Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Dave

Op je gemak energie vergelijken in Dave? Met behulp van onze website doorzoek je overzichtelijk alle verkrijgbare energieleveranciers als bijvoorbeeld Eneco en Poweo. Schets jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en check welke energieleverancier in Dave de laagste prijs biedt. Daarnaast lees je op deze pagina waardevolle info over onderwerpen zoals stroomtarieven en variabele of vaste tarieven. Daarnaast geven wij tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Namur
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,398
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,281
Gemiddeld verbruik: 1445 m3 en 3510 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende energiebedrijvenbij elkaar
 • Geen addertjes onder het gras
 • Besparing loopt op tot € 325,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Dave?

Wij zien steeds meer energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Dave. Van Engie tot aanbieders zoals Luminus, er zijn opties bij de vleet. Hedendaags kun je kiezen uit circa 40 organisaties. Deze aanbieders werken allemaal op basis van het net van Ideg. Het is vrijwel uitgesloten om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dit scenario hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Nieuwsgierig welke gas & stroom organisaties je kunt kiezen? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Dave is in april 2024? Voer eenvoudig de benodigde gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en regel jouw overstap eenvoudig online. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Echter, maatschappijen focussen toch allemaal op andere dingen. Bij een storing, dan ga je er vanuit dat er snel een monteur komt. Kortom: kijk niet alléén naar prijs. Onderaan de streep wil iedereen een goede én goedkope maatschappij. Dat is logisch natuurlijk. Aan de hand van de energietarievenvergelijker vind je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Dave, altijd op basis van jouw verbruik. Specifieke wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. Aan de hand van selecties maken in de energievergelijker ontdekt men simpel en snel een energie-abonnement dat klopt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Dave

 • Engie: Meester over je verbruik
 • OCTA+: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Lampiris: Zelf verbruik in de gaten houden
 • MEGA: Meer dan energie!
 • Essent: Diverse looptijden
 • Eneco: Meer waar voor je geld
 • Luminus: Een passend contract voor elk huishouden
 • Elegant: Met praktische energie-bespaartips
 • Watz: Verstand van zaken!
 • Wase Wind: Prettige klantendienst
 • Comfort Energy: Transparant en eerlijk
 • Poweo: Duidelijke website

Hoe duur is energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen april 2024)

De pakketten van gas en stroom leveranciers en de energietarieven zijn weer anders per regio. Dit komt doordat er diverse beheerders op deze markt werken. Elke netbeheerder gebruikt zijn eigen tarieven voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van stroom in Dave heet Ideg. De kosten van het netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Namur wordt transport van het aardgas beheerd door Ideg. In het geval van een storing wordt dit door hen geregeld.

Facts and figures Dave

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Namur
 • Populaire CV: ACV
 • Groene energie: 38,70%
 • Centrale postcode: 5100
 • Verbruik Mazout: 2650 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,398
 • Stroomtarief kwh: €0,281
 • Gem. gasverbruik: 1445 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3510 kWh
energie-vergelijken-dave

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Als eerste de basisinformatie. Daarmee wordt bedoeld; grootte van het gezin, en postcode + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In en rondom Dave ligt dat gemiddeld op circa 1445 m3 en 3510 kWh. Gebruik jij geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Sprake van zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je opwekt. Deze factoren bepalen jouw energierekening.

 3. Kies type energie en contracttermijn.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Geen voorkeur? Laat deze optie achterwege. Inzake prijsafspraken kan men gaan voor producten van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist wisselende korte termijn modelcontracten. Doorgaans is het een goed idee om ieder jaar een nieuw contract te kiezen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Je gaat nu door naar de totaallijst met alle mogelijke aanbieders + contracten. Bij alle abonnementen zie je specificaties met betrekking tot herkomst van stroom en gas, duur van het contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Dave, en de welkomstbonus. Selecteer de leverancier die rijmt met jouw zoekopdracht.

 5. Regel online je overstap

  Een populaire korting gecheckt? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de relevante pagina op de website van de energieleverancier. O.a. www.energie2030.be of natuurlijk www.comfortenergy.be. Jouw toekomstige aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Geen dag zonder gas of stroom in Dave


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan meer dan €295 winst geven. Desondanks, is er nog meer mogelijk voor lagere maandlasten? Via onze hunters bekijk jij 5 bruikbare tips & tricks die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaartip 1: doe de kraan dicht als je ‘m niet gebruikt
 • Bezuinigtip 2: neem een koelkastdeur die goed sluit
 • Praktisch advies 3: aan een lagere temperatuur wennen in je huis door de kachel lager zetten.
 • Praktisch advies 4: tochtstrips gebruiken.
 • Bezuinigtip 5: profiteer van gratis daglicht

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om een nieuw energiecontract te nemen?

We ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? Onze specialisten geven als tip: regel jaarlijks het overstappen in Dave. Zodanig ben je het voordeligst uit. Let op, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is de looptijd van je contract voorbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt kan je al overstappen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, doorgaans levert dat wel een boete op. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag te allen tijde switchen, en je zult ook geen boete ontvangen. Ben je nog nooit geswitcht? Waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid binnen het modelcontract. Dikwijls vinden deze wijzigingen plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij variabele prijzen kan dus uit op het moment dat de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En mogelijk krijg je ook nog eens een nieuwe klanten bonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiewereld geldt: contracten voor een langere periode zijn vrijwel altijd duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Dave. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Desondanks, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je jaarlijks zo’n concurrerende welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, meestal verwerkt de gekozen gas en stroom maatschappij de opzegging van de actuele contracten door middel van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle contracten en kies de goedkoopste leverancier. Bedrijven als OCTA+, Lampiris en ZENO. Ook selecteer je de ingangsdatum van het contract. Jouw betreffende energieleverancier zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan op de website van de leverancier?

Middels de Energiehunter bekijk je altijd de laagste prijzen. Indien je zelf een website bezoekt als www.poweo.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat dit vaak fors duurder is. Hoe komt dat? Heel eenvoudig: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Geholpen door voordelige tarieven en intense welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door deze strategie zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Dave vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Dave en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Dave

Een aanzienlijk deel van de organisaties leveren onderwijl groene stroom in Dave. Echter is er veel variatie te vinden. De herkomst van groene stroom is zeer divers. Niet alle groene stroom heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ten onrechte neergezet als “groen”. 100% zeker weten dat leveranciers een groen beleid hanteren? Neem dan een filter voor “Groen gas/elektra uit België”. Jij kan dan echte groene energieleveranciers in Dave vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de buurt van de gemeente Namur zien we verscheidene projectendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 5100. In deze plaats kan je wellicht financieel aantrekkelijk meewerken met duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook moedigt de gemeente ons aan om ons eigen huis te verduurzamen. In een korte tijd moet Namen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Warm water via de zonneboiler
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En niet te vergeten: realiseer een besparing op energiegebruik. Check ook onze Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Check ook Watz energie.