Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Floreffe

Snel online energie vergelijken in Floreffe? Door gebruik te maken van energiehunter.be vind je snel en simpel alle interessante maatschappijen als Luminus & Comfort Energy. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Floreffe de laagste prijs biedt. Voorts lees je op energiehunter.be uitgebreide informatie over thema’s zoals maatschappijen en handige bespaartips. Bovendien geven wij praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Floreffe
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,419
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,259
Gemiddeld verbruik: 1525 m3 en 3335 kwh
Populaire aanbiederEneco

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle energiebedrijvenonder elkaar
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Enorme besparingen tot wel € 300,00.

Snel overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Floreffe?

We zien best veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Floreffe. Dit varieert van Eneco tot Mega, je ziet door de bomen het bos niet meer. Op dit ogenblik is het aanbod ongeveer 30 organisaties. Deze bedrijven lopen allemaal via het elektra- en gasnetwerk van Ideg. Het is vrijwel uitgesloten om handmatig alle prijzen te vergelijken. Daarvoor bieden wij de energiesimulator. Bekijken welke aanbieders er beschikbaar zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Floreffe is die past bij jouw verbruik? Voer eenvoudig je persoonlijke gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en stap meteen over. Meer weten? Check onze 5 hulpvolle bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Desondanks, gas en stroom leveranciers focussen toch allemaal op andere dingen. Is er sprake van een storing, dan is het wenselijk dat dit adequaat wordt opgelost. Anders gezegd: houd ook rekening met kwaliteit service. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt elke Belg een betaalbare en betrouwbare leverancier. En wij begrijpen dat! Aan de hand van onze energie achterhaal je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Floreffe, die matcht met jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is geen probleem! Dankzij keuzes in de energievergelijker achterhaal je moeiteloos een energieovereenkomst dat aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Floreffe

 • Engie: Met praktische energie-bespaartips
 • OCTA+: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Lampiris: Iedereen slimmer verbruiken!
 • MEGA: Eigen account
 • Essent: Altijd scherpe acties
 • Eneco: Meer waar voor je geld
 • Luminus: Reken jouw energiekoste online uit
 • Elegant: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Watz: Jonge frisse Belgische energieleverancier
 • Wase Wind: Exclusieve aanbiedingen
 • Comfort Energy: Gespreid betalen
 • Poweo: Online facturen bekijken

Wat zijn de energiekosten in de regio? (Prijzen maart 2024)

De condities van maatschappijen en de vergoedingen zijn weer anders per regio. De reden hiervan is dat er verscheidene beheerders werkzaam zijn. Elke beheerder wordt gekenmerkt door weer andere onkosten voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Floreffe heet Ideg. De prijzen van het netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Floreffe is de netbeheerder van het gas Ideg. Als er sprake is van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Facts and figures Floreffe

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Floreffe
 • CV Merk: Baxi
 • Aandeel duurzaam: 0,271%
 • Hoofdpostcode: 5150
 • Mazout verbruik: 1600 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,419
 • Stroomtarief kwh: €0,259
 • Gem. gasverbruik: 1525 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3335 kWh
energie-vergelijken-floreffe

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Start met je huis en woningdetails. Daarmee wordt bedoeld; aantal gezinsleden, en je adresgegevens.

 2. Vul energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de omgeving Floreffe gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1525 m3 + 3335 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat de zonnecellen renderen. Deze details werken door in de energiekosten.

 3. Specificeer type energie en abonnementsduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Laat dit dan open. Aangaande contracten kan je gaan voor een vast contract van bijv. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of variabele tarieven / abonnementen. Normaal is het gunstiger om eens in de 12 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Je ziet nu de resultaatpagina met alle mogelijke leveranciers en contracten. Bij alle contracten tref jij data over type energie, abonnementstermijn, de prijzen van gas en elektra in Floreffe, en de welkomstkorting. Selecteer de aanbieder die past bij jouw voorwaarden.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een passende kortingsactie gespot? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de bestelpagina van de aanbieder. Denk aan www.engie.be of natuurlijk www.eni.com. Jouw toekomstige energiemaatschappij zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo ben je zeker van gas en stroom in Floreffe


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan soms wel €380 voordeel geven. Desondanks, wil jij nog meer adviezen voor een lagere energierekening? Via de energiehunter profiteer je van 5 bruikbare tips & tricks waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: gebruik niet de standby modus
 • Tip 2: voorkom zoveel mogelijk halve wasjes
 • Praktisch advies 3: niet een te grote pan gebruiken.
 • Praktische tip 4: het beeldscherm uitzetten als je iets download.
 • Tip 5: stap regelmatig over van energieleverancier

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? Onze energiespecialisten zeggen: regel jaarlijks het overstappen in Floreffe. Daarna is de besparing het grootst. Alleen, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Komt het einde van het contract dichterbij? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk te switchen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt dan meteen wisselen van aanbieder, en je zult ook geen boete ontvangen. Ben je nog nooit geswitcht? Zeer waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Energietarieven vastzetten of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dat creëert financiële transparantie, en je betaalt niets extra’s als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen gedurende de contractperiode. Dikwijls kom je deze tariefupdate tegen in de eerste en zevende maand. Bij een variabel contract is dus met name interessant als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En eventueel beloont de maatschappij jou met een mooie korting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiewereld werkt het zo: meerjarige contracten zijn duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Floreffe. Kies je voor een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Toch, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang jij alle jaren zo’n hoge welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, standaard regelt de geselecteerde gas en stroom leverancier dat jouw huidige contract wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer de voordeligste aanbieder. Bijv. OCTA+, ENGIE of natuurlijk Ebem. Vervolgens kies je het moment waarop het contract ingaat. Je gekozen gas en stroom aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan via de site van de maatschappij?

Met behulp van de energievergelijker ontdek je altijd de beste deals. Indien je zelf een website bezoekt als www.comfortenergy.be, dan valt als eerste op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is de achterliggende reden? Heel eenvoudig: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Via lage prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Floreffe vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Floreffe en vind de beste deal voor jouw situatie

Duurzame energie in Floreffe

Een aanzienlijk deel van de leveranciers ondersteunen momenteel groene stroom in Floreffe. Als het gaat om groene energie kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De oorsprong van deze groene stroom verschilt nogal. Niet elk “groene stroom” label heeft ook echt een groene oorsprong. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte aangemerkt als duurzaam. De zekerheid hebben dat aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Ga dan voor de selectie “Groene energie uit NL”. Jij kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Floreffe vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de gemeente Floreffe zijn er verscheidene acties volledige gericht op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 5150. Als inwoner van deze plaats kan je meer en meer met financiële bonussen meedraaien in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook stimuleert de gemeente ons om zelf maatregelen te treffen. Op termijn moet Namen energieneutraal zijn (los van gas). Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En niet te vergeten: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk info over tips om minder gas en stroom te gebruiken of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Bekijk ook Engie.


Alle plaatsen in deze gemeente