Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Sorée

Snel energie vergelijken in Sorée? Middels www.energiehunter.be tref je probleemloos alle relevante maatschappijen. Je kunt denken aan Essent & Antargaz. Omschrijf jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Sorée de scherpste prijs kan bieden. Tevens vind je op deze pagina belangrijke informatie over items als de overstapservice en variabele of vaste tarieven. Tevens vind je hier een lijstje met 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Gesves
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,457
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,260
Gemiddeld verbruik: 1535 m3 en 3375 kwh
Populaire aanbiederEneco

Supersnel vergelijken

 • Alle providers gemakkelijk vergelijken
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 310,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Sorée?

Wij zien enorm veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Sorée. Dit loopt van Antargaz tot Ecopower, er zijn opties bij de vleet. Hedendaags moet je een keuze maken uit ruim 25 providers. Deze maatschappijen werken uitsluitend met het net van Ideg. Het is onmogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dat geval hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Benieuwd welke bedrijven tot de mogelijkheden behoren? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sorée is voor jouw verbruik? Geef gelijk jouw eigen gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en regel het overstappen direct. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je je hebt altijd licht, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daartegenover, organisaties kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er sprake van een gasstoring, dan is het wenselijk dat er snel een monteur komt. Conclusie: staar je niet blind op tarieven. Per slot van rekening wil iedereen een goede én goedkope maatschappij. En dit is heel snel te regelen. Geholpen door onze handige vergelijker ontdek je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Sorée, die aansluit op jouw wensen. Wil je kunnen filteren? Dat is geen probleem! Aan de hand van de keuzevakjes in de Energiehunter zoekt men gemakkelijk een contract dat rijmt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Sorée

 • Engie: Online meterstanden doorgeven
 • OCTA+: Online inzicht in verbruik
 • Lampiris: Overzichtelijke contracten
 • MEGA: Online grip op je kosten
 • Essent: Ook met zonnepanelen
 • Eneco: 260.000 eigen zonnepanelen
 • Luminus: Waar loyale klanten worden beloond
 • Elegant: Met SOS Snelle Overstap Service
 • Watz: Online account
 • Wase Wind: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Comfort Energy: Energy+ Mazout
 • Poweo: Ook flexibele prijzen

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze buurt? (Prijzen april 2024)

De aansluitingen van gas en stroom leveranciers en de energiekosten verschillen per regio. De reden hiervan is dat er verschillende netbeheerders service verlenen. Iedere netbeheerder wordt gekenmerkt door weer aparte prijzen voor de transport van elektra en gas. De actuele netbeheerder (elektra) in Sorée heet Ideg. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Gesves valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Ideg. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Cijfers en feiten Sorée

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Gesves
 • Populair merk: Weishaupt
 • Groene energie: 22,50%
 • Postcodegebied: 5340
 • Gem. mazout: 1730 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,457
 • Stroomtarief kwh: €0,260
 • Gem. gasverbruik: 1535 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3375 kWh
energie-vergelijken-soree

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Allereerste jouw basisgegevens. Dit zijn gezinssamenstelling, de postcode en het huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de buurt van Sorée ligt dit gemiddeld op 1535 m3 & 3375 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je genereert. De genoemde zaken werken door in de energiekosten.

 3. Kies soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je hebt de keuze uit groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Laat deze optie achterwege. Wat betreft contracttermijn heb je de keuze uit o.a. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. Gewoonlijk is het verstandig om eens per jaar een nieuw contract te kiezen.  

 4. Energie vergelijken

  Je gaat nu door naar de totaallijst met alle interessante energiebedrijven. Bij ieder pakket zoek je specificaties m.b.t. type energie, duur van het contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Sorée, en nieuwe klanten korting. Kies de leverancier die matcht met jouw wensenpakket.

 5. Ga overstappen via internet

  Een geldige aanbieding tegengekomen? Klik op ‘Bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de bestelpagina van de leverancier. Zoals www.lampiris.be of natuurlijk www.wasewind.be. De betreffende aanbieder neemt het administratieve deel voor zich. Je komt nooit zonder gas en stroom in Sorée


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €350 opleveren. Daartegenover, wat zijn de andere opties voor lagere maandlasten? Hieronder lees jij 5 handige tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktisch advies 1: de verwarming omlaag doen
 • Bespaaradvies 2: kies wat vaker voor een thermoskan
 • Bespaartip 3: zorg dat je pan goed op de warmtebron past
 • Bespaartip 4: goed op het energieverbruik letten wanneer je een nieuw elektrisch apparaat koopt.
 • Bespaartip 5: profiteer van gratis daglicht

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze klantenservice specialisten zeggen altijd: regel jaarlijks het overstappen in Sorée. Zodoende maak je gebruik van lagere tarieven. Let op, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met bepaalde looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt eerder overstappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat scenario kan iedereen switchen van aanbieder, en je zult ook geen boete ontvangen. Ben je nog nooit geswitcht? Zeer waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een contract voor meerdere jaren of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen gedurende de contractperiode. Vaak kom je deze tariefupdate tegen begin januari en rond juli. Binnen deze flex-overeenkomst wordt je dus ook ‘beloond’ als de kosten van gas en stroom dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je exact weet wat je gaat betalen. En wellicht krijg jij daarnaast ook een mooie korting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In energieland is het principe: contracten met een lange looptijd kunnen qua prijs niet concurreren met de meeste kortlopende energiecontracten voor Sorée. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Daarentegen, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je jaarlijks deze persoonlijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, in de regel regelt je aanstaande energiemaatschappij dat jouw huidige contract wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle tarieven en ga voor de voordeligste energieaanbieder. Bedrijven als OCTA+, ENGIE en Elegant. Vervolgens kies je de ingangsdatum (start levering). Jouw gekozen energie-organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Via deze website bekijk je altijd de meest interessante aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.comfortenergy.be, dan valt als eerste op dat je daar veel duurder uit bent. Hoe bestaat dat? Heel eenvoudig: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Door gebruik te maken van voordelige tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door het resultaat daarvan zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Sorée vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Sorée en ontdek de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Sorée

Een groot deel van de leveranciers bieden vandaag de dag groene stroom in Sorée. Als het gaat om groene energie kunnen grote verschillen optreden. De oorsprong van deze groene stroom wisselt behoorlijk. Niet elk “groene stroom” label draagt terecht die naam. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte neergezet als “groen”. De zekerheid hebben dat bedrijven duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer dan uiteraard voor “Groen uit NL”. Je kan dan authentieke groene energieleveranciers in Sorée vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
In en rondom de gemeente Gesves bestaan er meerdere plannen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 5340. In deze woonplaats kan je soms zeer betaalbaar bijdragen aan dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. De overheid wil ook ons verplichten om ons eigen huis te verduurzamen. Rond 2050 moet Namen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen op het dak
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En niet te vergeten: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk info over Belangrijke energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Doorzoek informatie over Mega prijzen april 2024.