Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Mornimont

Op je gemak energie vergelijken in Mornimont? Middels deze website ontdek je moeiteloos alle beschikbare maatschappijen. Je kunt denken aan Engie en Antargaz. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Mornimont prijstechnisch het meest interessant is. Daarnaast verzamel je via onze vergelijker waardevolle informatie over items als de netbeheerder en variabele of vaste tarieven. Verder vind je hier nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Jemeppe-Sur-Sambre
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,419
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,262
Gemiddeld verbruik: 1550 m3 en 3400 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Moeiteloos vergelijken

 • Alle providers eenvoudig vergelijken
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Besparingen mogelijk tot wel € 425,00.

Eenvoudig overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Mornimont?

Wij zien flink wat energieleveranciers beschikbaar in Mornimont. Van Engie tot bijvoorbeeld Comfort Energy, er zijn opties bij de vleet. Op dit moment heb je de keuze uit zo’n 20 providers. Deze leveranciers gebruiken allen het elektra- en gasnetwerk van Ideg. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle tarieven te vergelijken. In dit geval is de energiesimulator toe te passen. Uitzoeken welke gas en stroom aanbieders er beschikbaar zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Mornimont is? Voer gelijk de privé gegevens in, kies voor de laagste prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Ga door naar de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je je hebt altijd licht, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Echter, bedrijven hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Bij een stroom- of gasstoring, dan is het prioriteit dat dit snel opgelost wordt. Conclusie: vergelijk op meer dan alleen prijs. Onderaan de streep wenst elke consument een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is logisch natuurlijk. Door gebruik te maken van de energietarievenvergelijker vergelijk je direct de goedkoopste energieleverancier van Mornimont, specifiek voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Ook dit kun je hier vinden. Via keuzes in de vergelijkingstool bekijkt men simpel en snel een energiecontract dat klopt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Mornimont

 • Engie: Handige website
 • OCTA+: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Lampiris: Exclusieve aanbiedingen
 • MEGA: Prima klantendienst
 • Essent: Meerdere contracten
 • Eneco: Alles beheren via de klantzone
 • Luminus: Exclusieve aanbiedingen
 • Elegant: Eenvoudig verbruik inzien
 • Watz: Contact via telefoon, mail en social media
 • Wase Wind: Levert 100% zuivere windstroom
 • Comfort Energy: Eenvoudig verbruik inzien
 • Poweo: Geen afsluiting, zelfde energie zelfde teller

Wat kost energie in onze straat? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van gas & stroom bedrijven en de onkosten kunnen verschillen per locatie. Dit komt doordat er verscheidene netbeheerders diensten leveren. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas verwerkt eigen prijsstellingen voor logistiek. De huidige netbeheerder van elektra in Mornimont is Ideg. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Jemeppe-Sur-Sambre wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Ideg. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Facts and figures Mornimont

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Jemeppe-Sur-Sambre
 • Populair merk: Itho Daalderop
 • Aandeel duurzaam: 18,70%
 • Postcodegebied: 5190
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2860 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,419
 • Stroomtarief kwh: €0,262
 • Gem. gasverbruik: 1550 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3400 kWh
energie-vergelijken-mornimont

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Situatieschets

  Als eerste de basisinformatie. Onder andere grootte van het gezin, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Voer energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Mornimont is dat gemiddeld 1550 m3 plus 3400 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Liggen er zonnepanelen op je pad? Selecteer het aantal kWh dat de zonnecellen renderen. Dit alles zie je weer terug in jouw energierekening.

 3. Specificeer type energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Ben jij neutraal? Sla dit dan over. Aangaande contractduur heb je de keuze uit o.a. 1 t/m 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. Veelal is het slim om ieder jaar over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. Energie vergelijken

  Je ziet nu een lijst met alle interessante maatschappijen en contracten. Bij ieder contract lees je informatie aangaande soort stroom/gas, duur van het contract, de kostprijs van gas en elektra in Mornimont, en nieuwe klanten korting. Selecteer de leverancier die overeenkomst met jouw wensen.

 5. Stap online over

  Een actuele aanbieding tussen de resultaten? Klik op ‘Bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de pagina van de aanbieder. Bijvoorbeeld www.octaplus.be + www.comfortenergy.be. Jouw nieuwe energieonderneming zet alles netjes voor jou om. Zo ben je zeker van gas en stroom in Mornimont


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €295 bonus betekenen. Desondanks, is er nog meer mogelijk om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hierna lees je 5 energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktische tip 1: kies voor vloerverwarming
 • Tip 2: eerst de vaatwasser goed vullen, voordat je hem aanzet.
 • Praktisch advies 3: Was op 30 – of 40 graden
 • Bespaartip 4: tochtstrips gebruiken.
 • Bezuinigadvies 5: Houd de brievenbus dicht

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om het overstappen in gang te zetten?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is het moment om over te stappen? Onze energiespecialisten raden aan: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Mornimont. Zodoende is de besparing het grootst. Let op, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk te switchen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan moet je wellicht nog even wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt dan meteen switchen, en er is geen opzegvergoeding. Nog nooit overgestapt? Zeer waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een meerjarige contract of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft nooit extra te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast tijdens de contracttermijn. Veelal worden de prijzen aangepast op 1 januari en op 1 juli. Bij een variabel contract is dus met name interessant als de energieprijzen dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En daarnaast ontvang je ook wel een mooie korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor energiecontracten is het principe: contracten voor 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Mornimont. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Toch, bij een abonnement van 1 jaar krijg je elk jaar een dergelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, gewoonlijk regelt je geselecteerde gas en stroom leverancier de opzegging van het contract met de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor de beste leverancier. Bedrijven als Eneco, ENGIE of Watz. Vervolgens beslis je over het moment waarop het contract ingaat. De aankomende energiemaatschappij levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Dankzij onze vergelijker achterhaal je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.ecopower.be, dan zul je zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is daarvan de reden? Heel eenvoudig: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Aan de hand van goedkope prijzen en fikse welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En op die manier kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Mornimont vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Mornimont en vind de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Mornimont

Bijna alle bedrijven leveren op dit moment groene stroom in Mornimont. Rondom dit thema is er veel variatie te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen wisselt nogal. Niet ieder groene stroom contract is ook echt groen. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt oneerlijk 100% duurzaam genoemd. 100% zeker weten dat leveranciers eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer in dit geval de optie “Groene Energie uit België”. Vervolgens kan jij alle groene energieleveranciers in Mornimont vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Rondom de gemeente Jemeppe-Sur-Sambre zijn er nogal wat initiatievenmet een focus op duurzame energie. Aspecten als windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 5190. In deze buurt kan je meer en meer tegen een aantrekkelijke prijs meedelen in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om zelf maatregelen te treffen. In 2050 moet Namen volledig energieneutraal zijn. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check de Belangrijke energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Lees verder alles over OCTA+ vergelijken.