Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Bovesse

Meteen energie vergelijken in Bovesse? Middels de energievergelijker tref je gemakkelijk alle bekende energieleveranciers als o.a. OCTA+ en Aspiravi. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw gas- en stroomverbruik, en check welke energieleverancier in Bovesse de laagste prijs biedt. Tevens verzamel je op deze pagina praktische informatie over topics zoals leveranciers en tips om jouw huis te verduurzamen. Tevens geven we 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: La Bruyère
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,395
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,278
Gemiddeld verbruik: 1430 m3 en 3495 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle populaire energiebedrijvennaast elkaar
 • Je ziet direct wat het kost
 • Besparing loopt op tot € 375,00.

Snel & simpel overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Bovesse?

Er zijn nogal wat energieleveranciers beschikbaar in Bovesse. Dat gaat van Engie tot OCTA+, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Vandaag tellen we ruim 30 bedrijven. Deze aanbieders gebruiken allen het net van Ideg. Het is onmogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In dit geval kun jij terecht bij de energiesimulator. Ontdekken welke leveranciers in deze regio actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bovesse is voor jouw situatie? Voer gemakkelijk jouw gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en regel jouw overstap eenvoudig online. Zie ook onze 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, je je hebt altijd licht, en je hebt aan aangenaam warm huis. Echter, leveranciers kennen toch grote onderlinge verschillen. In een situatie als stroom en gas storingen, dan is het noodzakelijk dat er meteen transparantie is. Met andere woorden: staar je niet blind op tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt elke Belg een goede én goedkope maatschappij. Dat is nooit anders geweest. Aan de hand van onze handige vergelijker vergelijk je snel de goedkoopste energieleverancier van Bovesse, altijd op basis van jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Ook dit kun je hier vinden. D.m.v filteren in de tarievenvergelijker achterhaal jij verrassend eenvoudig een energie-abonnement dat matcht met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Bovesse

 • Engie: Uitstekende klantenservice
 • OCTA+: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Lampiris: Altijd scherpe acties
 • MEGA: Online grip op je kosten
 • Essent: Alles beheren via de klantzone
 • Eneco: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Luminus: Denkt met jou mee over besparen
 • Elegant: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Watz: Transparante overeenkomsten
 • Wase Wind: Meerdere contracten
 • Comfort Energy: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Poweo: Gemakkelijke verhuisservice

Wat zijn de energiekosten in mijn regio? (Prijzen april 2024)

De beschikbare producten energieleveranciers en de vergoedingen verschillen per regio. Dat zit’m in het feit dat er allerlei beheerders dienstverleningen bieden. Elke beheerder gebruikt eigen prijsstrategieën voor transport van gas en stroom. De huidige elektriciteit netbeheerder in Bovesse heet Ideg. De tarieven van het netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente La Bruyère wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Ideg. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen geregeld.

Facts and figures Bovesse

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: La Bruyère
 • Populair merk: Sime
 • Groene stroom: 38,40%
 • Hoofdpostcode: 5081
 • Mazout: 2620 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,395
 • Stroomtarief kwh: €0,278
 • Gem. gasverbruik: 1430 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3495 kWh
energie-vergelijken-bovesse

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Start met je huis en woningdetails. Bijvoorbeeld de grootte van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de regio Bovesse is het gemiddelde verbruik ong. 1430 m3 & 3495 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Bereken het maximale kWh’s dat je genereert. Alle ingevoerde gegevens bepalen de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Maakt dit niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Rondom contracttermijn zijn er mogelijkheden voor 1 jarig tot 5 jarig of variabele tarieven / abonnementen. In de regel kan het uit om eens per jaar over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. Tarieven vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een overzicht met alle erkende energieleveranciers. Bij alle abonnementen zoek je details met betrekking tot oorsprong energie (groen of grijs), soort contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Bovesse, en de welkomstbonus. Selecteer de partij die rijmt met jouw wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een mooie aanbieder gespot? Klik op ‘Bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de afsluitpagina van het bedrijf. Zoals www.engie.be + www.ebem.be. De nieuwe energie-aanbieder neemt het papierwerk uit handen. Geen dag zonder gas of stroom in Bovesse


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €390 winst geven. Evenwel, wat zijn de andere opties voor een lagere energierekening? Via onze hunters check je 5 handige adviezen die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Tip 1: brengt tochtweringen aan bij deuren en ramen
 • Bespaartip 2: let goed op het energieverbruik als je een (nieuwe) koelkast koopt.
 • Praktische tip 3: kamerdeuren zoveel mogelijk gesloten houden.
 • Praktisch advies 4: je cv-pomp een stuk lager zetten.
 • Tip 5: zo min mogelijk halogeenverlichting gebruiken.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze experts raden aan: regel jaarlijks het overstappen in Bovesse. Op die manier bespaar je het meeste geld. Desalniettemin, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht tot het contract afloopt. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt altijd, switchen van aanbieder, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder van leverancier gewisseld? Vermoedelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of kiezen voor variabele tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft nooit extra te betalen als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast gedurende de contractperiode. Doorgaans worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in de eerste en zevende maand. Bij dit type contract is dus met name interessant als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is wat het energietarief is. En wellicht beloont de maatschappij jou met een hoge overstapkorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor energiecontracten geldt in de basis: contracten voor 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met velerlei kortlopende energiecontracten voor Bovesse. Bij een langdurig contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Maar, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je jaarlijks een concurrerende welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, meestal faciliteert jouw geselecteerde gas en stroom aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle contracten en kies de voordeligste partij. Zoals Eneco, Lampiris en Energy People. Bij de volgende stap kies je de ingangsdatum (start levering). Jullie toekomstige gas en stroom organisatie zal precies op die dag starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Middels onze vergelijker ontdek je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.comfortenergy.be, dan ontdek je dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is de achterliggende reden? Kinderspel: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Met behulp van goedkope tarieven en intense welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En op die manier stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Bovesse vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Bovesse en vind de beste deal voor jouw situatie

Duurzame energie in Bovesse

De meeste energie aanbieders verschaffen onderhand groene stroom in Bovesse. Rondom dit thema zijn er veel verschillen. Hoe ze de groene stroom inkopen varieert per leverancier. Niet ieder “groene stroom” contract is daadwerkelijk groen. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte aangemerkt als duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat energie aanbieders echt helemaal groen zijn? Selecteer dan het filter “100% groene stroom uit BE”. Daarna kan je authentieke groene energieleveranciers in Bovesse vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Rondom de gemeente La Bruyère onderscheiden we verscheidene projectenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Je kunt denken aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 5081. In de regio kan je meer en meer financieel aantrekkelijk participeren in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook ziet de gemeente graag dat we het eigen energieverbruik gaan beperken. In 2050 moet Namen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Dak met zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Integreren van de zonneboiler
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En niet te vergeten: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk ook de Belangrijke energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk ook OCTA+ energie.