Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Moustier-Sur-Sambre

Gemakkelijk energie vergelijken in Moustier-Sur-Sambre? Geholpen door de Energiehunter tref je supersnel alle relevante bedrijven als Luminus en Comfort Energy. Kies samenstelling van jouw gezin, schat in wat je ongeveer verbruikt, en vind uit welke energieleverancier in Moustier-Sur-Sambre de beste deal heeft! Bovendien check je op onze website waardevolle informatie over thema’s zoals wat een geschikt overstapmoment is en info over een energieneutrale woning. Daarbij geven we 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Jemeppe-Sur-Sambre
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,42
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,263
Gemiddeld verbruik: 1555 m3 en 3405 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Supersnel vergelijken

 • Alle populaire aanbieders bij elkaar
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Eenvoudig besparen tot wel € 215,00.

Moeiteloos overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Moustier-Sur-Sambre?

Er zijn meer en meer energieleveranciers beschikbaar in Moustier-Sur-Sambre. Van Engie tot aanbieders zoals Comfort Energy, je ziet door de bomen het bos niet meer. Hedendaags tellen we ruim 25 providers. Deze leveranciers lopen allemaal via de leidingen van Ideg. Het is vrijwel uitgesloten om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In deze context biedt onze energiesimulator de oplossing. Nieuwsgierig welke bedrijven er allemaal zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Moustier-Sur-Sambre voor jou is? Voer gemakkelijk jouw gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en stap meteen over. Lees verder over 5 bruikbare bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je ook klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je kunt lekker warm douchen. Maar, gas en stroom organisaties kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er een stroom- of gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Anders gezegd: vergelijk op meer dan alleen prijs. Als het puntje bij paaltje komt zoekt elke Belg een energieleverancier die niet te duur is! En wij begrijpen dat! Door middel van onze energie achterhaal je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Moustier-Sur-Sambre, die past bij jouw plaatje. Specifieke wensen? Ook dit kun je hier vinden. Aan de hand van keuzes in de tarievenvergelijker vinden jullie verrassend eenvoudig een energie-abonnement dat in lijn is met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Moustier-Sur-Sambre

 • Engie: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • OCTA+: Met praktische energie-bespaartips
 • Lampiris: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • MEGA: Eenvoudig verbruik inzien
 • Essent: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Eneco: Verstand van zaken!
 • Luminus: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Elegant: Transparant en eerlijk
 • Watz: Alles beheren in Doccle
 • Wase Wind: Inzicht in energiegebruik
 • Comfort Energy: Duidelijke website
 • Poweo: Ook modelcontracten

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze buurt? (Prijzen mei 2024)

De producten van gas & stroom maatschappijen en de energietarieven zijn weer anders per regio. De reden hiervan is dat er veel beheerders van het net dienstverleningen bieden. Iedere afzonderlijke beheerder gebruikt weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van stroom in Moustier-Sur-Sambre is Ideg. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Jemeppe-Sur-Sambre is de huidige netbeheerder van het aardgas Ideg. In het geval van een storing zullen zij dat oplossen.

Informatie over Moustier-Sur-Sambre

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Jemeppe-Sur-Sambre
 • Populair merk: Nibe
 • Groene stroom: 18,80%
 • Hoofdpostcode: 5190
 • Verbruik stookolie: 2870 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,42
 • Stroomtarief kwh: €0,263
 • Gem. gasverbruik: 1555 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3405 kWh
energie-vergelijken-moustier-sur-sambre

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Specificeer jouw situatie

  Start met je huis en woningdetails. Onder andere de grootte van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Vul energieverbruik in

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In en rondom Moustier-Sur-Sambre ligt dat gemiddeld op circa 1555 m3 + 3405 kWh. Heb jij een gasloze woning? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Dit alles hebben effect op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies soort energie en de looptijd.

  Voorbeelden zijn groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Rondom contracten kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 t/m 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. In algemene zin is het voordeliger om jaarlijks over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een overzicht met alle verkrijgbare leveranciers en contracten. Bij elk pakket vind je info met betrekking tot type stroom/gas, looptijd contract, de kostprijs van gas en elektra in Moustier-Sur-Sambre, en de welkomstbonus. Selecteer de aanbieder die matcht met jouw eisen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een mooie aanbieder gespot? Druk op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de relevante pagina op de website van de aanbieder. O.a. www.energie2030.be of www.aspiravi.be. Jouw toekomstige energie-aanbieder regelt alles voor jou. Je komt nooit zonder gas en stroom in Moustier-Sur-Sambre


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan meer dan €340 voordeel geven. Desondanks, zijn er meerdere mogelijkheden voor lagere maandlasten? Onderstaand bekijk jij 5 handige bespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Tip 1: kies voor vloerverwarming
 • Bespaartip 2: kies wat vaker voor een thermoskan
 • Advies 3: kies een waterbesparende douchekop
 • Bespaaradvies 4: het dak isoleren.
 • Praktische tip 5: laat het licht in overloop of hal niet onnodig aan

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze overstap-medewerkers vinden: maak een sport van het overstappen in Moustier-Sur-Sambre. In dat geval kun je profiteren van lage prijzen. Belangrijk, dit is niet op elk moment mogelijk. Is de looptijd van je contract voorbij? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met vaste looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Ben je contractvrij? In dat geval kun je wisselen van aanbieder, en er is geen opzegvergoeding. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Energietarieven vastzetten of wil jij een model contract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen de looptijd van het contract. Normaliter worden de prijzen aangepast in de eerste en zevende maand. Bij het variabele alternatief is dus met name interessant als de kosten van gas en stroom dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt interessant: het meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het tarief voor gas en stroom is. En eventueel beloont de maatschappij jou met een hoge overstapkorting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energie industrie geldt: contracten voor 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Moustier-Sur-Sambre. In het geval van een lang contract zijn de tarieven wel iets lager. Desondanks, bij 1 jarige contracten krijg je jaarlijks zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, standaard verzorgt jouw toekomstige gas en stroom aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst via de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle contracten en kies een beschikbare aanbieder. Bedrijven als Eneco, ENGIE of Comfort Energy. Vervolgens kies je wanneer het contract in moet gaan. De aanstaande energieleverancier zal precies op die dag starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Via energiehunter.be achterhaal je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.eneco.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Kinderspel: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Met behulp van goedkope prijzen en flinke welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door deze strategie trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Moustier-Sur-Sambre vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Moustier-Sur-Sambre en vind de beste deal die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Moustier-Sur-Sambre

Een groot deel van de energie aanbieders bieden momenteel groene stroom in Moustier-Sur-Sambre. Rondom dit thema is onderling veel verschil te vinden. De afkomst van groene stroom wijkt nogal af. Niet ieder “groene energie” contract heeft ook echt een groene oorsprong. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ongeoorloofd 100% duurzaam genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat organisaties eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer in dit geval uiteraard voor “Groen uit NL”. Vervolgens kan jij alle groene energieleveranciers in Moustier-Sur-Sambre vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Maak jouw regio groener
In de streek van de gemeente Jemeppe-Sur-Sambre kennen we steeds meer stappen met doelstellingen voor duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 5190. In deze regio kan je soms vrij voordelig bijdragen aan duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om thuis minder energie te verbruiken. Rond 2050 moet Namen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Dak met zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Zie ook de Belangrijke energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Check ook Luminus vergelijken.