Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Jemeppe-Sur-Sambre

Op je gemak energie vergelijken in Jemeppe-Sur-Sambre? Via onze vergelijker vind je gemakkelijk alle grote bedrijven als bijv. Luminus & Aspiravi. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Jemeppe-Sur-Sambre voor jou de beste prijs heeft. Tevens verzamel je via de Energiehunter praktische informatie over onderwerpen als bijvoorbeeld energiegebruik in de regio en vaste en variabele tarieven. Daarnaast vind je hier een lijstje met 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Jemeppe-Sur-Sambre
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,421
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,261
Gemiddeld verbruik: 1535 m3 en 3345 kwh
Populaire aanbiederEngie

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle bekende energiebedrijveneenvoudig vergelijken
 • Je ziet direct wat het kost
 • Gemiddelde besparing van € 420,00.

Moeiteloos overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Jemeppe-Sur-Sambre?

Er zijn best veel energieleveranciers actief in de regio Jemeppe-Sur-Sambre. Dat loopt van Essent tot aanbieders zoals Comfort Energy, er zijn meer leveranciers dan ooit. Hedendaags zijn het zo’n 30 bedrijven. Zij lopen allemaal via het netwerk van Ideg. Het is onuitvoerbaar om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dat geval kun jij terecht bij de energiesimulator. Weten welke organisaties mogelijk zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Jemeppe-Sur-Sambre is? Voer direct de benodigde gegevens in, vind de laagste prijs, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Ga door naar de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en er is warm water in het hele huis. Desondanks, gas en stroom bedrijven verschillen wel degelijk van elkaar. Is er stroom en gas storingen, dan is het prioriteit dat er snel een monteur komt. Anders gezegd: vergelijk op meer dan alleen prijs. Alles bij elkaar genomen wenst elke consument niet teveel betalen voor energie. En dat snappen wij best! Aan de hand van onze prijzencheck check je vlug de goedkoopste energieleverancier van Jemeppe-Sur-Sambre, die matcht met jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is zelfstandig in te regelen. D.m.v jouw input in de tarievenvergelijker vindt men moeiteloos een energieovereenkomst dat matcht met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Jemeppe-Sur-Sambre

 • Engie: Online prijs berekenen
 • OCTA+: Online account
 • Lampiris: Online facturen bekijken
 • MEGA: Waar loyale klanten worden beloond
 • Essent: Altijd bereikbaar
 • Eneco: Loyaliteit wordt beloont via de Comfort Bonus
 • Luminus: Ook met zonnepanelen
 • Elegant: Een passend contract voor elk huishouden
 • Watz: Verstand van (duurzame) energie
 • Wase Wind: Online grip op je kosten
 • Comfort Energy: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Poweo: Ook modelcontracten

Wat zijn de energiekosten in mijn regio? (Prijzen maart 2024)

De beschikbare producten organisaties en de prijzen zijn anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er veel netbeheerders service verlenen. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas heeft weer aparte prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Jemeppe-Sur-Sambre heet Ideg. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Jemeppe-Sur-Sambre wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Ideg. In het geval van een storing wordt dit door hen verholpen.

Kerngegevens Jemeppe-Sur-Sambre

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Jemeppe-Sur-Sambre
 • CV ketel: Brotje
 • Aandeel groen: 0,273%
 • Centrale postcode: 5190
 • Mazout verbruik: 1620 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,421
 • Stroomtarief kwh: €0,261
 • Gem. gasverbruik: 1535 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3345 kWh
energie-vergelijken-jemeppe-sur-sambre

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Situatieschets

  Natuurlijk je huis en woningdetails. Dit gaat over grootte van het gezin, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Energieverbruik schatten

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Jemeppe-Sur-Sambre ligt dit gemiddeld op 1535 m3 + 3345 kWh. Verbruik je geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je realiseert. Alle ingevoerde gegevens hebben invloed op jouw energierekening.

