Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Floriffoux

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Floriffoux? Geholpen door onze vergelijker doorzoek je gemakkelijk alle grote aanbieders als bijvoorbeeld Luminus & Antargaz. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en check welke energieleverancier in Floriffoux de laagste prijs biedt. Daarnaast lees je op onze website handige info over thema’s als o.a. maatschappijen en de slimme meter. Daarbij verschaffen wij jou nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Floreffe
Netbeheerder Elektra:Onbekend
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,409
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,252
Gemiddeld verbruik: 1500 m3 en 3350 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Supersnel vergelijken

 • Alle populaire providers naast elkaar
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Bespaar tot wel € 485,00.

Moeiteloos overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Floriffoux?

Er zijn best veel energieleveranciers actief in de regio Floriffoux. Van Eneco tot bijvoorbeeld Watz, er is gewoon veel te kiezen. Tegenwoordig is het aanbod ongeveer 35 bedrijven. Deze zijn allemaal aangesloten op het netwerk van Onbekend. Voor internetgebruikers is het lastig om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie kan jij onze energiesimulator gebruiken. Ontdekken welke gas en stroom maatschappijen je kunt kiezen? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Floriffoux is voor jouw situatie? Voer gelijk je persoonlijke gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en regel het overstappen direct. Meer weten? Check onze 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je je hebt altijd licht, en de verwarming werkt wanneer nodig. Desondanks, leveranciers kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij gasstoringen of stroomproblemen, dan wil je dat dit adequaat wordt opgelost. Conclusie: kijk verder dan de tarieven. Als het puntje bij paaltje komt wenst elke consument een goedkoop energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. D.m.v onze prijzencheck bekijk je rap de goedkoopste energieleverancier van Floriffoux, voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is zelfstandig in te regelen. Middels keuzes in de Energiehunter achterhaal jij zonder problemen een energieovereenkomst dat matcht met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Floriffoux

 • Engie: Online facturen bekijken
 • OCTA+: Reken jouw energiekoste online uit
 • Lampiris: Denkt met jou mee over besparen
 • MEGA: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Essent: Uitstekende klantenservice
 • Eneco: Ook met zonnepanelen
 • Luminus: Eenvoudig verbruik inzien
 • Elegant: 5-sterren klantenservice
 • Watz: Online prijs berekenen
 • Wase Wind: Contact via telefoon, mail en social media
 • Comfort Energy: Exclusieve kortingen
 • Poweo: Verstand van (duurzame) energie

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn regio? (Prijzen april 2024)

De beschikbare producten leveranciers en de prijzen zijn in elke plaats weer anders. De reden hiervan is dat er nogal wat beheerders dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas hanteert weer andere onkosten voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder (elektra) in Floriffoux heet Onbekend. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Floreffe wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Ideg. Bij problemen met het gas zullen zij dit afhandelen.

Cijfers en feiten Floriffoux

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Floreffe
 • CV Merk: AWB
 • Aandeel duurzaam: 39,80%
 • Hoofdpostcode: 5150
 • Gem. mazout: 2760 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Onbekend
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,409
 • Stroomtarief kwh: €0,252
 • Gem. gasverbruik: 1500 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3350 kWh
energie-vergelijken-floriffoux

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Allereerste je huis en woningdetails. Bijvoorbeeld de grootte van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Schat jouw verbruik

  Hoeveel energie verbruik jij? In Floriffoux ligt dit gemiddeld op 1500 m3 en 3350 kWh. Bezit je een gasloze woning. Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat er jaarlijks wordt opgewekt. De data die je invult zie je weer terug in de kosten van energie.

 3. Kies herkomst energie en de contractlooptijd.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Maakt dit niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Omtrent contracten kan men gaan voor producten van 1, 3, of 5 jaar, en flexibele model-abonnementen. In algemene zin is het een goed idee om eens per jaar een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  In de volgende stap vind je een handig overzicht met alle verkrijgbare leveranciers en contracten. Bij alle abonnementen vind jij informatie m.b.t. herkomst van stroom en gas, contractsduur, de prijzen van gas en elektra in Floriffoux, en de welkomstbonus. Selecteer de organisatie die past bij de opgegeven wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een actuele actie tegengekomen? Klik op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de aanvraag-pagina van de energieleverancier. Bijvoorbeeld www.octaplus.be en ook www.comfortenergy.be. De betreffende maatschappij zegt jouw huidige contract op. Nooit zonder stroom en gas in Floriffoux


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €330 voordeel geven. Echter, zijn er meerdere mogelijkheden om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Via de energiehunter profiteer je van 5 handige bespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaartip 1: deksel op de pan houden wanneer je kookt
 • Bespaartip 2: zorg dat er geen lampjes blijven branden als je de vaatwasser uit zet.
 • Praktische tip 3: dekens op de bank leggen.
 • Praktisch advies 4: zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat.
 • Tip 5: kies voor het eco-programma op de vaatwasser of wasmachine

Info over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Mensen vragen regelmatig: wanneer moet ik overstappen? Onze energiespecialisten adviseren: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Floriffoux. Dan realiseer je de hoogste besparing. Let op, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Heb jij een modelcontract? In dat scenario kan iedereen overstappen van aanbieder, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder van leverancier gewisseld? In zo’n geval is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Energietarieven vastzetten of overeenkomst met flex-tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen tijdens halfjaarlijkse indexaties. In algemene zin vindt deze jaarlijkse indexatie plaats begin januari en rond juli. Bij variabele prijzen kan dus uit op het moment dat de energieprijzen dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel exact weet wat het energietarief is. En eventueel beloont de maatschappij jou met een mooie korting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In het energielandschap is het principe: contracten voor 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met diverse kortlopende energiecontracten voor Floriffoux. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Echter, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je ieder jaar deze concurrerende welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, vaak verzorgt de aanstaande aanbieder het opzeggen van het huidige contract middels de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en selecteer een nieuwe energieleverancier. Zoals Luminus, ENGIE of natuurlijk ZENO. Ook bespreek je de ingangsdatum (start levering). Je aanstaande aanbieder zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Aan de hand van deze website vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.essent.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is daarvan de reden? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Met behulp van goedkope prijzen en goede welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door het resultaat daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Floriffoux vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Floriffoux en sluit een goed abonnement af voor jouw verbruik

Duurzame energie in Floriffoux

Het merendeel van de organisaties leveren op dit moment groene stroom in Floriffoux. Op dit front is hier veel variatie in mogelijk. De manier waarop groene stroom tot stand komt varieert per leverancier. Niet elk groene stroom label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onrechtmatig gelabeld als “groen”. Er zeker van zijn dat organisaties een groene strategie voeren? Gebruik dan zeker weten “Groene Energie uit België”. Daarna kan je authentieke groene energieleveranciers in Floriffoux vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de gemeente Floreffe zien we allerlei acties binnen het domein duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 5150. Als inwoner van deze plaats kan je steeds vaker vrij voordelig meewerken met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij zelf maatregelen te treffen. In een korte tijd moet Namen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Zonnepanelen op het dak
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En niet te vergeten: beperkt je verbruik van gas en stroom. Ga verder naar de 5 nuttige energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Doorzoek informatie over Mega diensten.