Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Haltinne

Direct energie vergelijken in Haltinne? Aan de hand van onze vergelijker vind je eenvoudig alle bekende energiebedrijven als o.a. Essent en Belpower. Specificeer jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en zie direct welke energieleverancier in Haltinne de laagste prijs hanteert. Voorts vind je op deze pagina belangrijke informatie over onderwerpen zoals tarieven en info over de enkele of dubbele meter. Voorts bieden wij een aantal tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Gesves
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,455
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,258
Gemiddeld verbruik: 1525 m3 en 3365 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle bedrijven onder elkaar
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Enorme besparingen tot wel € 210,00.

Snel overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Haltinne?

We zien enorm veel energieleveranciers in Haltinne. Dit loopt van Eneco tot en met Mega, de keuze is reusachtig groot. Op dit ogenblik moet je een keuze maken uit ruim 20 organisaties. Deze aanbieders nuttigen stuk voor stuk het net van Ideg. Het is niet te doen om alle aanbieders zelf te vergelijken. Daarvoor hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Weten welke bedrijven je kunt kiezen? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Haltinne is? Voer hierna de benodigde gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en regel jouw overstap eenvoudig online. Overtuigd? Lees de 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, je je hebt altijd licht, en je kunt lekker warm douchen. Echter, energiebedrijven kennen toch grote onderlinge verschillen. Bij voorvallen als gasstoringen of stroomproblemen, dan wil je dat er gauw een oplossing volgt. Oftewel: staar je niet blind op tarieven. Onderaan de streep wil iedereen een energieleverancier die niet te duur is! Dat is logisch natuurlijk. Geholpen door de energietarievenvergelijker vind je vlug de goedkoopste energieleverancier van Haltinne, altijd op basis van jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Ook dat bieden wij. D.m.v filteren in de tool checken jullie probleemloos een abonnement dat naadloos aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Haltinne

 • Engie: Waar loyale klanten worden beloond
 • OCTA+: Transparant en eerlijk
 • Lampiris: Met handige energiesimulator
 • MEGA: Online prijs berekenen
 • Essent: Eerlijk en transparant
 • Eneco: Met praktische energie-bespaartips
 • Luminus: Diverse looptijden
 • Elegant: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Watz: Denkt met jou mee over besparen
 • Wase Wind: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Comfort Energy: Online grip op je kosten
 • Poweo: Voor de klein- en grootverbruiker

Wat zijn de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

De voorwaarden van gas en stroom organisaties en de onkosten zijn anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er diverse beheerders werkzaam zijn. Iedere beheerder van het net gebruikt eigen prijsstellingen voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van het stroom in Haltinne betreft Ideg. De prijzen voor het beheer van het netwerk verschillen per regio. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Gesves wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Ideg. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen geregeld.

Informatie over Haltinne

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Gesves
 • CV Merk: Sime
 • Aandeel groen: 22,30%
 • Centrale postcode: 5340
 • Gemiddeld verbr. mazout: 1710 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,455
 • Stroomtarief kwh: €0,258
 • Gem. gasverbruik: 1525 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3365 kWh
energie-vergelijken-haltinne

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Allereerste de basisinfo. Bijvoorbeeld grootte van het gezin, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Voer energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de regio Haltinne bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1525 m3 en 3365 kWh. Verbruik je geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat de zonnecellen renderen. De data die je invult zie je weer terug in de kosten van energie.

 3. Kies type energie en contractduur.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Heb jij niets met groen? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot prijs zekerheden heb je de keuze uit o.a. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een modelcontract. Vaak is het voordeliger om elk jaar opnieuw over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Energie vergelijken

  In de volgende stap vind je een handig overzicht met alle grote energieleveranciers. Bij alle pakketten vind je gegevens zoals herkomst energie, contractsduur, de prijzen van gas en elektra in Haltinne, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de organisatie die aansluit op de opgegeven wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een populaire aanbieder gespot? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je browser gaat dan direct naar de pagina van de energiemaatschappij. O.a. www.essent.be of www.ebem.be. De nieuwe energieleverancier zegt jouw huidige contract op. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Haltinne


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan soms wel €375 rendement bieden. Desondanks, is er nog meer mogelijk om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hierna lees je 5 handige tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bezuinigtip 1: beperkt elektrisch bijverwarmen
 • Praktische tip 2: draai geen warm programma als dit niet nodig is.
 • Praktische tip 3: kamerdeuren zoveel mogelijk gesloten houden.
 • Praktisch advies 4: niet meer water koken dan nodig voor je kopje thee.
 • Bespaaradvies 5: minder vaak een warm bad nemen.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om de overstap te regelen?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Onze overstap-medewerkers geven als tip: probeer elke 12 maanden; overstappen in Haltinne. Zodoende ben je het voordeligst uit. Echter, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor einddatum contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar daar zit wel een boete aan vast. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat geval kun je overstappen van maatschappij, en je betaalt geen boete. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In zo’n geval heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Energietarieven vastzetten of overeenkomst met flex-tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast tijdens de contracttermijn. Door de bank genomen vinden deze wijzigingen plaats in de eerste en zevende maand. Binnen deze flex-overeenkomst wordt je dus ook ‘beloond’ als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En eventueel ontvang je ook wel een introductiekorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor energiecontracten geldt: meerjarige contracten zijn duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Haltinne. Kies je voor een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Desondanks, bij 1 jarige contracten ontvang je elk jaar zo’n scherpe welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk regelt je toekomstige aanbieder de opzegging van het contract met de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies een nieuwe partij. Bedrijven als Eneco, Essent en Trevion. Vervolgens bespreek je de ingangsdatum van het contract. Je nieuwe gas en stroom aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Via deze website check je altijd de laagste prijzen. Zodra je een website opent zoals www.antargaz.be, dan valt als eerste op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Met behulp van voordelige tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door deze strategie zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Haltinne vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Haltinne en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Haltinne

Bijna alle leveranciers verschaffen ondertussen groene stroom in Haltinne. Echter is hier veel variatie in mogelijk. De herkomst van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet elk “groene stroom” label kent ook echt een groene bron. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd als “duurzaam” gekenmerkt. Wil je er op gerust zijn dat aanbieders 100% transparant zijn? Ga dan voor zeker voor “Groen gas/elektra uit België”. Daarna kan je alle groene energieleveranciers in Haltinne vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In het leefgebied van de gemeente Gesves zijn er meerdere acties waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 5340. In deze regio kan je soms tegen een gunstig tarief bijdragen aan gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Het is natuurlijk ook goed om minder energie in huis te gebruiken. In 2050 moet Namen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Integreren van zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En niet te vergeten: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk info over Belangrijke energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bekijk ook OCTA+ prijzen april 2024.