Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Maillen

Snel energie vergelijken in Maillen? Met behulp van deze website doorzoek je gemakkelijk alle beschikbare bedrijven. Je kunt denken aan Mega en Aspiravi. Kies samenstelling van jouw gezin, schat in wat je ongeveer verbruikt, en zie direct welke energieleverancier in Maillen het goedkoopste contract aanbiedt. Tevens bekijk je op deze website nuttige info info over topics zoals energieproblemen en alternatieven voor de CV-ketel. Bovendien komen we met nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Assesse
Netbeheerder Elektra:Aieg
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,448
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,251
Gemiddeld verbruik: 1490 m3 en 3330 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Makkelijk vergelijken

 • Alle providers naast elkaar
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Eenvoudig besparen tot wel € 315,00.

Snel & simpel overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Maillen?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Maillen. Dit varieert van Lampirus tot Ecopower, de keuze is enorm. Vandaag tellen we ruim 30 bedrijven. Deze energieleveranciers lopen allemaal via de leidingen van Aieg. Het is onmogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In deze context moet je zeker de energiesimulator proberen. Ontdekken welke gas en stroom aanbieders tot de mogelijkheden behoren? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Maillen voor jou is? Voer hieronderde privé gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Bij wie je de energie ook koopt, je je hebt altijd licht, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Evenwel, energieleveranciers kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij voorvallen als gasstoringen of stroomproblemen, dan is het wenselijk dat er snel een monteur komt. Oftewel: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Als het puntje bij paaltje komt wenst elke consument een betaalbaar energiecontract. En wij begrijpen dat! Geholpen door onze energie tref je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Maillen, die aansluit op jouw wensen. Heb jij bepaalde wensen? Ook dit kun je hier vinden. Door middel van de keuzevakjes in de tarievenvergelijker ontdekt men zonder problemen een overeenkomst dat matcht met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Maillen

 • Engie: Verstand van (duurzame) energie
 • OCTA+: Online inzicht in verbruik
 • Lampiris: Goed bereikbare klantendienst
 • MEGA: Eerlijk en transparant
 • Essent: Grip op verbruik en de kosten
 • Eneco: Altijd bereikbaar
 • Luminus: Prettige klantendienst
 • Elegant: Alles beheren via de klantzone
 • Watz: Alles beheren via de klantzone
 • Wase Wind: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Comfort Energy: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Poweo: Blog met handige bespaartips

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn regio? (Prijzen april 2024)

De beschikbare producten gas & stroom leveranciers en de prijzen zijn anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er diverse beheerders van het net op deze markt werken. Iedere netbeheerder verwerkt zijn eigen tarieven voor transport. De huidige elektriciteit netbeheerder in Maillen is Aieg. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Assesse wordt transport van het aardgas beheerd door Tecteo. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Kerngegevens Maillen

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Assesse
 • CV ketel: Intergas
 • Aandeel duurzaam: 21,60%
 • Hoofdpostcode: 5330
 • Mazout: 1640 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Aieg
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,448
 • Stroomtarief kwh: €0,251
 • Gem. gasverbruik: 1490 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3330 kWh
energie-vergelijken-maillen

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Specificeer jouw situatie

  Begin met de basisinformatie. Dit zijn samenstelling huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. In Maillen is het gemiddelde verbruik ong. 1490 m3 en 3330 kWh. Heb jij een gasloze woning? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Zonnepanelen op je dak? Geef aan hoeveel kWh je realiseert. Deze aspecten dragen bij aan de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer type energie en abonnementsduur.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Hoef jij geen groene stroom? Kies dan ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van prijszekerheid kun jij opties nemen van 1 jaar tot 5 jaar en een variabel contract. Door de bank genomen is het een goed idee om eens per jaar een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Energie vergelijken

  Wat daarna komt is een handig overzicht met alle mogelijke maatschappijen en contracten. Bij elk contract lees je details als type stroom/gas, duur van het contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Maillen, en de welkomstkorting. Kies de aanbieder die overeenkomst met jouw eisen.

 5. Stap online over

  Een geldige leverancier in het lijstje? Klik op ‘Bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de pagina van de maatschappij. Denk aan www.luminus.be of www.aspiravi.be. Jouw nieuwe energieonderneming regelt de overstap. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Maillen


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan tot wel €370 voordeel geven. Daartegenover, wat zijn de andere opties om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hierna check je vijf energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktisch advies 1: een afwasteil gebruiken
 • Advies 2: koop een energiezuinige wasmachine of vaatwasser
 • Tip 3: zorg dat je de vriezer op tijd ontdooit
 • Praktisch advies 4: profiteer zoveel mogelijk van eco-programma’s
 • Advies 5: zorg dat de koelkast minimaal tien centimeter van de wand staat

Advies bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van energiemaatschappij?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze energiespecialisten adviseren: regel jaarlijks het overstappen in Maillen. Op die manier ben je het voordeligst uit. Alleen, let wel even op wanneer je dit doet. Loopt jouw contract bijna af? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Zit je nog vast aan een contract? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt dan meteen overstappen van aanbieder, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder van leverancier gewisseld? In zo’n geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een meerjarige contract of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder kan je diverse opties kiezen: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij modelovereenkomsten. In algemene zin worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in januari en in juli. Bij een variabel contract kan dus uit op het moment dat de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel exact weet hoeveel je gaat betalen. En vaak krijg jij daarnaast ook een hoge overstapkorting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energiewereld hanteren we: meerjarige contracten zijn op lange termijn duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Maillen. Ga je voor een meerjarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Echter, bij een abonnement van 1 jaar krijg je jaarlijks zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, standaard regelt je gekozen energiemaatschappij het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer een beschikbare partij. Zoals Eneco, Lampiris en ook Energie 2030. Bij de volgende stap bepaal je de ingangsdatum (start levering). Jouw betreffende energie-organisatie zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan de energie-onderneming zelf?

Middels onze website bekijk je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.elegant.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de prijzen daar hoger zijn. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Kinderspel: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Via goedkope tarieven en fikse welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Maillen vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Maillen en zoek het juiste contract voor jouw gezin

Duurzame energie in Maillen

De meeste leveranciers leveren momenteel groene stroom in Maillen. Op dit gebied is onderling veel verschil te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wijkt nogal af. Niet alle “groene energie” komt 100% groen tot stand. Veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt onjuist als “duurzaam” gekenmerkt. Er vanuit kunnen gaan dat energiemaatschappijen daadwerkelijk groen zijn? Neem dan het filter “Groene energie uit NL”. Dan kan je geschikte groene energieleveranciers in Maillen vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
Rondom de gemeente Assesse bestaan er tegenwoordig steeds meer opdrachten rondom duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 5330. In deze regio kan je vaak met financiële bonussen participeren in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook ziet de gemeente graag dat we jouw eigen energieverbruik te minderen. In zo’n 25 jaar moet Namen energieneutraal zijn (los van gas). Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Spouwmuurisolatie
 • Installeren van zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Integreren van de zonneboiler
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En de gouden stelregel: minder energie verbruiken! Bekijk info over tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bezoek ook Comfort Energy prijzen.