Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Rhisnes

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Rhisnes? Middels deze website check je supersnel alle verkrijgbare energie aanbieders. Je kunt denken aan Mega & Aspiravi. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en check welke energieleverancier in Rhisnes het goedkoopste contract aanbiedt. Tevens bekijk je via de energievergelijker belangrijke info over thema’s als leveranciers en vaste of variabele tarieven. Bovendien geven wij tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: La Bruyère
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,392
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,275
Gemiddeld verbruik: 1415 m3 en 3480 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle landelijke maatschappijenvergelijken
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Enorme besparingen tot wel € 260,00.

Snel overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Rhisnes?

Er zijn nogal wat energieleveranciers actief in de regio Rhisnes. Van Lampirus tot aan Watz, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Momenteel zijn het zo’n 40 energieleveranciers. Deze maatschappijen werken uitsluitend met het gas- en stroom netwerk van Ideg. Het is onuitvoerbaar om handmatig alle prijzen te vergelijken. In deze context is de energiesimulator toe te passen. Nieuwsgierig welke gas & stroom aanbieders er allemaal zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Rhisnes is op dit moment? Voer vlug de privé gegevens in, kies voor de laagste prijs, en stap direct moeiteloos over. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, je kunt altijd koken, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Evenwel, gas en stroom maatschappijen handelen allemaal op hun eigen manier. Is er sprake van een gasstoring, dan is het prioriteit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Anders gezegd: kijk verder dan de tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk verlangt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dit is heel snel te regelen. Geholpen door onze prijzencheck bekijk je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Rhisnes, voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Dat kun je zelf bepalen. Dankzij filters in de prijzenvergelijker ontdekken jullie verrassend eenvoudig een energieovereenkomst dat klopt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Rhisnes

 • Engie: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • OCTA+: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Lampiris: Transparante prijzen
 • MEGA: Altijd scherpe acties
 • Essent: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Eneco: Exclusieve aanbiedingen
 • Luminus: Blog met handige bespaartips
 • Elegant: Meerdere contracten
 • Watz: Alles beheren via de klantzone
 • Wase Wind: Online meterstanden doorgeven
 • Comfort Energy: Je staat nooit in de kou!
 • Poweo: Altijd inzicht in het verbruik

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze buurt? (Prijzen juni 2024)

Het aanbod van gas en stroom leveranciers en de onkosten verschillen per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er verscheidene netbeheerders op deze markt werken. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas rekent eigen prijsstrategieën voor transport van gas en stroom. De huidige elektriciteit netbeheerder in Rhisnes is Ideg. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente La Bruyère is de netbeheerder van het gas Ideg. Bij een storing dienen zij dit op te lossen.

Stats & Facts Rhisnes

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: La Bruyère
 • CV Merk: Pelgrim
 • Groene stroom: 38,10%
 • Postcode: 5080
 • Gem. mazout: 2590 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,392
 • Stroomtarief kwh: €0,275
 • Gem. gasverbruik: 1415 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3480 kWh
energie-vergelijken-rhisnes

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Begin met de basisinformatie. Bijvoorbeeld aantal gezinsleden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer je verbruik van stroom en gas in. Rondom Rhisnes ligt dat gemiddeld op circa 1415 m3 en nog eens 3480 kWh. Heb jij een gasloze woning? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Kies het aantal kWh in dat je opwekt. Al deze zaken hebben effect op jouw energierekening.

 3. Selecteer type energie en abonnementsduur.

  Voorbeelden zijn groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Wat betreft prijszekerheid heb je de keuze uit o.a. 1 jarig tot 5 jarig of specifieke model (variabele) prijzen. Doorgaans loont het om elke 12 maanden een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een opsomming met alle erkende aanbieders van energie. Bij alle abonnementen lees jij specificaties zoals oorsprong energie (groen of grijs), abonnementstermijn, de kostprijs van gas en elektra in Rhisnes, en nieuwe klanten korting. Selecteer de maatschappij die rijmt met jouw budget.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een geschikte kortingsactie tussen de resultaten? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de website van de energieleverancier. Zoals www.energie2030.be of natuurlijk www.wasewind.be. Jouw aanstaande maatschappij zet alles netjes voor jou om. Nooit zonder stroom en gas in Rhisnes


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan meer dan €335 bonus betekenen. Desalniettemin, is er nog meer mogelijk zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op deze pagina lees je 5 handige bespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Praktisch advies 1: isoleer loze ruimtes zo veel mogelijk
 • Bespaartip 2: laat de wasmachine de was eerst goed centrifugeren.
 • Bezuinigtip 3: was eens wat vaker op lagere temperaturen
 • Advies 4: elektrische apparaten niet op stand-by laten staan.
 • Bespaartip 5: kies voor een buitenlamp met bewegingsmelder

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze specialisten geven als tip: maak een sport van het overstappen in Rhisnes. Op die manier ben je het voordeligst uit. Toch, kies een geschikt moment. Einde contract in zicht? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al een andere aanbieder kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt altijd, wisselen van aanbieder, en je betaalt geen boete. Nog nooit overgestapt? In dat geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energietarieven nemen of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zijn er 2 smaken: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast gedurende de contractperiode. Door de bank genomen vindt deze jaarlijkse indexatie plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij variabele prijzen is dus met name interessant als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En mogelijk krijg jij daarnaast ook een hoge overstapkorting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiemarkt geldt in de basis: contracten met een lange looptijd zijn duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Rhisnes. Kies je voor een langlopend contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Maar, bij 12 maandelijkse contracten krijg je alle jaren deze zeer interessante welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, in de regel verzorgt je toekomstige energie-aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer een beschikbare maatschappij. Bedrijven als OCTA+, Essent en ook Comfort Energy. Bij de volgende stap bepaal je het moment waarop het contract ingaat. Jouw geselecteerde gas en stroom maatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan via de site van de maatschappij?

Middels deze website achterhaal je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.lampiris.be, dan kom je tot de ontdekking dat de prijzen daar hoger zijn. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Geholpen door lagere tarieven en scherpe welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Op basis daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Rhisnes vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Rhisnes en sluit een goed abonnement af voor jullie woning

Duurzame energie in Rhisnes

De meeste energieleveranciers leveren onderwijl groene stroom in Rhisnes. Echter kunnen grote verschillen optreden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt loopt zeer uiteen. Niet elk groene stroom label heeft ook echt een groene oorsprong. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte geprofileerd als groen of duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat organisaties echt helemaal groen zijn? Selecteer dan het filter “Groen uit België”. Jij kan dan geschikte groene energieleveranciers in Rhisnes vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente La Bruyère kennen we vele initiatievenmet doelstellingen voor duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 5080. In deze buurt kan je wellicht heel gunstig meedoen met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook ziet de gemeente graag dat we het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen afzienbare tijd moet Namen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Wat kan jij zelf doen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Installeren van zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En ook belangrijk: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check ook onze 5 handige bespaartips en lees info op mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bekijk ook Engie energie.