Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Lesve

Zonder problemen energie vergelijken in Lesve? Geholpen door onze website ontdek je snel en simpel alle erkende bedrijven als o.a. Engie & Aspiravi. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en kom erachter welke energieleverancier in Lesve prijstechnisch het meest interessant is. Verder vergaar je via de Energiehunter praktische info over zaken als o.a. de overstapservice en vaste en variabele tarieven. Tevens komen we met tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Profondeville
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,414
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,257
Gemiddeld verbruik: 1525 m3 en 3375 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende leveranciersvergelijken
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 215,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Lesve?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers in Lesve. Dit loopt van Poweo tot bijvoorbeeld Comfort Energy, de keuze is enorm. Op dit moment heb je de keuze uit zo’n 20 organisaties. Deze aanbieders gebruiken allen het gas- en elektra netwerk van Ideg. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dit scenario bieden wij de energiesimulator. Ontdekken welke gas & stroom maatschappijen je kunt kiezen? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Lesve is voor jouw verbruik? Geef hieronderjouw eigen gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Overtuigd? Lees de 5 nuttige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, je je hebt altijd licht, en je hebt aan aangenaam warm huis. Echter, energiemaatschappijen handelen allemaal op hun eigen manier. Bij voorvallen als gasstoringen of stroomproblemen, dan is het prioriteit dat dit adequaat wordt opgelost. Het punt is: houd ook rekening met kwaliteit service. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen een goedkope energieleverancier. En dit is heel snel te regelen. Via onze prijzencheck ontdek je snel de goedkoopste energieleverancier van Lesve, die past bij jouw plaatje. Zoeken op unieke aspecten? Dat kun je zelf bepalen. Middels filters in de prijzenvergelijker ontdekt men gemakkelijk een energieovereenkomst dat matcht met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Lesve

 • Engie: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • OCTA+: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Lampiris: Voor de klein- en grootverbruiker
 • MEGA: Overzichtelijke contracten
 • Essent: Slimme Tado thermostaat
 • Eneco: Met 95 eigen windmolens
 • Luminus: Ook flexibele prijzen
 • Elegant: Denkt met jou mee over besparen
 • Watz: Verstand van zaken!
 • Wase Wind: Diverse looptijden
 • Comfort Energy: Tankdiensten als keuring, saneren en plaatsen nieuwe tank
 • Poweo: Eigen account

Wat betaal ik voor energie in onze straat? (Prijzen mei 2024)

Het aanbod van gas en stroom bedrijven en de energietarieven zijn weer anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er verschillende netbeheerders werkzaam zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas hanteert weer aparte prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Lesve is Ideg. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Profondeville valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Ideg. In het geval van een storing zullen zij dit afhandelen.

Feiten en cijfers Lesve

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Profondeville
 • Populaire CV: Chappee
 • Groene energie: 18,20%
 • Postcode: 5170
 • Mazout consumptie: 2810 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,414
 • Stroomtarief kwh: €0,257
 • Gem. gasverbruik: 1525 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3375 kWh
energie-vergelijken-lesve

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Start met je woning en gezinssituatie. Daarmee wordt bedoeld; omvang van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Lesve ligt dat gemiddeld op circa 1525 m3 & 3375 kWh. Heb jij een gasloze woning? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze aspecten werken door in de kosten van energie.

 3. Selecteer type energie en contracttermijn.

  Voorbeelden zijn groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Laat deze optie achterwege. Met betrekking tot abonnementen heb je de keuze uit o.a. 1, 3, of 5 jaar, en specifieke model (variabele) prijzen. Meestal is het gunstiger om elke 12 of 24 maanden een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een opsomming met alle erkende energie aanbieders. Bij elk contract tref jij specificaties m.b.t. type energie, duur van het contract, de prijzen van gas en elektra in Lesve, en de welkomstkorting. Kies de leverancier die matcht met jouw wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een relevante actie gecheckt? Druk op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de afsluitpagina van het energiebedrijf. O.a. www.octaplus.be en ook www.ebem.be. De betreffende aanbieder zet alles netjes voor jou om. Altijd zekerheid van gas en stroom in Lesve


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan soms wel €335 voordeel geven. Daarentegen, wat zijn de andere opties om besparingen te realiseren op de energierekening? Via onze hunters vind je 5 concrete tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Tip 1: nemen van led verlichting
 • Praktische tip 2: maak van je koelkast geen iglo.
 • Praktische tip 3: plaats een doorstroombegrenzer
 • Bespaaradvies 4: zo min mogelijk een elektrische kachel gebruiken.
 • Advies 5: maak zoveel mogelijk gebruik van het daglicht

Info over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze energie-experts zijn erover eens: ga elke jaar opnieuw overstappen in Lesve. Daarna betaal je het minst voor je energie. Desondanks, doe dit wel op het juiste moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Ben je contractvrij? Je kunt altijd, switchen, zonder boete te betalen. Nog nooit overgestapt? Zeer waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een meerjarige contract of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft nooit extra te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen het modelcontract. Vaak worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd aan het begin- en halverwege het jaar. Bij het variabele alternatief is dus met name interessant als de kosten van gas en stroom dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: dit meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat je gaat betalen. En vaak krijg je ook nog eens een hoge overstapkorting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In het energielandschap hanteren we: contracten voor 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Lesve. Bij een langdurig contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Toch, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je jaarlijks zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, gewoonlijk regelt jouw nieuwe gas en stroom organisatie het volledige overstaptraject door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle contracten en neem een nieuwe leverancier. Bedrijven als Eneco, ENGIE of Belpower. Daarna beslis je over wanneer het contract in moet gaan. Jouw betreffende energiemaatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Geholpen door onze vergelijker check je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.ebem.be, dan kom je tot de ontdekking dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe komt dat? Super simpel: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Geholpen door lage prijzen en goede welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Op basis daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Lesve vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Lesve en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Lesve

Veel maatschappijen ondersteunen onderhand groene stroom in Lesve. Rondom dit thema zijn er veel verschillen. De manier waarop groene stroom tot stand komt is zeer wisselend. Niet elk groene stroom label draagt terecht die naam. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig geprofileerd als groen of duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat leveranciers eerlijk en duurzaam zijn? Kies dan het filter “Groene Energie uit België”. Vervolgens kan jij alle groene energieleveranciers in Lesve vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
Rondom de gemeente Profondeville bestaan er vele projectenmet doelstellingen voor duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 5170. In deze woonplaats kan je soms relatief goedkoop meedoen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Rond 2050 moet Namen volledig energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Huis met zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check ook onze Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bekijk details over Poweo diensten.