Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Erpent

Zonder problemen energie vergelijken in Erpent? Middels energiehunter.be vind je eenvoudig alle verkrijgbare maatschappijen als bijv. Luminus en Lampirus. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en check welke energieleverancier in Erpent de beste deal heeft! Verder check je op deze website bruikbare info over zaken als verschillende aanbieders en uitleg over jouw energierekening. Voorts komen we met tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Namur
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,403
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,286
Gemiddeld verbruik: 1470 m3 en 3320 kwh
Populaire aanbiederEngie

Eenvoudig vergelijken

 • Alle bekende maatschappijenonder elkaar
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Besparingen mogelijk tot wel € 230,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Erpent?

Wij zien nogal wat energieleveranciers actief in de regio Erpent. Dat gaat van Antargaz tot bijvoorbeeld Comfort Energy, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Tegenwoordig kun je kiezen uit circa 30 energie aanbieders. Deze aanbieders maken allemaal gebruik van het gas- en stroom netwerk van Ideg. Het is niet te doen om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie moet je zeker de energiesimulator proberen. Benieuwd welke gas & stroom aanbieders mogelijk zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Erpent is voor jouw verbruik? Vul hieronderjouw eigen gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en stap meteen over. Meer weten? Check onze 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en in de winter is het lekker warm in huis. Daartegenover, gas en stroom aanbieders hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. In het geval van stroom en gas storingen, dan ga je er vanuit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Met andere woorden: staar je niet blind op tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt elke Belg een goede én goedkope maatschappij. En wij begrijpen dat! Geholpen door onze prijzencheck ontdek je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Erpent, die past bij jouw plaatje. Speur je naar iets unieks? Dit is zelfstandig in te regelen. Via selecties in onze vergelijker zoekt men probleemloos een energiecontract dat aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Erpent

 • Engie: Met praktische energie-bespaartips
 • OCTA+: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Lampiris: Online energiesimulator
 • MEGA: Goed bereikbare klantendienst
 • Essent: Tot 31% besparen op je verwarmingskosten met Tado
 • Eneco: Contact via telefoon, mail en social media
 • Luminus: Alle producten brengen een ecologische oplossing
 • Elegant: Contact via telefoon, mail en social media
 • Watz: Elektriciteit en aardgas tegen de best haalbare prijs
 • Wase Wind: Prettige klantendienst
 • Comfort Energy: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Poweo: Transparantie en zekerheid met Poweo Fix

Wat zijn de actuele energieprijzen in de regio? (Prijzen april 2024)

De producten van bedrijven en de prijzen zijn weer anders per regio. De achterliggende reden is dat er nogal wat netbeheerders actief zijn. Iedere beheerder van het net hanteert eigen prijsstellingen voor logistiek. De huidige elektriciteit netbeheerder in Erpent is Ideg. De tarieven voor het beheer van het netwerk verschillen per regio. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Namur valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Ideg. Bij een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Feiten en cijfers Erpent

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Namur
 • Populaire CV: Junkers
 • Groene energie: 39,20%
 • Hoofdpostcode: 5101
 • Verbruik Mazout: 2700 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,403
 • Stroomtarief kwh: €0,286
 • Gem. gasverbruik: 1470 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3320 kWh
energie-vergelijken-erpent

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Geef woningdetails in

  Stap 1 is het invoeren van je contactgegevens. Onder andere de grootte van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de buurt van Erpent is dat gemiddeld 1470 m3 plus 3320 kWh. Gebruik jij geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je opwekt. De data die je invult bepalen het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer herkomst energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Is dit voor jou om het even? Sla dit dan over. Betreffende contracten kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jarig tot 5 jarig of een variabel contract. Vaak is het een goed idee om elk jaar opnieuw een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Energie vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een lijst met alle interessante energieleveranciers. Van alle contracten bekijk jij gegevens zoals type stroom/gas, type contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Erpent, en nieuwe klanten korting. Selecteer de partij die past bij de opgegeven wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een populaire prijsaanbieding gevonden? Druk op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de pagina van de leverancier. Zoals www.energie2030.be + www.comfortenergy.be. Jouw nieuwe energiemaatschappij regelt alles voor jou. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Erpent


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan tot wel €335 voordeel geven. Daartegenover, is er nog meer mogelijk voor lagere maandlasten? Hieronder lees jij 5 handige bespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bezuinigadvies 1: isoleer loze ruimtes zo veel mogelijk
 • Bespaaradvies 2: doe de koelkast zo veel mogelijk gesloten.
 • Bezuinigadvies 3: zorg dat je pan goed op de warmtebron past
 • Praktische tip 4: zo min mogelijk een elektrische kachel gebruiken.
 • Tip 5: Houd de brievenbus dicht

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers raden aan: regel jaarlijks het overstappen in Erpent. Daarna betaal je het minst voor je energie. Desalniettemin, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Komt het einde van het contract dichterbij? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst kan je al overstappen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan moet je wellicht nog even wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Heb jij een modelcontract? Je mag te allen tijde switchen van maatschappij, en je betaalt geen boete. Heb jij geen ervaring met overstappen? Waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energietarieven nemen of wil jij een model contract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder moet je een belangrijke keuze maken: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij de modelovereenkomst. Doorgaans worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1 januari en op 1 juli. Binnen deze flex-overeenkomst kan positief uitvallen wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je gaat betalen. En misschien is er sprake van een scherpe welkomstbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In energieland geldt in de basis: een contract voor meerdere jaren zijn eigenlijk altijd prijziger dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Erpent. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Maar, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg jij ieder jaar zo’n concurrerende welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, vaak regelt jouw nieuwe gas en stroom leverancier het opzeggen van het huidige contract door de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer een beschikbare maatschappij. Zoals Eneco, Lampiris + Elegant. Daarnaast bespreek je het moment waarop het contract ingaat. De nieuwe gas en stroom maatschappij zal precies op die dag starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan op de website van de leverancier?

Door gebruik te maken van energiehunter.be achterhaal je altijd de scherpste aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.lampiris.be, dan ontdek je dat je daar veel duurder uit bent. Wat is de achterliggende reden? Kinderspel: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Met behulp van lagere onkosten en intense welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Erpent vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Erpent en sluit een goed abonnement af voor jouw verbruik

Duurzame energie in Erpent

Het gros van de maatschappijen bieden op dit moment groene stroom in Erpent. Binnen dit domein is hier veel variatie in mogelijk. De afkomst van groene stroom is zeer wisselend. Niet ieder “groene stroom” contract is daadwerkelijk groen. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt oneerlijk 100% duurzaam genoemd. Er op kunnen vertrouwen dat leveranciers 100% transparant zijn? Neem dan een filter voor “Groene Energie uit België”. Daarna kan je alle groene energieleveranciers in Erpent vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de buurt van de gemeente Namur zien we vele acties rondom duurzame energie. Aspecten als windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 5101. In deze buurt kan je meer en meer tegen een aantrekkelijke prijs bijdragen aan gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook ziet de gemeente graag dat we jouw eigen energieverbruik te minderen. Op termijn moet Namen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk ook de 5 nuttige energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Check ook Antargaz energie.