Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Boignée

Gemakkelijk energie vergelijken in Boignée? Met behulp van onze website vind je snel en simpel alle grote energieleveranciers. Je kunt denken aan Mega & Comfort Energy. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Boignée de scherpste prijs kan bieden. Voorts check je op deze pagina nuttige informatie informatie over thema’s als o.a. leveranciers en tips om te besparen op energie. Ook bieden wij een aantal tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Sombreffe
Netbeheerder Elektra:Onbekend
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,406
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,289
Gemiddeld verbruik: 1485 m3 en 3335 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote providers naast elkaar
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Gemiddelde besparing van € 285,00.

Eenvoudig overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Boignée?

Wij zien best veel energieleveranciers in Boignée. Dit loopt van Poweo tot Comfort Energy, er zijn meer leveranciers dan ooit. Op dit ogenblik tellen we ruim 30 energieleveranciers. Deze energieleveranciers gebruiken allen het gas- en elektra netwerk van Onbekend. Het is niet te doen om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In deze context moet je zeker de energiesimulator proberen. Achterhalen welke gas en stroom bedrijven er beschikbaar zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Boignée is voor jouw situatie? Voer gemakkelijk de benodigde gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Zie ook onze 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en in de winter is het lekker warm in huis. Daartegenover, gas & stroom maatschappijen handelen allemaal op hun eigen manier. In een situatie als een stroomstoring, dan ga je er vanuit dat er snel een monteur komt. Het punt is: kijk verder dan de tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk wenst elke consument niet teveel betalen voor energie. En dat is meer dan logisch. Aan de hand van de energietarievenvergelijker bekijk je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Boignée, voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Ook dit kun je hier vinden. Geholpen door selecties maken in de tarievenvergelijker zoekt men eenvoudig een energieovereenkomst dat rijmt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Boignée

 • Engie: Handige website
 • OCTA+: Met handige energiesimulator
 • Lampiris: Verstand van zaken!
 • MEGA: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Essent: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Eneco: 16/20 Greenpace score
 • Luminus: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Elegant: Gemakkelijke verhuisservice
 • Watz: Online facturen bekijken
 • Wase Wind: Altijd bereikbaar
 • Comfort Energy: Overzichtelijke contracten
 • Poweo: Transparante prijzen

Hoe duur is energie in mijn regio? (Prijzen mei 2024)

De producten van gas en stroom aanbieders en de kosten kunnen verschillen per locatie. Dit komt doordat er verscheidene netbeheerders op deze markt werken. Iedere gas en stroom beheerder hanteert weer andere onkosten voor de transport van elektra en gas. De netbeheerder van het stroom in Boignée is Onbekend. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn weer anders per regio. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Sombreffe is de netbeheerder van het gas Ideg. Bij problemen met het gas kan je bij hen terecht voor vragen.

Cijfers en feiten Boignée

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Sombreffe
 • CV Merk: Wolf
 • Groene energie: 39,50%
 • Centrale postcode: 5140
 • Aantal mazout liters: 2730 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Onbekend
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,406
 • Stroomtarief kwh: €0,289
 • Gem. gasverbruik: 1485 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3335 kWh
energie-vergelijken-boignee

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Start met je woning en gezinssituatie. Dit gaat over aantal gezinsleden, de postcode en het huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. In de regio Boignée ligt dit gemiddeld op 1485 m3 en 3335 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Zonnepanelen op je dak? Vul het totale kWh in dat je realiseert. Al deze zaken beïnvloeden het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer soort energie en contracttermijn.

  Je hebt de keuze uit groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Ben jij neutraal? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Betreffende contractduur heb je de keuze uit o.a. 1 jarig tot 5 jarig of flexibele model-abonnementen. Normaliter is het verstandig om elke 12 maanden weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Er volgt nu een overzicht met alle verkrijgbare aanbieders + contracten. Van alle pakketten zie jij details zoals type stroom/gas, contractsduur, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Boignée, en de eventuele korting. Selecteer de partij die rijmt met jouw budget.

 5. Stap online over

  Een relevante aanbieding gecheckt? Klik op ‘Bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de afsluitpagina van het bedrijf. Onder andere www.luminus.be + www.elegant.be. De door jou gekozen energieleverancier zegt jouw huidige contract op. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Boignée


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan soms wel €325 winst geven. Evenwel, kan ik nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Op deze pagina check je 5 handige bespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Advies 1: meer truien en dekens gebruiken
 • Praktisch advies 2: neem een koelkastdeur die goed sluit
 • Tip 3: dekens op de bank leggen.
 • Praktische tip 4: geen open haard gebruiken.
 • Bezuinigtip 5: stap regelmatig over van energieleverancier

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze energiespecialisten adviseren: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Boignée. Zo kun je profiteren van lage prijzen. Desalniettemin, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor einddatum contract is het al mogelijk te switchen. Contract met bepaalde looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt eerder overstappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt dan meteen wisselen van aanbieder, en je betaalt geen boete. Ben je nog nooit geswitcht? In dat geval heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Energietarieven vastzetten of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij modelcontracten. Meestal worden de prijzen aangepast op 1 januari en op 1 juli. Bij dit soort contracten profiteer je dus ook als de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: dit meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je heel exact weet wat je de komende jaren betaalt. En daarnaast ontvang je ook wel een nieuwe klanten korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor energiecontracten hanteren we: een contract voor meerdere jaren zijn duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Boignée. Bij een langdurig contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Echter, bij een jaarcontract ontvang je alle jaren deze concurrerende welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, in de regel verzorgt de nieuwe energiemaatschappij de opzegging van de actuele contracten met de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer een nieuwe energieleverancier. Onder andere OCTA+, Essent of Trevion. Tevens kies je de ingangsdatum van het contract. De geselecteerde gas en stroom aanbieder zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Middels de Energiehunter vind je altijd de beste deals. Indien je zelf een website bezoekt als www.antargaz.be, dan zul je zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Dat gebeurd overal: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Middels voordelige tarieven en scherpe welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door het resultaat daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Boignée vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Boignée en ontdek de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Boignée

Bijna alle energiemaatschappijen leveren momenteel groene stroom in Boignée. Binnen dit domein zijn er diverse keuzes te maken. De manier waarop groene stroom tot stand komt wijkt nogal af. Niet ieder “groene energie” contract is ook echt duurzaam. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt foutief “groen” genoemd. Er op kunnen vertrouwen dat organisaties een groen beleid hanteren? Selecteer in dit geval uiteraard voor “Groene Energie uit België”. In de volgende stap kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Boignée vergelijken, tegen de laagste prijs.

Draag bij aan een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente Sombreffe zien we steeds meer opdrachten met doelstellingen voor duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 5140. In deze omgeving kan je in toenemende mate zeer betaalbaar deelnemen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. De overheid wil ook ons verplichten om zelf maatregelen te treffen. In 2050 moet Namen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: minder energie verbruiken! Ga verder naar de Praktische energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk details over Eneco diensten.