Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Upigny

Eenvoudig energie vergelijken in Upigny? Dankzij energiehunter.be achterhaal je snel en simpel alle verkrijgbare energiebedrijven zoals Luminus & Antargaz. Omschrijf jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en vind uit welke energieleverancier in Upigny de scherpste prijs kan bieden. Daarbij vergaar je via onze vergelijker bruikbare info over zaken als bijvoorbeeld energiebelastingen en tips om te besparen op energie. Daarbij verschaffen wij jou nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Eghezée
Netbeheerder Elektra:Aieg
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,446
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,289
Gemiddeld verbruik: 1480 m3 en 3320 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire aanbieders eenvoudig vergelijken
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 425,00.

Moeiteloos overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Upigny?

Wij zien enorm veel energieleveranciers actief in de regio Upigny. Dat loopt uiteen van Eneco tot een speler als Watz, er is gewoon veel te kiezen. In juni 2024 kan je kiezen uit om en nabij 30 leveranciers. Deze aanbieders nuttigen stuk voor stuk het net van Aieg. Het is niet te doen om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dit scenario kun jij terecht bij de energiesimulator. Weten welke leveranciers actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Upigny is voor jouw situatie? Voer hierna jouw eigen gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en regel het overstappen direct. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Desalniettemin, energie-aanbieders zijn niet allemaal hetzelfde. Tijdens een gasstoring, dan is het noodzakelijk dat er gauw een oplossing volgt. Conclusie: kijk verder dan de tarieven. Ten slotte wil iedereen met een eigen huis een betaalbaar energiecontract. En wij begrijpen dat! D.m.v onze prijzencheck check je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Upigny, die aansluit op jouw wensen. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dit kun je hier vinden. Door middel van de keuzevakjes in de tarievenvergelijker ontdek je simpel en snel een energieproduct dat aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Upigny

 • Engie: Met zonnepanelen service
 • OCTA+: Verschillende termijnen
 • Lampiris: Vijfsterrenservice op maat
 • MEGA: Handige website
 • Essent: Uitstekende klantenservice
 • Eneco: Met handige energiesimulator
 • Luminus: Goede klantenservice
 • Elegant: Diverse looptijden
 • Watz: Waar loyale klanten worden beloond
 • Wase Wind: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Comfort Energy: Online grip op je kosten
 • Poweo: Online facturen bekijken

Wat zijn de energiekosten in onze straat? (Prijzen juni 2024)

De producten van energie-aanbieders en de onkosten variëren per postcodegebied. De reden hiervan is dat er nogal wat beheerders diensten leveren. Iedere gas en stroom beheerder heeft weer aparte prijzen voor logistiek. De actuele netbeheerder (elektra) in Upigny heet Aieg. De prijzen voor het beheer van het netwerk verschillen per regio. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Eghezée is de huidige netbeheerder van het aardgas Tecteo. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen verholpen.

Kerngegevens Upigny

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Eghezée
 • Populaire CV: Fasto
 • Aandeel duurzaam: 21,40%
 • Hoofdpostcode: 5310
 • Mazout: 1620 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Aieg
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,446
 • Stroomtarief kwh: €0,289
 • Gem. gasverbruik: 1480 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3320 kWh
energie-vergelijken-upigny

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Stap 1 is het invoeren van de basisinformatie. Dit gaat over gezinssamenstelling, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Energieverbruik schatten

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de regio Upigny is het gemiddelde verbruik ong. 1480 m3 & 3320 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Selecteer het aantal kWh dat je panelen opleveren. Deze aspecten hebben effect op het energietarief.

 3. Kies soort energie en contracttermijn.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Heb jij niets met groen? Laat deze optie achterwege. Aangaande looptijd kan je kiezen voor 1 jaar tot 5 jaar en flexibele model-abonnementen. Normaal is het een goed idee om elke 12 of 24 maanden een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Je ziet nu een tabel met alle verkrijgbare maatschappijen en contracten. Bij alle pakketten achterhaal je data m.b.t. oorsprong energie (groen of grijs), contracttermijn, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Upigny, en de overstapbonus. Kies de maatschappij die in lijn is met jouw wensenpakket.

 5. Regel online je overstap

  Een relevante aanbieder tegengekomen? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de pagina van de aanbieder. Denk aan www.lampiris.be of natuurlijk www.eneco.be. De door jou gekozen energie-partij neemt het papierwerk uit handen. Geen dag zonder gas of stroom in Upigny


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan soms wel €350 winst geven. Desalniettemin, zijn er meerdere mogelijkheden om besparingen te realiseren op de energierekening? Hierna vind je vijf energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigadvies 1: een goede thermoskan gebruiken
 • Praktische tip 2: neem een koelkastdeur die goed sluit
 • Praktische tip 3: aan een lagere temperatuur wennen in je huis door de kachel lager zetten.
 • Bespaaradvies 4: koop een waterbesparende douchekop
 • Tip 5: profiteer van gratis daglicht

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om de overstap te regelen?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Onze specialisten geven als tip: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Upigny. Zodoende maak je gebruik van lagere tarieven. Toch, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Is je contract nog niet afgelopen? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt altijd, switchen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? In dat geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een contract voor meerdere jaren of meer vrijheid met modelcontracten?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dat creëert financiële transparantie, en je komt niet voor verrassingen te staan zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij de modelovereenkomst. In de regel worden deze prijs-updates gedaan begin januari en rond juli. Bij dit type contract kan positief uitvallen wanneer de energieprijzen dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het kan handig zijn: dit meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij het direct duidelijk is wat de kosten gaan zijn. En als je geluk hebt wordt je wel beloond met een aantrekkelijke bonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiewereld is de stelregel: een contract voor meerdere jaren kunnen qua prijs niet concurreren met verscheidene kortlopende energiecontracten voor Upigny. Kies je voor een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Desalniettemin, bij 1 jarige contracten ontvang je jaarlijks zo’n hoge welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, normaal gesproken faciliteert jouw gekozen energie-aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle actuele prijzen en kies de beste maatschappij. Populaire bedrijven zijn Eneco, Essent of natuurlijk Antargaz. Vervolgens selecteer je de ingangsdatum van het contract. Jouw aankomende organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan op de website van de leverancier?

Via deze website ontdek je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.watz.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat dit vaak fors duurder is. Hoe kan zoiets? Super simpel: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Dankzij lagere onkosten en scherpe welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Op basis daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Upigny vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Upigny en ontdek de beste deal die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Upigny

Het merendeel van de maatschappijen verschaffen onderwijl groene stroom in Upigny. Op dit gebied is er veel variatie te vinden. De manier waarop groene stroom tot stand komt wisselt behoorlijk. Niet alle groene stroom heeft ook echt een groene oorsprong. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ten onrechte aangemerkt als duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat leveranciers een groen beleid hanteren? Kies dan zeker weten “Groene Energie uit België”. Je kan dan alle groene energieleveranciers in Upigny vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In en rondom de gemeente Eghezée bestaan er tegenwoordig diverse activiteiten binnen het domein duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 5310. In deze woonplaats kan je steeds vaker met financiële bonussen meedoen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook stimuleert de gemeente ons om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Rond 2050 moet Namen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Spouwmuurisolatie
 • Huis met zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En misschien het meest interessant: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk info over tips om minder gas en stroom te gebruiken en bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Doorzoek informatie over Watz prijzen.