Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Gesves

Direct energie vergelijken in Gesves? Via onze website vind je snel en simpel alle verkrijgbare energiebedrijven. Voorbeelden zijn Watz en Comfort Energy. Omschrijf jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en check welke energieleverancier in Gesves de laagste prijs biedt. Tevens verzamel je op onze website bruikbare informatie over onderwerpen zoals maatschappijen en vaste en variabele tarieven. Daarnaast komen we met tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Gesves
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,425
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,265
Gemiddeld verbruik: 1555 m3 en 3365 kwh
Populaire aanbiederEssent

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote maatschappijenonder elkaar
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 500,00.

Eenvoudig overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Gesves?

Wij zien flink wat energieleveranciers in Gesves. Van Antargaz tot aan OCTA+, de keuze is enorm. Tegenwoordig kan je kiezen uit om en nabij 30 aanbieders. Zij lopen allemaal via het gas- en elektra netwerk van Ideg. Het is niet mogelijk om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dit scenario bieden wij de energiesimulator. Benieuwd welke energiemaatschappij er allemaal zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Gesves is op dit moment? Voer hierna de benodigde gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en stap meteen over. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je kunt lekker warm douchen. Daartegenover, aanbieders zijn niet allemaal hetzelfde. In het geval van gasstoringen of stroomproblemen, dan is het prioriteit dat dit adequaat wordt opgelost. Met andere woorden: houd ook rekening met kwaliteit service. Alles bij elkaar genomen wil iedereen met een eigen huis een betaalbaar energiecontract. En wij begrijpen dat! D.m.v onze tarievencheck vind je rap de goedkoopste energieleverancier van Gesves, die aansluit op jouw wensen. Zoeken op unieke aspecten? Ook dat bieden wij. Aan de hand van keuzes in onze vergelijker detecteer jij zonder problemen een contract dat rijmt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Gesves

 • Engie: Melding bij lek en verspilling
 • OCTA+: Ook met zonnepanelen
 • Lampiris: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • MEGA: Transparant en eerlijk
 • Essent: Altijd inzicht in het verbruik
 • Eneco: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Luminus: Grip op verbruik en de kosten
 • Elegant: Grip op verbruik en de kosten
 • Watz: 5% besparen op de isolatiefactuur
 • Wase Wind: Online grip op je kosten
 • Comfort Energy: Prettige klantendienst
 • Poweo: Voor de klein- en grootverbruiker

Wat kost energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen februari 2024)

Het aanbod van gas & stroom leveranciers en de onkosten zijn anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er nogal wat beheerders van het net dienstverleningen bieden. Iedere afzonderlijke beheerder heeft zijn eigen tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Gesves heet Ideg. De kosten voor het beheer van het netwerk wisselen per postcodegebied. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Gesves valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Ideg. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Feiten over Gesves

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Gesves
 • CV Merk: Fasto
 • Aandeel duurzaam: 0,277%
 • Centrale postcode: 5340
 • Mazout: 1660 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,425
 • Stroomtarief kwh: €0,265
 • Gem. gasverbruik: 1555 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3365 kWh
energie-vergelijken-gesves

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Stap 1 is het invoeren van de basisinfo. Dat betreft aantal gezinsleden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Vul energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Gesves gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1555 m3 plus 3365 kWh. Woon jij volledig gasloos? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Kies het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. Deze details zie je weer terug in de kosten van energie.

 3. Selecteer herkomst energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Geen voorkeur? Laat dit dan open. Aangaande contracttermijn kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of modelcontracten. Veelal is het een goed idee om elke 12 maanden een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  Je ziet nu een lijst met alle mogelijke energie aanbieders. Bij elk pakket tref jij gegevens m.b.t. soort energie, looptijd abonnement, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Gesves, en de welkomstbonus. Kies de maatschappij die past bij jouw eisen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een mooie actie in het lijstje? Klik op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de webpagina van het energiebedrijf. Bijvoorbeeld www.essent.be + www.ecopower.be. Jouw toekomstige energie-aanbieder regelt de overstap. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Gesves


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan wel €320 korting realiseren. Daarentegen, wil jij nog meer adviezen om besparingen te realiseren op de energierekening? Via de energiehunter tref je 5 concrete tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Advies 1: gebruik uitsluitend A+ apparaten
 • Bespaaradvies 2: zet de koelkast op een koele plaats
 • Advies 3: zorg dat je de vriezer op tijd ontdooit
 • Bespaartip 4: je gaskachel goed onderhouden en ventileren.
 • Bespaartip 5: zet je koelkast minimaal 10cm voor de wand

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze klantenservice specialisten zijn erover eens: maak een sport van het overstappen in Gesves. In dat geval bespaar je het meeste geld. Toch, dit is niet op elk moment mogelijk. Is de looptijd van je contract voorbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het al mogelijk te switchen. Contract met vaste looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag te allen tijde switchen, en je betaalt geen boete. Nog nooit overgestapt? In dat geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Kiezen voor lange termijn of overeenkomst met flex-tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen het modelcontract. Normaliter worden deze prijs-updates gedaan begin januari en rond juli. Bij een variabel contract kan positief uitvallen wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En mogelijk wordt je wel beloond met een nieuwe klanten korting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In energieland is het principe: contracten voor een langere periode zijn vrijwel altijd duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Gesves. Kies je voor een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Desondanks, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je ieder jaar een zeer interessante welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, in de regel verzorgt de gekozen maatschappij het opzeggen van het huidige contract door middel van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle aanbieders en ga voor de voordeligste energieaanbieder. Zoals Eneco, ENGIE + Ecopower. Vervolgens kies je de aansluitdatum (moment van leveren). Jullie aanstaande gas en stroom leverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan de energie-onderneming zelf?

Door gebruik te maken van de energievergelijker bekijk je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.engie.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe kan zoiets? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Middels lage kosten en grote welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Gesves vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Gesves en ontdek de beste deal voor jouw situatie

Duurzame energie in Gesves

De meeste energie aanbieders leveren onderhand groene stroom in Gesves. Echter is hier veel variatie in mogelijk. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wisselt behoorlijk. Niet ieder groene energie contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd 100% duurzaam genoemd. De zekerheid hebben dat organisaties een groene strategie voeren? Selecteer dan het filter “Groen uit NL”. In de volgende stap kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Gesves vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de omgeving van de gemeente Gesves kennen we allerlei plannen met een focus op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 5340. In deze plaats kan je steeds vaker met financiële bonussen meedoen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook moedigt de gemeente ons aan om jouw eigen energieverbruik te minderen. Op termijn moet Namen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Woning met zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En niet te vergeten: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check de 5 handige bespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk details over Watz.


Alle plaatsen in deze gemeente