 3. Kies herkomst energie en contractduur.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Hoef jij geen groene stroom? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Betreffende prijs zekerheden kan men gaan voor producten van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een modelcontract. Normaal is het gunstiger om elke 12 of 24 maanden een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Wat volgt is de resultaatpagina met alle mogelijke energie aanbieders. Van alle abonnementen vind jij informatie met betrekking tot oorsprong energie (groen of grijs), contracttermijn, de kostprijs van gas en elektra in Jemeppe-Sur-Sambre, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de leverancier die overeenkomst met jouw wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een geschikte korting beschikbaar? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de relevante pagina op de website van de energieleverancier. Bijv. www.energie2030.be of www.comfortenergy.be. Jouw aanstaande energie-aanbieder neemt het administratieve deel voor zich. Geen dag zonder gas of stroom in Jemeppe-Sur-Sambre


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan tot wel €275 voordeel geven. Evenwel, kan ik nog meer doen voor lagere maandlasten? Hierna check je vijf energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Praktische tip 1: gebruik niet de standby modus
 • Tip 2: eerst de vaatwasser goed vullen, voordat je hem aanzet.
 • Praktische tip 3: was met waterbesparing
 • Praktische tip 4: een hr-ketel gebruiken.
 • Praktisch advies 5: laat het licht in overloop of hal niet onnodig aan

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze energie-experts zeggen altijd: maak een sport van het overstappen in Jemeppe-Sur-Sambre. Zodoende is de besparing het grootst. Alleen, let wel even op wanneer je dit doet. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met bepaalde looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar daar zit wel een boete aan vast. Ben je contractvrij? Je kunt dan meteen wisselen van maatschappij, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Ben je nog nooit geswitcht? Zeer waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energieprijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bij te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij modelovereenkomsten. Vaak vinden deze wijzigingen plaats begin januari en rond juli. Bij het variabele alternatief werkt in jouw voordeel als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat de kosten gaan zijn. En misschien wordt je wel beloond met een hoge overstapkorting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In het energielandschap is de stelregel: meerjarige contracten kunnen qua prijs niet concurreren met verscheidene kortlopende energiecontracten voor Jemeppe-Sur-Sambre. Bij een langdurig contract zijn de tarieven wel iets lager. Desalniettemin, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang jij elk jaar een concurrerende welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, standaard verwerkt jouw aankomende gas en stroom aanbieder het opzeggen van het huidige contract via de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en kies de voordeligste partij. Bedrijven als Eneco, Essent of Belpower. Tevens kies je de aansluitdatum (moment van leveren). De aankomende gas en stroom organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan het bedrijf zelf?

Geholpen door www.energiehunter.be achterhaal je altijd de scherpste aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.ecopower.be, dan ontdek je dat het hier lang niet zo goedkoop is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Heel eenvoudig: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Met behulp van lagere tarieven en grote welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Jemeppe-Sur-Sambre vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Jemeppe-Sur-Sambre en zoek het juiste contract voor jullie woning

Duurzame energie in Jemeppe-Sur-Sambre

Een aanzienlijk deel van de bedrijven faciliteren momenteel groene stroom in Jemeppe-Sur-Sambre. Toch zijn er veel verschillen. De oorsprong van deze groene stroom verschilt nogal. Niet elk “groene energie” label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt foutief “groen” genoemd. Wil je er op gerust zijn dat leveranciers echt helemaal groen zijn? Ga dan voor uiteraard voor “Groene Energie uit België”. In de volgende stap kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Jemeppe-Sur-Sambre vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
Rondom de gemeente Jemeppe-Sur-Sambre bestaan er meerdere projectenrondom duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 5190. In deze buurt kan je steeds vaker extra voordelig meedelen in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook ziet de gemeente graag dat we minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Op termijn moet Namen volledig energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En niet te vergeten: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk ook de 5 handige bespaartips en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk details over Eneco.


Alle plaatsen in deze gemeente