Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Boneffe

Zonder problemen energie vergelijken in Boneffe? Geholpen door de energievergelijker vind je moeiteloos alle erkende leveranciers zoals Engie & Comfort Energy. Schets jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en check welke energieleverancier in Boneffe het goedkoopste contract aanbiedt. Voorts tref je via de Energiehunter bruikbare informatie over thema’s zoals maatschappijen en tips om te besparen op energie. Bovendien vind je hier tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Eghezée
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,435
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,278
Gemiddeld verbruik: 1425 m3 en 3480 kwh
Populaire aanbiederEssent

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle populaire organisaties gemakkelijk vergelijken
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Gemiddelde besparing van € 375,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Boneffe?

Wij zien best veel energieleveranciers beschikbaar in Boneffe. Dit varieert van Eneco tot aan Comfort Energy, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Tegenwoordig heb je de keuze uit zo’n 20 energieleveranciers. Deze maatschappijen werken uitsluitend met het elektra- en gasnetwerk van Ideg. Het is onmogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In dit geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Bekijken welke energie-organisaties tot de mogelijkheden behoren? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Boneffe is op dit moment? Voer gemakkelijk jouw eigen gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en stap meteen over. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daarentegen, energie-organisaties handelen allemaal op hun eigen manier. Bij voorvallen als een gasstoring, dan is het gewenst dat er meteen transparantie is. Conclusie: vergelijk op meer dan alleen prijs. Uiteindelijk zoekt iedereen een betaalbaar energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. Via onze prijzencheck achterhaal je snel de goedkoopste energieleverancier van Boneffe, die aansluit bij jouw verbruik. Specifieke wensen? Dit is natuurlijk een optie. Middels keuzes in de tool check je verrassend eenvoudig een energie-abonnement dat rijmt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Boneffe

 • Engie: Goed bereikbare klantendienst
 • OCTA+: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Lampiris: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • MEGA: Een passend contract voor elk huishouden
 • Essent: Reken jouw energiekoste online uit
 • Eneco: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Luminus: Het grootste windmolenpark in België
 • Elegant: Online prijs berekenen
 • Watz: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Wase Wind: Waar loyale klanten worden beloond
 • Comfort Energy: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Poweo: Goede klantenservice

Hoe hoog bedragen de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen april 2024)

De condities van energieleveranciers en de kosten kunnen verschillen per locatie. Dat wordt veroorzaakt doordat er meerdere beheerders van het net verbonden zijn. Iedere gas en stroom beheerder wordt gekenmerkt door eigen prijsstrategieën voor transport van gas en stroom. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Boneffe is Ideg. De kosten voor het beheer van het netwerk verschillen per regio. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Eghezée is de netbeheerder van het gas Ideg. Bij een storing wordt dit door hen geregeld.

Feiten en cijfers Boneffe

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Eghezée
 • Populair merk: Vaillant
 • Groene energie: 20,30%
 • Hoofdpostcode: 5310
 • Mazout verbruik: 1510 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,435
 • Stroomtarief kwh: €0,278
 • Gem. gasverbruik: 1425 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3480 kWh
energie-vergelijken-boneffe

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Natuurlijk de basisinformatie. Daarmee wordt bedoeld; het aantal bewoners, en postcode + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Boneffe ligt dit gemiddeld op 1425 m3 en 3480 kWh. Woon jij volledig gasloos? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je genereert. Al deze zaken hebben effect op de kosten van gas en elektra.

 3. Kies herkomst energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Geen voorkeur? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Betreffende contracttermijn kan men gaan voor producten van 1 t/m 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. In algemene zin is het een goed idee om eens in de 12 maanden een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Er volgt nu de resultaatpagina met alle populaire aanbieders van energie. Bij ieder abonnement achterhaal jij data als oorsprong energie (groen of grijs), abonnementstermijn, de prijzen van gas en elektra in Boneffe, en nieuwe contracten bonus. Kies de partij die klopt met jouw wensenpakket.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een geldige kortingsactie gevonden? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de pagina van het bedrijf. Onder andere www.octaplus.be + www.eni.com. Jouw toekomstige aanbieder regelt alles voor jou. Je komt nooit zonder gas en stroom in Boneffe


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €320 winst geven. Toch, is er nog meer mogelijk voor een lagere energierekening? Via onze hunters bieden wij 5 energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Tip 1: doe de kraan dicht als je ‘m niet gebruikt
 • Tip 2: af en toe de condensor aan de achterkant van de koelkast schoonmaken.
 • Praktische tip 3: was aan de lijn i.p.v. in de droger
 • Praktische tip 4: het dak isoleren.
 • Bespaartip 5: een perlator (schuimstraalmondstuk) gebruiken.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om de overstap te regelen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? De energiehunters zijn erover eens: wacht niet langer en ga overstappen in Boneffe. Daarna is de besparing het grootst. Echter, let wel even op wanneer je dit doet. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Heb jij een modelcontract? In dat scenario kan iedereen switchen van leverancier, en je betaalt geen boete. Nog nooit overgestapt? Vermoedelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een meerjarige contract of wil jij een model contract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast gedurende de contractperiode. In algemene zin worden deze prijs-updates gedaan begin januari en rond juli. Bij de variabele variant wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijzen dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is wat je gaat betalen. En tevens krijg je ook nog eens een mooie korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energie industrie geldt: contracten voor 3 of 5 jaar zijn duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Boneffe. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Daarentegen, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je elk jaar een persoonlijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, gewoonlijk verzorgt jouw betreffende gas en stroom leverancier de opzegging van de actuele contracten via de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de prijzen en selecteer een nieuwe energiemaatschappij. Onder andere OCTA+, ENGIE en ook Comfort Energy. Tevens bepaal je de startdatum van het abonnement. Jouw aankomende gas en stroom organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan op de website van de leverancier?

Middels onze website ontdek je altijd de allerlaagste tarieven. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.eni.com, dan valt als eerste op dat de energie hier fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Kinderspel: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Dankzij voordelige tarieven en fikse welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En op die manier krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Boneffe vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Boneffe en stap over naar de beste aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Boneffe

Het merendeel van de organisaties bieden momenteel groene stroom in Boneffe. Rondom dit thema zijn er veel verschillen. De afkomst van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet alle “groene energie” komt 100% groen tot stand. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt foutief gelabeld als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat bedrijven een groene strategie voeren? Kies dan de optie “Groene Energie uit België”. Je kan dan erkende groene energieleveranciers in Boneffe vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Draag bij aan een duurzame regio
Voor inwoners van de gemeente Eghezée onderscheiden we meerdere activiteiten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Zaken zoals windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 5310. In de regio kan je wellicht financieel aantrekkelijk meewerken met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij thuis minder energie te verbruiken. In 2050 moet Namen volledig energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Het huis isoleren
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check ook onze Bespaartips die je meteen kunt toepassen of check sites van mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bekijk info van Lampirus duurzame energie.