Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Wépion

Zonder problemen energie vergelijken in Wépion? Via www.energiehunter.be tref je snel en simpel alle bekende energie aanbieders. Je kunt denken aan Engie & Antargaz. Vul de postcode en het huisnummer in, begroot het stroom- en gasverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Wépion prijstechnisch het meest interessant is. Tevens vergaar je via de Energiehunter praktische info over onderwerpen als bijv. verschillende gasregio’s en verschillende contractsoorten. Bovendien vind je hier een lijstje met 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Namur
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,401
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,284
Gemiddeld verbruik: 1460 m3 en 3310 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire providers in een overzicht
 • Je ziet direct wat het kost
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 250,00.

Moeiteloos overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Wépion?

Wij zien meer en meer energieleveranciers actief in Wépion. Van Poweo tot bijvoorbeeld Luminus, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Momenteel is het aanbod ongeveer 20 aanbieders. Deze bedrijven gebruiken allen het gas- en elektra netwerk van Ideg. Het is niet mogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. In deze context is de energiesimulator toe te passen. Nieuwsgierig welke gas en stroom leveranciers in deze regio actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Wépion is voor jouw verbruik? Geef vlug jouw gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en stap binnen 5 minuten over. Check daarnaast de 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Echter, energie-aanbieders hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. In het geval van gasstoringen of stroomproblemen, dan is het wenselijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Conclusie: houd ook rekening met kwaliteit service. Uiteindelijk zoekt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! Dat is nooit anders geweest. Dankzij onze prijzencheck ontdek je rap de goedkoopste energieleverancier van Wépion, specifiek voor jouw situatie. Wil je kunnen filteren? Ook dat bieden wij. D.m.v selecties maken in de tool detecteert men gemakkelijk een energieovereenkomst dat matcht met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Wépion

 • Engie: Eenvoudig verbruik inzien
 • OCTA+: Grip op verbruik en de kosten
 • Lampiris: Altijd inzicht in het verbruik
 • MEGA: Eerlijk en transparant
 • Essent: Eerlijk en transparant
 • Eneco: Altijd scherpe acties
 • Luminus: Eigen account
 • Elegant: Eerlijk en transparant
 • Watz: Een passend contract voor elk huishouden
 • Wase Wind: Eigen windparken door hele land
 • Comfort Energy: Exclusieve kortingen
 • Poweo: Prima klantendienst

Wat zijn de actuele energieprijzen in mijn woonwijk? (Prijzen juni 2024)

De aansluitingen van maatschappijen en de tarieven variëren per postcodegebied. Dat zit’m in het feit dat er verschillende beheerders werkzaam zijn. Iedere afzonderlijke beheerder past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstellingen voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van het stroom in Wépion is Ideg. De tarieven die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per woonplaats weer anders. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Namur valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Ideg. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Feiten en cijfers Wépion

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Namur
 • Populaire CV: De Dietrich
 • Groene energie: 39,00%
 • Hoofdpostcode: 5100
 • Verbruik Mazout: 2680 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,401
 • Stroomtarief kwh: €0,284
 • Gem. gasverbruik: 1460 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3310 kWh
energie-vergelijken-wepion

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Specificeer jouw situatie

  Begin met je woning en gezinssituatie. Dit zijn omvang van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? In de regio Wépion is het gemiddelde verbruik ong. 1460 m3 en 3310 kWh. Woon jij volledig gasloos? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Sprake van zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. De data die je invult hebben invloed op het energietarief.

 3. Specificeer type energie en de looptijd.

  Voorbeelden zijn groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Betreffende contracten kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar tot 5 jaar en specifieke model (variabele) prijzen. Door de bank genomen kan het uit om jaarlijks een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Wat daarna komt is een opsomming met alle verkrijgbare maatschappijen en contracten. Bij ieder pakket zie je informatie met betrekking tot soort stroom/gas, duur van het contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Wépion, en nieuwe contracten bonus. Kies de partij die matcht met jouw voorwaarden.

 5. Regel online je overstap

  Een geldige aanbieding in het lijstje? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de pagina van het bedrijf. Bijvoorbeeld www.luminus.be + www.aspiravi.be. De betreffende energie-partij neemt het administratieve deel voor zich. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Wépion


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan meer dan €270 opleveren. Maar, wat kan je nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via onze hunters bekijk je 5 handige tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigtip 1: voorkom dat het tocht in huis
 • Praktisch advies 2: zorg dat de koelkast op een koele plek staat
 • Bezuinigadvies 3: zorg dat je pan goed op de warmtebron past
 • Bezuinigadvies 4: gebruik zo weinig mogelijk apparaten die warm worden.
 • Bespaaradvies 5: kies voor een klokthermostaat

Advies bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen?

Mensen vragen regelmatig: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energie-experts raden aan: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Wépion. Op die manier is de besparing het grootst. Belangrijk, doe dit wel op het juiste moment. Einde contract in zicht? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt eerder overstappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Heb jij een modelcontract? In zo’n situatie mag men switchen van maatschappij, en je betaalt geen boete. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In zo’n geval is je contract dan al tijden verlopen. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Kiezen voor lange termijn of een modelovereenkomst?

Zodra je een nieuw contract neemt zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij modelovereenkomsten. Door de bank genomen kom je deze tariefupdate tegen in de eerste en zevende maand. Bij het variabele alternatief is dus met name interessant als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: dit meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je heel exact weet wat je de komende jaren betaalt. En tevens krijg jij daarnaast ook een introductiekorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In het energielandschap geldt in beginsel: contracten voor een langere periode zijn duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Wépion. Bij een contract met een langere looptijd betaal je per kWh en M3 iets minder. Daarentegen, bij 12 maandelijkse contracten krijg je ieder jaar een persoonlijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, standaard faciliteert jouw geselecteerde gas en stroom leverancier het volledige overstaptraject met de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor de goedkoopste of meest populaire aanbieder. Zoals Luminus, ENGIE of natuurlijk Trevion. Daarna beslis je over wanneer het contract in moet gaan. Je nieuwe organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan via de site van de maatschappij?

Via www.energiehunter.be ontdek je altijd de laagste prijzen. Zodra je een website opent zoals www.comfortenergy.be, dan kom je tot de ontdekking dat de energie hier fors duurder is. Hoe komt dat? Super simpel: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Dankzij lage kosten en fikse welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door het resultaat daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Wépion vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Wépion en sluit een goed abonnement af die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Wépion

Een groot deel van de energie aanbieders bieden ondertussen groene stroom in Wépion. Op dit front kunnen grote verschillen optreden. De afkomst van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet elk “groene energie” label is ook echt duurzaam. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist aangemerkt als duurzaam. De zekerheid hebben dat energiemaatschappijen 100% transparant zijn? Neem dan een filter voor “Groen uit NL”. Dan kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Wépion vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Maak jouw regio groener
In het leefgebied van de gemeente Namur onderscheiden we steeds meer opdrachten met doelstellingen voor duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 5100. In deze buurt kan je soms zeer betaalbaar meedoen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Uiteraard is het aan te raden om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In 2050 moet Namen energieneutraal zijn (los van gas). Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Zonnepanelen op het dak
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Zonneboiler installeren
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk info over Praktische energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk ook Elegant energie.