Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken La Bruyère

Snel energie vergelijken in La Bruyère? Aan de hand van onze vergelijker vergelijk je snel en simpel alle grote leveranciers als bijvoorbeeld Essent & Lampirus. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in La Bruyère de laagste prijs hanteert. Tevens vergaar je op onze website handige informatie over zaken zoals gastarieven en concrete energiebespaartips. Daarbij komen we met nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: La Bruyère
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,417
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,257
Gemiddeld verbruik: 1515 m3 en 3325 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Supersnel vergelijken

 • Alle grote organisaties vergelijken
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Gemiddelde besparing van € 450,00.

Eenvoudig overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in La Bruyère?

Wij zien opvallend veel energieleveranciers voorhanden in La Bruyère. Dit loopt van Essent tot en met Luminus, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Op dit ogenblik kun je kiezen uit circa 30 maatschappijen. Deze energieleveranciers maken allemaal gebruik van de leidingen van Ideg. Het is niet mogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dat geval bieden wij de energiesimulator. Benieuwd welke energie-aanbieders je kunt kiezen? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in La Bruyère is? Geef hierna jouw eigen gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en stap direct moeiteloos over. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je je hebt altijd licht, en in de winter is het lekker warm in huis. Maar, gas en stroom bedrijven kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er sprake van stroom en gas storingen, dan ga je er vanuit dat dit snel opgelost wordt. Conclusie: staar je niet blind op tarieven. Per slot van rekening zoekt iedereen een goedkoop energiecontract. En dat snappen wij best! Aan de hand van onze tarievencheck tref je rap de goedkoopste energieleverancier van La Bruyère, die matcht met jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Ook dit kun je hier vinden. D.m.v filteren in de tool bekijk jij probleemloos een overeenkomst dat matcht met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in La Bruyère

 • Engie: Ook flexibele prijzen
 • OCTA+: Altijd bereikbaar
 • Lampiris: Eenvoudig verbruik inzien
 • MEGA: Contact via telefoon, mail en social media
 • Essent: Contact via telefoon, mail en social media
 • Eneco: Loyaliteit wordt beloont via de Comfort Bonus
 • Luminus: Online facturen bekijken
 • Elegant: Vaste energieprijzen
 • Watz: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Wase Wind: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Comfort Energy: Altijd bereikbaar
 • Poweo: Ook flexibele prijzen

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze buurt? (Prijzen februari 2024)

De pakketten van gas & stroom bedrijven en de prijzen verschillen per regio. De achterliggende reden is dat er nogal wat netbeheerders werkzaam zijn. Iedere afzonderlijke beheerder verwerkt weer zijn eigen prijzen voor transport. De huidige netbeheerder van elektra in La Bruyère betreft Ideg. De prijzen voor het beheer van het netwerk wisselen per postcodegebied. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente La Bruyère is de aardgas netbeheerder Ideg. Als er sprake is van een storing wordt dit door hen geregeld.

Informatie over La Bruyère

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: La Bruyère
 • Populair merk: Agpo
 • Groene energie: 0,269%
 • Postcodegebied: 5080
 • Mazout consumptie: 1580 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,417
 • Stroomtarief kwh: €0,257
 • Gem. gasverbruik: 1515 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3325 kWh
energie-vergelijken-la-bruyere

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Begin met de standaard informatie. Daarmee wordt bedoeld; omvang van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de buurt van La Bruyère bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1515 m3 en 3325 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Voer het aantal kilowattuur in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Alle ingevoerde gegevens dragen bij aan de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer type energie en de looptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Geen voorkeur? Kies dan ‘geen voorkeur’. Aangaande abonnementen kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 t/m 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. Doorgaans kan het uit om eens in de 12 maanden een nieuw contract te kiezen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Er volgt nu een overzicht met alle populaire aanbieders + contracten. Bij alle pakketten vind je info over type energie, soort contract, de kostprijs van gas en elektra in La Bruyère, en nieuwe klanten korting. Selecteer de maatschappij die klopt met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een populaire aanbieder in het lijstje? Klik op ‘Bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de website van de maatschappij. O.a. www.engie.be of natuurlijk www.wasewind.be. De door jou gekozen energie-aanbieder neemt het papierwerk uit handen. Altijd zekerheid van gas en stroom in La Bruyère


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan in sommige gevallen wel €375 bonus betekenen. Daartegenover, wil jij nog meer adviezen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hierna tref jij 5 handige adviezen die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Praktische tip 1: kijk waar jouw woning extra isolatie kan gebruiken
 • Praktische tip 2: maak van je koelkast geen iglo.
 • Bezuinigadvies 3: let op het verbruik van energie als je een (nieuwe) vriezer koopt.
 • Tip 4: stekkerdozen gebruiken waarmee je veel apparaten in één keer kunt uitschakelen.
 • Bespaartip 5: vervang gloeilampen door spaar- of ledlampen

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van energiemaatschappij?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? Onze energie-experts zijn erover eens: ga elke jaar opnieuw overstappen in La Bruyère. In dat geval kun je profiteren van lage prijzen. Desalniettemin, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is de looptijd van je contract voorbij? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk te switchen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt dan meteen wisselen, en je betaalt geen boete. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In zo’n geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of kiezen voor variabele tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er grofweg 2 mogelijkheden: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je betaalt niets extra’s op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij de modelovereenkomst. In de regel worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in het begin en in midden van het jaar. Bij dit soort contracten kan dus uit op het moment dat de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: dit meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het energietarief is. En misschien wordt je wel beloond met een hoge overstapkorting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor energiecontracten is het principe: contracten voor een langere periode zijn uiteindelijk fors duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor La Bruyère. Ga je voor een meerjarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daartegenover, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je ieder jaar zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, meestal faciliteert je aankomende energie-organisatie dat jouw huidige contract wordt opgezegd met de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle contracten en kies een beschikbare partij. Onder andere OCTA+, ENGIE of natuurlijk Elegant. Tevens bepaal je de ingangsdatum van het contract. De geselecteerde gas en stroom organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Geholpen door de Energiehunter ontdek je altijd de scherpste aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.antargaz.be, dan valt als eerste op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe bestaat dat? Heel eenvoudig: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Via voordelige prijzen en scherpe welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven La Bruyère vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in La Bruyère en ontdek de beste deal voor jouw situatie

Duurzame energie in La Bruyère

Veel bedrijven bieden onderwijl groene stroom in La Bruyère. Op dit front is hier veel variatie in mogelijk. Hoe ze de groene stroom inkopen is zeer divers. Niet alle groene stroom draagt terecht die naam. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt illegitiem aangemerkt als duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat energiemaatschappijen een groen beleid hanteren? Gebruik dan het filter “Groen gas/elektra uit België”. Hier kan jij onvervalste groene energieleveranciers in La Bruyère vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente La Bruyère zien we diverse plannen met doelstellingen voor duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 5080. In deze omgeving kan je steeds vaker financieel aantrekkelijk meedelen in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook moedigt de gemeente ons aan om jouw eigen energieverbruik te minderen. In 2050 moet Namen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isolatie van de woning
 • Woning met zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Woning met zonneboiler
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minder energie verbruiken! Bekijk ook de 5 nuttige energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Bekijk info van Poweo prijzen februari 2024.


Alle plaatsen in deze gemeente