijke beheerder heeft eigen prijsstellingen voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Sart-Eustache is Ideg. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Fosses-La-Ville is de netbeheerder van het gas Ideg. Als er sprake is van een storing dienen zij dit op te lossen.

Feiten over Sart-Eustache

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Fosses-La-Ville
 • Populair merk: Intergas
 • Groene stroom: 37,70%
 • Postcodegebied: 5070
 • Verbruik stookolie: 2550 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,388
 • Stroomtarief kwh: €0,271
 • Gem. gasverbruik: 1600 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3460 kWh
energie-vergelijken-sart-eustache

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Geef woningdetails in

  Je begint altijd met je contactgegevens. Onder andere aantal gezinsleden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Sart-Eustache is dit gemiddeld zo’n 1600 m3 plus 3460 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb je zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je opwekt. Dit alles bepalen de kosten van energie.

 3. Kies soort energie en de contractlooptijd.

  Voorbeelden zijn groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Inzake abonnementen kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jarig tot 5 jarig of wisselende korte termijn modelcontracten. Gewoonlijk is het gunstiger om elk jaar opnieuw over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Wat daarna komt is een opsomming met alle beschikbare maatschappijen en contracten. Bij elk pakket achterhaal je gegevens aangaande type stroom/gas, type contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Sart-Eustache, en de welkomstbonus. Kies de aanbieder die rijmt met jouw voorwaarden.

 5. Stap online over

  Een geschikte korting tussen de resultaten? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de afsluitpagina van het bedrijf. Denk aan www.octaplus.be of www.eni.com. Jouw nieuwe energie-partij neemt het papierwerk uit handen. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Sart-Eustache


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan meer dan €375 besparen. Toch, is er nog meer mogelijk zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op deze pagina bekijk jij 5 bruikbare tips & tricks waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bezuinigtip 1: niet alle radiatoren open zetten
 • Bezuinigadvies 2: doe de koelkast zo veel mogelijk gesloten.
 • Bespaartip 3: de verwarming niet hoog aan zetten als je weg bent.
 • Praktische tip 4: een thermoskan gebruiken om je koffie warm te houden.
 • Bespaartip 5: stap regelmatig over van energieleverancier

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om de overstap te regelen?

Mensen vragen regelmatig: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze energie-experts adviseren: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Sart-Eustache. Daarna bespaar je het meeste geld. Echter, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met bepaalde looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat scenario kan iedereen wisselen van leverancier, en je betaalt geen boete. Niet eerder overgestapt? In dat geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Kiezen voor lange termijn of kiezen voor variabele tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij de modelovereenkomst. In algemene zin worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in januari en in juli. Bij dit soort contracten is dus met name interessant als de kosten van gas en stroom dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt als de beste optie: het meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij het direct duidelijk is wat je gaat betalen. En wellicht krijg jij daarnaast ook een nieuwe klanten korting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiemarkt geldt in beginsel: contracten voor 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Sart-Eustache. Bij een langdurig contract zijn de tarieven wel iets lager. Daartegenover, bij een jaarcontract krijg jij elk jaar zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, normaal gesproken faciliteert jouw gekozen aanbieder de opzegging van de actuele contracten middels de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor een beschikbare energiemaatschappij. Bedrijven als OCTA+, Lampiris en ook Aspiravi. Vervolgens beslis je over de aansluitdatum (moment van leveren). De betreffende energieleverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Door gebruik te maken van deze website achterhaal je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.essent.be, dan valt als eerste op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is daarvan de reden? Super simpel: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Dankzij lagere onkosten en aantrekkelijke welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Sart-Eustache vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Sart-Eustache en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Sart-Eustache

De meeste energie aanbieders verschaffen vandaag de dag groene stroom in Sart-Eustache. Op dit front is hier veel variatie in mogelijk. De oorsprong van deze groene stroom verschilt nogal. Niet elk groene stroom label is ook echt duurzaam. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk gelabeld als “groen”. 100% zeker weten dat bedrijven daadwerkelijk groen zijn? Gebruik dan uiteraard voor “Groen uit NL”. Dan kan je onvervalste groene energieleveranciers in Sart-Eustache vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In en rondom de gemeente Fosses-La-Ville bestaan er tegenwoordig nogal wat initiatievenmet een focus op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 5070. In deze woonplaats kan je in toenemende mate vrij voordelig meedraaien in collectieve duurzaamheidsprojecten. Uiteraard is het aan te raden om jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen 30 jaar moet Namen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Het huis isoleren
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En ook belangrijk: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Lees de Belangrijke energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bekijk details over Comfort Energy juni 2024.